Logo image
Logo image

Rețetă de guacamole făcut în casă

3 minute
Guacamole este un sos mexican foarte celebru și delicios. În articolul de azi îți vom prezenta o rețetă simplă care te va ajuta să-l prepari la tine acasă.
Rețetă de guacamole făcut în casă
Scris de Jose Popoff
Ultima actualizare: 09 august, 2022

Următoarea rețetă de guacamole făcut în casă presupune să combini avocado cu alte ingrediente sănătoase, inclusiv ardeiul iute, ceapa și coriandrul.

Sosul mexican pe care îl vei obține este celebru în toată lumea și multe persoane îi savurează gustul delicios în fiecare zi. De fapt, guacamole este atât de popular încât îl putem cumpăra gata preparat din supermarketuri.

Beneficiile pentru sănătate oferite de guacamole

Some figure

Vom începe prin a menționa câteva dintre beneficiile acestui sos hrănitor și colorat.

În primul rând, este important să reținem că, din cauza grăsimilor din componența fructului de avocado, guacamole este bogat în calorii. De pildă, o cană de guacamole conține între 240 și 270 de calorii.

Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să-l evităm. Atât timp cât nu facem abuz, grăsimile oferite de avocado sunt foarte sănătoase pentru organismul uman. În plus, guacamole are numeroase alte beneficii pentru sănătate!

  • Avocado are un conținut semnificativ de fibre. Un sfert de cană de fruct oferă în jur de trei grame de fibre. Așadar, guacamole te poate ajuta să-ți ții sub control pofta de mâncare, să-ți menții o glicemie adecvată și să-ți reglezi digestia.
  • Vitamina A din componența acestui sos menține sistemul imunitar puternic și pielea sănătoasă. Un sfert de cană de guacamole conține aproximativ 85 UI de vitamina A.
  • O porție de guacamole conține 3 g de grăsimi polinesaturate și 1 g de grăsimi mononesaturate. Datorită acestor proprietăți, guacamole este foarte benefic pentru inimă. Consumându-l, îți vei reduce riscul de probleme cardiace.
  • Grăsimile fructului de avocado facilitează absorbția de vitamine solubile în grăsimi (A, D, E și K) și oferă o senzație de sațietate de durată.
  • Avocado este bogat în nutrienți. Astfel, o porție adecvată îți va potoli pofta de mâncare și te va ajuta să eviți alimentele nesănătoase, cu un conținut caloric ridicat.

Acum că știi care sunt principalele beneficii ale acestui sos delicios, îți vom prezenta o rețetă de guacamole făcut în casă foarte gustoasă. Este atât de simplă încât vei vrea să cumperi imediat ingredientele!

Cum se consumă guacamole

Some figure

Guacamole merge de minune cu diverse tipuri de salate. Multe persoane îl consumă împreună cu nachos sau chipsuri de tortilla, dar îl putem întinde și pe pâine prăjită. Nu are importanță cum îl consumăm—îl putem chiar include în sanvișuri și supe.

Aproape orice tip de aperitiv poate fi combinat cu guacamole. Servește-l cu tortillas, chipsuri, covrigi, biscuiți, batoane de legume, pui, brânză, pește, crevete și nu numai. Această listă este fără sfârșit!

În cele ce urmează îți vom prezenta o rețetă de guacamole făcut în casă simplă, delicioasă și hrănitoare.

Cea mai simplă rețetă de guacamole făcut în casă

Ingrediente

Some figure

Există mai multe tipuri de guacamole, care variază în funcție de regiunea de proveniență. Acest lucru nu ar trebui să ne surprindă, guacamole fiind disponibil aproape pretutindeni. Unele ingrediente folosite în prepararea anumitor rețete sunt locale și nu foarte răspândite.

Următoarea rețetă de guacamole făcut în casă este una completă:

  • 1 ardei iute
  • Sare (după gust)
  • 1 ceapă (60 g)
  • 4 avocado copți (80 g)
  • Coriandru proaspăt, fără tulpini (după gust)
  • Zeama unei limete (45 ml)
  • 1 roșie de mărime medie (30 g)

Instrucțiuni

Some figure
  • După ce ai spălat bine ingredientele, taie roșiile, ceapa și coriandrul în cubulețe.
  • Pune aceste ingrediente în castronul în care vei prepara sosul. Dacă ai la îndemână un mojar cu pistil, folosește-l.
  • Asigură-te cu fructele de avocado sunt suficient de coapte. Taie-le în jumătate și îndepărtează sâmburii.
  • Folosește o lingură pentru a extrage toată pulpa fructelor și pune-o în castron.
  • Adaugă sucul de limetă, un vârf de cuțit de sare și ardeiul iute (pentru ca sosul să fie ușor picant).
  • Folosind lingura sau mojarul, pisează toate ingredientele și amestecă-le bine.

În mod tradițional, guacamole prezintă bucățele solide de avocado. Așadar, nu-l pisa excesiv. Însă dacă vrei un sos mai cremos, poți folosi un robot de bucătărie.

În cazul în care nu reușești să consumi întreg castronul de guacamole, pune sosul rămas într-un recipient etanș. Poți apoi să-l depozitezi în frigider pentru câteva zile.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.