Logo image
Logo image

Infecții fungice - 4 remedii naturiste

4 minute
Cu ajutorul acestor remedii preparate acasă, puteți scăpa de neplăcutele infecții cauzate de ciuperci într-un mod natural, simplu și fără efecte secundare. În același timp, puteți preveni reapariția lor.
Infecții fungice - 4 remedii naturiste
Ultima actualizare: 08 noiembrie, 2018

În acest articol, vă vom oferi patru remedii pentru infecții fungice. Ele se bazează pe ulei de tea tree, usturoi, oțet de mere și ghimbir. Puteți scăpa de infecții într-un mod simplu și natural, fără efecte secundare, dacă aveți răbdare. De asemenea, aceste remedii previn reapariția ciupercii.

Astfel de infecții cauzate de ciuperci pot apărea în orice parte a corpului, dar mai ales în zona unghiilor de la degetele mâinilor sau picioarelor, la picioare sau în orice zonă a corpului unde există mai multă căldură sau umezeală, precum la subraț. Și mătreața este cauzată tot de o ciupercă.

Tea tree, remediu excelent pentru infecții dermatologice

Provenit din frunzele unei plante de origine australiană (Melaleuca alternifolia), uleiul de tea tree este unul dintre cele mai folosite, cunoscut pentru proprietățile de antiseptic natural, antiviral și antifungic. Este un aliat în lupta cu multe boli de piele, dacă este aplicat local.

Este foarte puternic și trebuie folosit cu precauție deoarece poate provoca iritarea membranelor (din zona genitală, a gurii, ochilor, etc). Puteți aplica o picătură direct pe zona afectată, dacă este mică, iar dacă este o zonă mai mare sau sensibilă, îl puteți combina cu ulei de cocos. Acesta nu irită și are, de asemenea, proprietăți antifungice.

Și, pentru că acest ulei nu este scump, vă mai spunem că poate fi folosit în tratarea rănilor, împotriva păduchilor, țânțarilor, ca insecticid și ca produs pentru curățenia casei.

Some figure

Usturoiul utilizat ca remediu pentru infecții fungice

Acest aliment valoros poate fi o adevărată farmacie și se dovedește util în tratarea multor probleme de sănătate. Și cine nu are usturoi acasă?

În alte articole, am vorbit despre multele proprietăți ale usturoiului, pe care vă recomandăm să-l folosiți în fiecare zi:

  • Previne apariția bolilor cardiovasculare.
  • Îmbunătățește circulația.
  • Întărește sistemul imunitar.
  • Detoxifică organismul.

 

Te-ar putea interesa și:

Usturoiul – proprietăți curative

 

Dar, dacă este aplicat direct pe zona afectată, poate fi un remediu pentru infecții fungice, datorită alicinei pe care o conține. Dacă este o zonă mică, puteți aplica o jumătate de cățel de usturoi direct. Apoi, înfășurați cu o fașă sau cu bandă adezivă, pe care o schimbați când observați că are un miros aparte.

O altă modalitate ar fi să puneți usturoi la macerat, dacă zona afectată este mai mare. Trebuie să zdrobiți cinci căței de usturoi, pe care să-i acoperiți cu ulei de măsline de calitate. Lăsați amestecul la macerat timp de o săptămână, apoi strecurați-l. Îl puteți aplica de două ori pe zi.

Puteți găsi acest ulei de usturoi și în magazinele naturiste, de obicei sub formă de capsule, pentru cei care nu pot mânca usturoi crud. Puteți lupta cu ciupercile care provoacă infecții și când consumați usturoiul crud.

Some figure

Oțetul de mere

Și oțetul de mere este un aliment ce poate fi folosit în tratamentul infecțiilor fungice. În articolele noastre ați putut citi despre multiplele lui beneficii. Am spus că poate fi folosit ca șampon și balsam de păr, ca produs de curățenie pentru casă, ca dezinfectant, pentru a accelera metabolismul și pentru a ne ajuta să slăbim, dar nu numai.

Te-ar putea interesa și:

Remedii cu oțet de mere

Aici vom vorbi despre proprietățile antifungice, care îl fac un remediu pentru infecții fungice excelent. Desigur, după cum am mai spus, trebuie să folosiți oțet de mere nepasteurizat, pentru a avea probiotice active.

Tratamentul este foarte simplu. Trebuie doar să puneți oțet de mere pe zona afectată, cu ajutorul unui tifon sau bucăți de vată, și să lăsați să se usuce. Oțetul este un remediu excelent pentru toate problemele de piele deoarece pH-ul lui acid echilibrează pH-ul natural al pielii.

Ghimbirul te scapă de infecții fungice

Ghimbirul, un dar pentru sănătatea noastră adus din Est, este cunoscut pentru beneficiile lui dacă este consumat proaspăt. Dar, este foarte eficient și dacă îl aplicăm direct pe piele. Ghimbirul produce căldură, deoarece are efecte antiinflamatorii și îmbunătățește circulația sângelui.

Pentru a trata diferite infecții ale pielii, puteți cumpăra ulei esențial de ghimbir, pe care îl puteți combina cu cel de tea tree. Sau, mai puteți pregăti un decoct din rădăcină proaspătă sau pudră de ghimbir. Trebuie să-l faceți mai concentrat și să-l aplicați de două sau trei ori pe zi, lăsându-l să se usuce singur.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Horn, F., Heinekamp, T., Kniemeyer, O., Pollmächer, J., Valiante, V., & Brakhage, A. A. (2012). Systems biology of fungal infection. Frontiers in Microbiology. https://doi.org/10.3389/fmicb.2012.00108
  • Braun, L. (2007). Tea-tree. JOURNAL OF COMPLEMENTARY MEDICINE. https://doi.org/10.1002/chem.200700205
  • Bayan, L., Koulivand, P. H., & Gorji, A. (2014). Garlic: a review of potential therapeutic effects. Avicenna Journal of Phytomedicine.
  • Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434
  • Vasala, P. A. (2012). Ginger. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.319

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.