Petele maronii de pe mâini - 8 remedii naturale
Deși ni se spune că este firesc ca aspectul mâinilor să se deterioreze pe măsură ce îmbătrânim, acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne dăm bătute. Petele maronii de pe mâini constituie una dintre numeroasele consecințe ale înaintării în vârstă. În articolul de azi îți prezentăm câteva trucuri naturale pentru a le reduce aspectul.
1. Oțetul de mere
Datorită pH-ului său acid, oțetul de mere este un lichid ideal pentru a închide porii. Aplicându-l topic de trei ori pe săptămână, vei deschide culoarea petelor maronii de pe mâini. Totodată, mâinile tale vor deveni mai moi.
Ingrediente
- 1 lingură (10 ml) de oțet de mere
- 1 tampon de vată
Instrucțiuni
- Înmoaie tamponul de vată în oțet de mere și aplică-l pe petele maronii de pe mâini.
- Lasă lichidul să acționeze 20 de minute, evitând expunerea la soare.
- Clătește-te bine cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă.
2. Laptele
Laptele este un ingredient natural care poate uniformiza culoarea tenului. Reține însă că unele remedii naturiste au nevoie de ceva mai mult timp pentru a da randament. Nu te aștepta să obții rezultate vizibile încă de la prima aplicare.
În timp, acidul lactic din componența laptelui va face petele maronii de pe mâini să dispară.
Ingrediente
- 1/4 cană (62 ml) de lapte cald
- 1 tampon de vată
Instrucțiuni
- Aplică laptele cald în fiecare noapte pe porțiunile de piele acoperite cu pete. Lasă pielea să se usuce înainte de a te culca.
- Spală-te pe mâini dimineața următoare.
3. Elimină petele maronii de pe mâini cu lămâie
Datorită conținutului său de vitamina C, lămâia este un aliat de nădejde când vine vorba de a reduce aspectul petelor maronii de pe mâini.
Vitamina C susține producția de melanină, o substanță responsabilă de culoarea pielii. Totodată, lămâile conțin acid citric, care susține regenerarea celulară.
- Nu trebuie decât să-ți freci mâinile cu o felie de lămâie.
Ai grijă! După ce ai aplicat acest tratament, te sfătuim să nu ieși din casă pentru câteva ore. Dacă sunt combinate, vitamina C și lumina solară pot cauza pete maronii.
4. Ceapa roșie
Deși ideea de a aplica ceapă pe piele nu-ți surâde, suntem siguri că ne vei fi recunoscătoare după ce încerci acest truc.
Deoarece este bogată în vitamina C și sulf, ceapa nu este utilă doar pentru a combate petele maronii de pe mâini. Ea te poate ajuta și dacă ai urme cauzate de acnee pe față.
Ingrediente
- 1/4 ceapă roșie mică
- Zeama unei lămâi
Instrucțiuni
- Procesează ceapa cu ajutorul unui robot de bucătărie până obții o pastă.
- Adaugă zeama de lămâie și amestecă bine.
- Aplică pasta și las-o să acționeze 20 de minute.
- Îndepărtează cu apă rece.
Ai grijă! Nu folosi acest remediu dacă mâinile tale prezintă tăieturi sau răni deschise, deoarece poate cauza iritații.
5. Iaurtul natural
Iaurtul are un efect asemănător laptelui, dar este și mai benefic. Acest produs:
- Înmoaie pielea
- O ajută să se regenereze
- Accelerează vindecarea
- Ajută pielea să rămână hidratată
Ingrediente
- 1 lingură (20 g) de iaurt natural
Instrucțiuni
- Aplică iaurtul asemenea unei loțiuni.
- Lasă-l să-ți intre în piele timp de 20 de minute (sau, dacă este posibil, peste noapte).
- Dimineața următoare, îndepărtează-l.
6. Coaja de portocală cu lapte
Ai coji de portocală pe care vrei să le arunci? Cojile pot fi refolosite și sunt foarte utile pentru a deschide la culoare petele maronii de pe mâini.
Ingrediente
- 3 linguri (30 g) de coajă de portocală rasă
- 2 linguri (20 ml) de lapte
- 2 linguri (20 ml) de zeamă de lămâie
- 1 lingură (10 ml) de glicerină
Instrucțiuni
- Mai întâi, amestecă cele patru ingrediente menționate cu ajutorul unui robot de bucătărie.
- Aplică pasta rezultată pe porțiunile de piele care prezintă pete maronii. Las-o să acționeze 15 minute.
- Apoi, clătește-te cu apă rece.
- Nu este nevoie să aplici o loțiune la final, deoarece glicerina îți va face pielea mâinilor mai fină.
