Logo image
Logo image

Pătrunjel pentru pete pe față - sfaturi și remedii

2 minute
Pielea noastră este un organ delicat - cu atât mai mult cea de pe față - și reacționează la orice mică schimbare hormonală sau a mediului. Există mii de produse cosmetice cu efect anti-îmbătrânire, pentru protecție împotriva vremii sau a stresului, dar avem un tratament naturist chiar în bucătărie. Un remediu perfect vine de la pătrunjel, un antioxidant minunat, care combate radicalii liberi. Cu toții ar trebui să avem pătrunjel în rutina de înfrumusețare.
Pătrunjel pentru pete pe față - sfaturi și remedii
Ultima actualizare: 27 noiembrie, 2018

Fie că sunt provocate de expunerea prelungită la soare sau din cauza vârstei, nimănui nu-i place să vadă pete pigmentare sau imperfecțiuni pe față. Vă recomandăm să încercați să tratați aceste imperfecțiuni cu pătrunjel, un remediu simplu și natural pentru pete.

Tratamente cu pătrunjel pentru pete sau urme de acnee

Some figure

Există oare cineva care să nu fi avut niciodată o pată sau două pe față și să-și fi dorit să le facă să dispară cu orice preț? Tenul nostru este una dintre cele mai fragile părți ale corpului.

Pielea este expusă unor elemente cu efect nociv asupra ei. Printre acestea amintim razele soarelui, poluarea, frigul și să nu uităm vârsta.

Te-ar putea interesa și:

6 remedii naturiste pentru petele pielii

Puteți să folosiți creme pentru ten sau să mergeți la un tratament cosmetic, dar există o soluție mai simplă pentru a avea o piele radiantă. Și în loc să căutați un mod cum să scăpați de petele cauzate de acești factori, ar trebui să fiți realiști și să încercați o metodă de a le estompa.

1. Cum putem trata petele pigmentare sau imperfecțiunile cu pătrunjel?

Some figure

Puteți găsi pătrunjel la piață, supermarket sau la bunici, la țară. Este bogat în vitamine și, pe lângă faptul că are efect imunologic, vă poate proteja împotriva radicalilor liberi. Pătrunjelul este totuși un foarte bun antioxidant.

Pătrunjelul are o concentrație mare de vitamina C. Acest beneficiu îl situează printre cele mai de preț elemente folosite în tratamentele cosmetice.

Pătrunjelul ajută la hidratarea pielii, la reducerea cicatricelor și stimulează producția de colagen. Iată o plantă mică dar puternică, bună în bucătărie dar și pentru cosmetică.

2. Cum să folosesc pătrunjel pentru a scăpa tenul de pete?

Some figure

Iată câteva sugestii despre cum să folosiți pătrunjel proaspăt, sau nu. Este ușor să-l introduceți cu succes în obiceiurile de înfrumusețare.

1.Luați cinci fire de pătrunjel proaspăt. Mărunțiți până realizați o pastă. După aceea, o puteți aplica direct pe față, pe zonele unde sunt vizibile petele sau imperfecțiunile. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi clătiți cu apă călduță. Repetați în fiecare noapte, înainte de culcare.

2.O altă modalitate, mai complexă, dar tot ușor de realizat, mai implică și alte ingrediente cu efecte benefice pentru piele în ceea ce privește hidratarea și diminuarea petelor.

Te-ar putea interesa și:

4 tratamente faciale naturale pentru ten strălucitor

Aveți nevoie de cinci fire de pătrunjel, cinci picături de lămâie, ulei de măsline și trei felii de castravete. Mixați-le pe toate până obțineți o pastă. O puteți aplica pe zonele cu probleme, cu ajutorul unui bețișor cu vată sau a unei comprese. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi clătiți cu apă călduță. Repetați tratamentul cu această mască în fiecare noapte până sunteți mulțumiți de rezultat.

Poate părea un tratament de durată, dar adăugând pătrunjel printre ingredientele folosite la înfrumusețare, veți vedea ce impact mare va avea asupra sănătății. Pătrunjelul este unul dintre cele mai puternice unelte în tratamentele pentru piele. Încercați și spuneți-ne ce rezultate ați obținut.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Charles, D. J. (2012). Parsley. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.430
  • Doymaz, I., Tugrul, N., & Pala, M. (2006). Drying characteristics of dill and parsley leaves. Journal of Food Engineering. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2005.06.070
  • Kreydiyyeh, S. I., & Usta, J. (2002). Diuretic effect and mechanism of action of parsley. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/S0378-8741(01)00408-1

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.