Puncte negre, negi, pete: remedii naturale
Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez
Există multe persoane cu probleme ale pielii care le afectează încrederea în sine și aspectul fizic. În articolul de azi îți prezentăm mai multe remedii naturale pentru puncte negre, negi și pete.
Majoritatea nu sunt legate de o boală care afectează direct organismul, dar sunt probleme neplăcute pe care oricine dorește să le combată.
Schimbările de la nivelul pielii cauzate de infecții, reacții alergice, expunerea la soare sau anumite boli pot provoca diverse complexe persoanelor afectate.
Din fericire, există metode simple și naturale de a trata aceste probleme ce au efecte negative asupra pielii și care duc la îmbătrânire prematură.
Multe tratamente din comerț sunt foarte scumpe și nu oferă rezultatele scontate. Remediile naturale sunt convenabile și sănătoase, îngrijind pielea în profunzime.
Remedii naturale pentru puncte negre
Punctele negre sunt o problemă foarte frecventă ce apare atunci când porii sunt blocați de ulei în exces, mizerie și celule moarte. Pentru a combate aceste puncte negre și a oferi pielii un aspect curat și proaspăt, încearcă următoarele remedii:
Aburi
Aceasta este considerată cea mai economică metodă de a elimina inesteticele puncte negre.
Instrucțiuni
- Îndepărtează orice urmă de machiaj și curăță-ți bine fața, fierbe apă și apleacă-ți capul deasupra vasului cu aburi.
- Acoperă-ți capul cu un prosop pentru a permite vaporilor să acționeze uniform pe toată suprafața tenului.
- Pentru rezultate optime, îți recomandăm să adaugi în apă câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai.
Mască exfoliantă
Exfolierea pielii ajută la îndepărtarea celulelor moarte și a mizeriei care astupă porii.
Instrucțiuni
- Amestecă zahăr cu zeama unei lămâi de dimensiuni medii pentru a forma o pastă.
- Aplică masca pe față cu mișcări delicate, circulare.
- Aplic-o înainte de culcare pentru a nu-ți expune pielea la lumina soarelui imediat după folosirea acestui tratament.
Remedii naturale pentru negi
Negii sunt cauzați de virusul papiloma uman (HPV – Human Papilloma Virus), ce apare sub 100 de tulpini diferite care afectează organismul în diverse moduri.
Deși există numeroase tehnici și produse pentru eliminarea negilor, remediile naturale sunt la fel de eficiente, dar mai ieftine.
Îți recomandăm să citești:
Oțet de mere
Datorită acidității ridicate și a proprietăților sale antibiotice, oțetul de mere este un remediu eficient împotriva negilor și a virusului care duce la apariția lor.
Instrucțiuni
- Înmoaie o bucată de vată în oțet de mere și aplic-o pe neg. Acoperă vata cu o bandă adezivă și lasă oțetul să acționeze pe timp de noapte.
- Pentru rezultate optime, aplică acest remediu în fiecare seară.
Usturoi
Datorită proprietăților sale antivirale și antibiotice, usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii pentru îndepărtarea negilor și combaterea virusului care îi cauzează.
Instrucțiuni
- Zdrobește un cățel de usturoi pentru a forma o pastă pe care să o aplici pe zona afectată.
- Acoperă cu un bandaj și repetă tratamentul de două ori pe zi.
Remedii pentru diminuarea petelor de bătrânețe
Odată cu trecerea timpului și expunerea constantă la razele solare și poluare, este normal ca pe piele să apară anumite pete.
Aceste remedii naturale oferă pielii nutrienți importanți și antioxidanți care ajută la eliminarea celulelor moarte și prevenirea îmbătrânirii premature.
Vezi și:
Aloe vera
Aloe vera hidratează și regenerează pielea, atenuând daunele cauzate de expunerea la razele UV și la agenții toxici din mediu.
Instrucțiuni
- Extrage gelul din plantă și aplică-l pe petele de bătrânețe pe care vrei să le diminuezi.
- Lasă-l să acționeze timp de 30 de minute, apoi spală zona cu apă rece.
- Repetă tratamentul în fiecare zi.
Santal
Acest ingredient este cunoscut pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire ce reduc hiperpigmentarea și redau nuanța naturală a pielii.
Instrucțiuni
- Amestecă două linguri de pudră de santal, două linguri de apă de trandafiri, o linguriță de glicerină și zeama unei lămâi.
- Aplică amestecul pe pete, lasă-l să se usuce, apoi clătește cu apă.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
-
Rapaport, M. (1990). Vinegar elucidation of warts. Journal of the American Academy of Dermatology. https://doi.org/10.1016/S0190-9622(08)80034-5
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.