Remediu pentru exfolierea picioarelor cu sare și cocos
Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez
Astăzi vrem să îți propunem un remediu pentru exfolierea picioarelor care te va scăpa de bătături. Bătăturile reprezintă porțiuni inestetice de piele întărită, rezultate în urma frecării repetate cauzate de anumite tipuri de încălțări.
În general, ele se formează pe metatarsul sau călcâiul unuia sau al ambelor picioare, dar și mâinile și degetele acestora pot fi afectate. Această imperfecțiune cutanată este caracterizată de o acumulare excesivă de celule moarte, porțiuni deshidratate și, în cele mai grave cazuri, piele crăpată.
Deși nu sunt în general considerate a fi o problemă de sănătate, este indicat să tratăm bătăturile pentru a preveni durerea și inflamațiile. Vestea bună este că avem la dispoziție diverse ingrediente naturale ale căror proprietăți înmoaie pielea și îndepărtează bătăturile enervante.
În cele ce urmează îți prezentăm un remediu pentru exfolierea picioarelor preparat cu ulei de cocos și sare grunjoasă. Proprietățile exfoliante ale acestor produse combat bătăturile, hidratează picioarele și previn dezvoltarea ciupercilor. Citește în continuare pentru a afla mai multe detalii!
Uleiul de cocos cu sare grunjoasă, cel mai bun remediu pentru exfolierea picioarelor
Acest remediu exfoliant pentru picioare cu ulei de cocos și sare grunjoasă constituie un produs natural care poate elimina orice porțiuni uscate de piele care s-au format pe picioare, oferindu-le acestora un aspect mai fin și atractiv.
Spre deosebire de produsele din comerț, următorul remediu este foarte ieftin și nu conține substanțe chimice agresive.
Uleiul de cocos este un ingredient ecologic utilizat timp de secole în cosmetică. Acizii grași cu lanț mediu din componența acestuia pot penetra porii cu ușurință, reglând pH-ul pielii și captând umiditatea naturală.
Compușii antioxidanți și emolienți ai uleiului de cocos facilitează îndepărtarea porțiunilor de piele rigidă, eliminând celulele moarte și celelalte impurități acumulate pe suprafața acesteia. Având și un efect antibacterian, uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune produse disponibile pentru îngrijirea picioarelor.
Sarea grunjoasă acționează ca un agent exfoliant puternic. În plus, acest ingredient are și un efect antiinflamator, fiind ideal pentru a înmuia pielea uscată și a ameliora durerea senzația de greutate.
Mineralele și antioxidanții din componența sării grunjoase echilibrează pH-ul și, de îndată ce sunt absorbiți în piele, tratează deshidratarea excesivă. Acest tip de sare acționează asemenea unui agent antifungic, reducând prezența microbilor care provoacă iritarea pielii și mirosurile neplăcute.
Cum să prepară acest remediu pentru exfolierea picioarelor?
Combinația de ulei de cocos și sare grunjoasă constituie un tratament accesibil, pe care îl putem prepara în doar câteva minute.
Ingredientele necesare sunt disponibile în orice plafar sau magazin de produse cosmetice. Înainte să le cumperi, verifică informațiile înscrise pe ambalaj pentru a te asigura că nu au fost procesate excesiv.
Uleiul de cocos ar trebui să fie 100% ecologic, astfel încât proprietățile sale să fie nealterate. Deși produsele foarte rafinate sunt mai ieftine și ușor de găsit, merită să dai mai mulți bani pentru a primi un plus de beneficii și nutrienți.
Ingrediente
- ½ cană (100 g) de ulei de cocos ecologic
- 3 linguri (36 g) de sare grunjoasă
Ustensile
- Un recipient de sticlă cu capac
- O lingură de silicon sau lemn
Mod de preparare
- Pune uleiul de cocos într-un recipient de sticlă și adaugă sarea grunjoasă.
- Amestecă bine cu o lingură de silicon sau lemn.
- Lasă remediul să stea câteva ore, după care poți să îl aplici.
Mod de aplicare
- Noaptea, înainte de culcare, spală-te pe picioare cu săpun și apă pentru a îndepărta orice urmă de murdărie.
- Apoi, ia puțin din acest remediu pentru exfolierea picioarelor și folosește-l pentru a freca regiunile cu piele uscată sau bătături.
- Așteaptă 20-30 de minute, apoi înmoaie-ți picioarele în apă caldă.
- Masează-ți picioarele pentru a amplifica acțiunea exfoliantă a remediului. După ce s-au scurs 15 minute, poți să le scoți din apă.
- Usucă-ți pielea bine și aplică o loțiune hidratantă.
- Aplică acest tratament de cel puțin 4 ori pe săptămână, iar bătăturile nu te vor mai deranja mult timp.
Nu uita, în ciuda numeroaselor beneficii oferite, acest remediu exfoliant pentru picioare nu poate elimina bătăturile după doar o singură aplicare. Fii consecvent dacă vrei să scapi de această problemă. Partea bună este că nu va trebui să cheltuiești mulți bani pe produsele din comerț.
Ca să previi apariția bătăturilor, încearcă să afli care sunt încălțările care îți irită picioarele și, pe cât posibil, evită-le.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Kolbach R Marianne, Cossio T María Laura, Sáenz de Santa María P M. Luisa, Carreño O Néstor, de la Cruz F Claudia, Fajre W Ximena. Dermatosis en los deportistas. Rev. méd. Chile [Internet]. 2008 Feb [citado 2018 Dic 16] ; 136( 2 ): 249-255. Disponible en: https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-98872008000200016&lng=es. http://dx.doi.org/10.4067/S0034-98872008000200016.
- Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2017). Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. International journal of molecular sciences, 19(1), 70. doi:10.3390/ijms19010070
- Soomin Kim, Ji Eun Jang, Jihee Kim, Young In Lee, Dong Won Lee, Seung Yong Song, Ju Hee Lee, Enhanced barrier functions and anti-inflammatory effect of cultured coconut extract on human skin, Food and Chemical Toxicology, Volume 106, Part A, 2017, Pages 367-375, ISSN 0278-6915, https://doi.org/10.1016/j.fct.2017.05.060.
(http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S027869151730296X)
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.