Pătrunjelul te scapă de pete și pistrui
Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez
Multe persoane au pete și pistrui pe față, aceste mici „defecte” fiind uneori desul de supărătoare. Pielea este expusă zilnic mai multor factori care îi pot modifica aspectul, drept pentru care schimbările sau daunele pe care începi să le observi nu sunt deloc surprinzătoare. Vrei să știi ce remedii te scapă de pete și pistrui?
Vestea bună este că nu este nevoie să investești sume mari de bani în diferite tratamente costisitoare care promit că te scapă de pete și pistrui. Deși găsești numeroase opțiuni disponibile în magazinele cu produse de înfrumusețare, există și alternative naturiste care oferă rezultate excelente.
Pătrunjelul te scapă de pete și pistrui
Pătrunjelul este un produs natural excelent cu beneficii uriașe pentru piele, întrucât conține nutrienți esențiali care pătrund în profunzimea sa și elimină celulele moarte și petele de orice fel.
Această plantă este ușor de cultivat acasă, dar poate fi cumpărată și din orice magazin alimentar sau piață. Nu este scump și are numeroase utilizări medicale.
Proprietățile pătrunjelului pentru piele
Atunci când vine vorba de îngrijirea pielii, pătrunjelul are proprietăți uimitoare care te ajută să obții rezultate surprinzătoare:
- Luminează tenul
- Te scapă de pete și pistrui
- Este un tonifiant natural
- Previne și combate punctele negre
- Ajută la regenerarea celulelor pielii, stimulând vindecarea
- Reduce semnificativ cearcănele și ochii umflați
Îți recomandăm și:
Rețeta unei soluții tonice pe bază de pătrunjel ce te scapă de pete și pistrui
Dacă vrei să scapi de pete și pistrui, încearcă această soluție tonică puternică ce are pătrunjelul ca ingredient principal. Aceasta îmbunătățește considerabil aspectul zonelor cu probleme, tonifiază pielea și îți oferă un chip mai frumos și mai radiant.
Ingrediente
- 1 cană (200 ml) de apă clocotită
- 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- 1 lingură de zeamă de lămâie sau oțet de mere
Mod de preparare
- Pune apa într-o cratiță mică și dă-o în clocot, apoi adaugă cele două linguri de pătrunjel. Dă focul mic, apoi lasă amestecul să se răcească. Adaugă zeama de lămâie sau oțetul de mere și amestecă bine.
- Depozitează lichidul într-o sticlă cu pulverizator și aplică-l pe față în fiecare zi, dimineața și seara.
- Dacă îl ții în frigider, va putea fi folosit între cinci și șase zile.
- Întrucât este compus numai din ingrediente naturale, nu vei observa o schimbare chiar după prima aplicare. Este important să ai răbdare și să fii conștientă de faptul că aceste remedii acționează în timp. Însă dacă îl folosești în mod regulat, o să observi îmbunătățiri în câteva săptămâni.
Îți recomandăm și:
Mască din pătrunjel pentru albirea pielii
Dacă vrei să te bucuri cu adevărat de beneficiile pătrunjelului asupra pielii, este bine să utilizezi atât spray-ul descris mai sus, cât și această mască pentru iluminarea feței și eliminarea petelor și a pistruilor.
Ingrediente
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 linguriță de zeamă proaspătă de lămâie
- 1 lingură de miere de albine
Mod de preparare
- Îmbibă pătrunjelul în apă fierbinte și apoi taie-l mărunt. Zdrobește pătrunjelul până obții o pastă groasă.
- Mută pasta într-un vas mic și adaugă zeama de lămâie și mierea de albine. Amestecă bine ingredientele și aplică masca pe față.
- Înainte de a o folosi, spală-te bine pe față. După ce o aplici, acordând o atenție deosebită zonelor cu probleme, las-o să acționeze timp de 15-20 de minute.
- Zeama de lămâie poate provoca iritații sau o senzație de arsură, dar de obicei aceste neplăceri apar atunci când ai o erupție pe piele. Oricum, nu durează mai mult de câteva secunde.
- Este important să aplici această mască numai seara, deoarece acidul citric din lămâie poate avea efecte negative asupra pielii dacă aceasta este expusă la soare.
- După ce a trecut intervalul de timp recomandat, îndepărtează masca cu apă caldă și aplică pe față o cremă hidratantă.
- Pentru a elimina acneea, pistruii sau pielea decolorată, este indicat să aplici acest tratament de două ori pe săptămână.
- La fel ca în cazul remediului anterior, trebuie să folosești această mască în mod regulat pentru a te bucura de rezultate pozitive.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Dés, Mihály. “Mágicas propiedades del perejil.” Lateral: Revista de Cultura 93 (2002): 5.
- Guanulema, Martínez, and María Silvania. Metodología de enseñanza-aprendizaje y la aplicación de técnicas para el tratamiento de manchas faciales, en el centro de formación artesanal “Guayaquil”, cantón Quevedo, provincia de los Ríos. BS thesis. Babahoyo: UTB, 2017, 2017.
- Reyes-Munguía, A., D. Zavala-Cuevas, and A. Alonso-Martínez. “Perejil (Petroselinum crispum): compuestos químicos y aplicaciones.” Tlatemoani: Revista Académica de Investigación11 (2012): 18.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.