Rețete de hamburgeri de linte vegetarieni
Următoarele rețete de hamburgeri de linte vegetarieni sunt ideale pentru a prepara o masă cu un gust desăvârșit în orice moment al zilei. Alimentele de tip fast-food pot face parte din dieta noastră în funcție de ingredientele conținute.
Acești hamburgeri conțin ingrediente benefice și delicioase și nu necesită mult timp pentru preparare. De asemenea, pot fi pregătiți la grătar, în cuptor sau într-o tigaie. Datorită cantității mari de substanțe nutritive, aceștia reprezintă o variantă ideală dacă vrem să preparăm o masă sățioasă.
Pe lângă aspectul nutrițional, ei reprezintă o formă mai interesantă de a consuma legume, motiv pentru care sunt ideali pentru copii. Poți alege legumele preferate: legume roșii, verzi.. însă cele mai multe sunt sărace în calorii, grăsimi, carbohidrați, sare și colesterol. De asemenea, datorită faptului că oferă o senzație de sațietate și sunt săraci în grăsimi, hamburgerii vegetarieni sunt ideali și pentru pierderea în greutate.
O variantă bogată în substanțe nutritive
Ingredientele folosite fac ca aceste rețete de hamburgeri de linte vegetarieni să fie bogate în fosfor, zinc, calciu, seleniu, molibden, fier, magneziu, potasiu și cupru. De asemenea, hamburgerii vegetarieni reprezintă o sursă de vitaminele A, B, C, K, E și acid folic.
Legumele pot contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului de prostată. De asemenea, ne ajută să menținem un nivel corespunzător al zahărului în sânge și, datorită conținutului bogat de fibre, să combatem constipația.
Rețete de hamburgeri de linte vegetarieni
1. Hamburgeri de linte vegetarieni tradiționali
Ingrediente
- O cană de linte fiartă (200 g)
- Un morcov
- ½ ceapă
- Făină de năut
- Pesmet (opțional)
- Puțină supă de legume
- Puțină sare și piper
- Condimente după gust
Mod de preparare
- Cu o zi înainte de preparare, pune lintea la înmuiat (există însă mai multe tipuri de linte care nu necesită înmuiere).
- Pune lintea la fiert cu supa de legume, adaugă sare și o foaie de dafin.
- Adaugă apoi morcovul și ceapa tăiată în bucăți mici și lasă ingredientele să fiarbă. După ce sunt gata, lasă-le să se răcească.
- Zdrobește apoi ingredientele până obții o pastă omogenă.
- În continuare, condimentează pasta obținută cu sare, piper și alte mirodenii.
- La sfârșit, adaugă făină de năut într-o cantitate care să-ți permită modelarea hamburgerilor.
- Poți să treci hamburgerii prin pesmet înainte de a-i găti pe grătar, într-o tigaie cu puțin ulei sau în cuptor.
- După ce sunt gata, servește hamburgerii cu o salată ușoară.
Citește și:
2. Hamburgeri de linte vegetarieni cu piure de morcovi și salată rucola
Ingrediente
- O cană de linte fiartă (200 g)
- O vânătă
- 2 cepe
- Un morcov
- 4 linguri de fulgi de ovăz (50 g)
- Pesmet
- Un ou
- Puțină sare și piper
- Ulei
- Curcuma (după gust)
- Chimen (după gust)
- Sos de barbecue
- Muștar
- Un strop de vin
Mod de preparare
- Taie vânăta și ceapa în bucăți mici și sotează-le împreună cu chimenul, curcuma, sarea și piperul.
- Adaugă apoi lintea, înmuiată în prealabil, fiartă și pasată, sosul de barbecue și muștarul după gust.
- Amestecă pasta cu fulgii de ovăz și ouăle.
- Modelează hamburgerii, trece-i prin pesmet și prepară-i pe grătar până capătă o culoare aurie.
- Separat, toacă ceapa și morcovii și pune totul într-o oală cu apă.
- Adaugă puțin vin, lasă la fiert timp de 15 minute și zdrobește totul până obții un piure.
- La sfârșit, servește hamburgerii cu piure și folosește câteva frunze de rucola ca element de decor.
3. Hamburgeri de linte vegetarieni cu ardei
Ingrediente
- 2 căni de linte fiartă (400 g)
- O ceapă
- Doi căței de usturoi
- Doi ardei roșii și verzi (60 g)
- Doi morcovi (70 g)
- Oregano după gust
- Puțină sare și piper
- 2 căni de supă de legume (500 ml)
- Ulei de măsline
- Pesmet (opțional)
Mod de preparare
- Spală bine lintea și, după ce a fiert, paseaz-o până obții un piure.
- Adaugă puțină sare.
- Separat, toacă usturoiul, ardeii, morcovii și ceapa în bucăți mici și sotează totul la foc mediu într-o tigaie. Adaugă un pic de supă, piper și oregano.
- Atunci când legumele încep să capete o culoare aurie, adaugă lintea pisată și amestecă ingredientele timp de câteva minute.
- Pentru a obține o consistență mai densă, poți adăuga pesmet.
- La final, modelează hamburgerii și prepară-i într-o tigaie până devin aurii.
Te-ar putea interesa și:
4. Hamburgeri de linte vegetarieni cu mangold
Ingrediente
- O legătură de mangold (sfeclă elvețiană) (100 g)
- ½ cană de linte fiartă (100 g)
- Un cățel de usturoi
- Pesmet
- 4 linguri de fulgi de ovăz (50 g)
- Un ou
- Puțină sare și piper
- Oregano după gust
- Praf de chili după gust
- Ulei de măsline
Mod de preparare
- Taie tulpinile mangoldului și pune frunzele la fiert. Strecoară după ce este gata și taie în bucăți mici.
- Pune frunzele de mangold într-un vas și adaugă lintea pasată.
- Adaugă apoi usturoi pisat, sare, piper, oregano și praf de chili.
- Adaugă treptat pesmet și ovăz, apoi oul și amestecă până obții o pastă omogenă.
- La sfârșit, modelează hamburgerii și prepară-i într-o tigaie cu puțin ulei.
Așa cum ai putut vedea, există o mare varietate de rețete de hamburgeri de linte vegetarieni. Poți să îi consumi și sub forma unui sandviș, împreună cu o salată. Sunt foarte hrănitori și te vei îndrăgosti de aroma lor!
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.