Citește și:
7. Apa de trandafiri cu bicarbonat de sodiu
Vrei să scapi de petele maronii de pe mâini, dar nu ai suficient timp pentru a sta acasă și a folosi remediile pe bază de citrice? În acest caz, următoarea rețetă cu apă de tradafiri este exact ceea ce cauți. Pe lângă faptul că este foarte blând, remediul de mai jos este hidratant și are un efect exfoliant.
Ingrediente
- 2 lingurițe (10 ml) de apă de trandafiri
- 3 linguri (30 g) de bicarbonat de sodiu
- 1 lingură (25 g) de miere
Instrucțiuni
- Amestecă bine toate cele trei ingrediente menționate.
- Aplică crema obținută pe porțiunile de piele cu pete maronii și așteaptă 20 de minute.
- Apoi, spală-te cu apă rece.
- Aplică acest remediu în fiecare zi, până la dispariția problemei.
8. Ridichile cu miere
Deși nu este la fel de populară precum celelalte remedii naturiste prezentate în acest articol, combinația de ridichi și miere este foarte eficientă. Cele trei ingrediente necesare pentru a prepara următorul remediu au proprietăți de albire, care sunt aplificate atunci când le combini.
Ingrediente
- 1 ridiche medie
- 2 linguri (50 g) de miere
- 1 linguriță (5 g) de curcuma
Instrucțiuni
- Începe prin a procesa ingredientele într-un robot de bucătărie, până obții o pastă.
- Aplică pasta pe petele maronii de pe mâini și masează timp de 5 minute.
- Lasă remediul să acționeze încă 10 minute și clătește-te cu apă rece.
- Repetă acest tratament de două ori pe săptămână.
Nu uita să citești:
De fiecare dată când încerci oricare dintre cele 8 remedii naturiste prezentate în acest articol, asigură-te că nu experimentezi nicio reacție alergică. Dacă observi vreun semnal de alarmă, întrerupe imediat tratamentul!
Îngrijește-ți mâinile la orice vârstă
Petele maronii de pe mâini pot avea la bază mai mulți factori. Ele sunt mai frecvente la femei din cauza schimbărilor hormonale.
Dacă mâinile tale prezintă deja pete maronii și ai impresia că este prea târziu să scapi de ele, reține că trebuie doar să fii consecventă. Și dacă ești încă tânără, începe chiar acum să-ți îngrijești mai bine pielea!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Kang, HY, Yoon, TJ y Lee, GJ (2011). Efectos blanqueadores del extracto de pseudomonas marinas. Anales de dermatología , 23 (2), 144–149. https://doi.org/10.5021/ad.2011.23.2.144
- Mármol, I., Sánchez-de-Diego, C., Jiménez-Moreno, N., Ancín-Azpilicueta, C., & Rodríguez-Yoldi, M. J. (2017). Therapeutic Applications of Rose Hips from Different Rosa Species. International journal of molecular sciences, 18(6), 1137. https://doi.org/10.3390/ijms18061137
- Pratiwi, F., Tinata, JK, Prakasa, AW, Hartini, E. e Isworo, S. (marzo de 2017). Compuestos de ácido cítrico del extracto de cáscara de mandarina (Citrus reticulata) como materiales potenciales para blanquear los dientes. En Journal of Physics: Conference Series (Vol. 824, No. 1, p. 012071). Publicación IOP. https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1742-6596/824/1/012071/meta
- Schencke, Carolina, Vásquez, Bélgica, Sandoval, Cristian y del Sol, Mariano. (2016). El Papel de la Miel en los Procesos Morfofisiológicos de Reparación de Heridas. Revista Internacional de Morfología , 34 (1), 385-395. https://dx.doi.org/10.4067/S0717-95022016000100056
- Smith W. P. (1999). The effects of topical l(+) lactic Acid and ascorbic Acid on skin whitening. International journal of cosmetic science, 21(1), 33–40. https://doi.org/10.1046/j.1467-2494.1999.196561.x
- Vaughn, A. R., Branum, A., & Sivamani, R. K. (2016). Effects of Turmeric (Curcuma longa) on Skin Health: A Systematic Review of the Clinical Evidence. Phytotherapy research : PTR, 30(8), 1243–1264. https://doi.org/10.1002/ptr.5640
- Wilkinson, RD, Adam, JE, Murray, JJ y Craig, GE (1966). Peróxido de benzoilo y azufre: base para el manejo del acné. Revista de la Asociación Médica Canadiense , 95 (1), 28–29. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1935555/
- Yagnik, D., Serafín, V. y J Shah, A. (2018). Actividad antimicrobiana del vinagre de sidra de manzana contra Escherichia coli, Staphylococcus aureus y Candida albicans; regulación negativa de la expresión de citocinas y proteínas microbianas. Informes científicos , 8 (1), 1732. https://doi.org/10.1038/s41598-017-18618-x
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.