5 supe delicioase pentru detoxifierea corpului
Știai că există supe delicioase pentru detoxifierea corpului?
Obiceiul sănătos pe care urmează să ți-l prezentăm presupune să consumi supe sau fierturi de legume. Acestea se prepară cu ingrediente care stimulează eliminarea toxinelor și curăță organismul.
Cel mai mare avantaj al supelor detoxifiante este faptul că ne aprovizionează cu nutrienți esențiali, sunt bogate în fibre și potolesc pofta de mâncare.
Dacă vrei să-ți îmbunătățești digestia, să-ți accelerezi metabolismul și să-ți ții sub control greutatea, următoarele supe delicioase pentru detoxifierea corpului sunt exact ceea ce cauți. Nu ezita să încerci aceste rețete delicioase și eficiente!
1. Supă cremă de legume
Beneficiile oferite de legumele verzi sunt foarte importante pentru fortificarea sistemului imunitar și detoxifierea corpului. Aceste alimente prezintă cantități semnificative de vitamine, minerale, fibre, acid folic și magneziu.
Ingrediente
- 45 g de spanac
- 1 tijă de țelină
- 2 ramuri de broccoli
- 5 căței (25 g) de usturoi
- 1 cană (250 ml) de apă
- 1 lingură (15 g) de ulei de măsline
Instrucțiuni
- Mai întâi, pune apa la fiert.
- Apoi, adaugă spanacul spălat în prealabil, fără tije.
- Toacă țelină și adaug-o.
- Toacă usturoiul și adaugă-l.
- Amestecă bine și adaugă uleiul de măsline.
- La final, asezonează după gust și servește.
2. Gazpacho
Gazpacho-ul este un preparat spaniol popular care, datorită roșiilor, conține vitaminele A, E și C. Acești nutrienți oferă protecție împotriva infecțiilor virale. Totodată, gazpacho-ul este hrănitor și sărac în calorii. Deoarece conține fibre, el are un efect de curățare și accelerează metabolismul.
Ingrediente
- 1 ceapă mică
- 1 kg de roșii
- 1 cățel (5 g) de usturoi
- ½ castravete
- 15 g de ulei de măsline
- 1 lingură (15 g) de sare de mare
- ½ ardei gras verde
- 1 l de apă
Instrucțiuni
- Decojește roșiile, îndepărtează semințele și fierbe-le într-un litru de apă.
- Apoi, spală și taie ardeiul gras, ceapa, castravetele și cățelul de usturoi.
- Pune roșiile într-un robot de bucătărie și adaugă restul ingredientelor.
- Procesează pentru câteva minute. În cazul în care compoziția este prea groasă, adaugă puțină apă.
- La final, adaugă uleiul de măsline și sarea.
3. Cremă de sfeclă
Sfecla conține betaină, care oferă protecție celulelor. Această rădăcinoasă combate inflamațiile, protejează organele interne și îmbunătățește circulația sanguină. De asemenea, pigmenții săi stimulează detoxifierea sângelui și a ficatului.
Ingrediente
- 1 mână (250 g) de sfeclă
- 750 ml de apă
- 1 cartof mic
- 1 cățel de usturoi
- 1 frunză de dafin
- 15 g de ulei de măsline
- Sare și piper (după gust)
Instrucțiuni
- Mai întâi, spală și decojește sfecla, usturoiul, ceapa și cartoful.
- Pune apa, usturoiul și dafinul într-o cratiță.
- Adaugă restul ingredientelor.
- Acoperă cratița și lasă să fiarbă încet.
- Adaugă sarea și piperul în timp ce gătești.
- La final, servește supa delicioasă preparată.
4. Cremă de morcovi
Morcovii sunt bogați în beta-caroten, un pigment vegetal care conține vitamina A. Totodată, aceștia prezintă proprietăți antioxidante care susțin dezvoltarea celulară, fortificarea oaselor și îmbunătățirea vederii. Morcovii sunt utili și pentru regenerarea țesuturilor cutanate.
Ingrediente
- 500 g de morcovi
- ½ bulb (125 g) de fenicul
- 15 g ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 cățel (5 g) de usturoi
- 2 căni (400 ml) de apă
Instrucțiuni
- Taie bulbul de fenicul în bucățele.
- Toarnă uleiul de măsline într-o cratiță și adaugă feniculul. Lasă-l să se înmoaie.
- Pune morcovii spălați și tăiați într-o altă cratiță.
- Apoi, adaugă ceapa tăiată, usturoiul și bucățelele de fenicul.
- Lasă supa să fiarbă timp de 30 de minute.
- La final, strecoară și servește.
5. Supa de anghinare, pe lista de supe delicioase pentru detoxifierea corpului
Anghinarele conțin cinarină, fitosteroli și fibre. Acești nutrienți accelerează procesul digestiv și elimină grăsimile. În plus, acestea previn constipația, balonarea abdominală și arsurile în capul pieptului.
Ingrediente
- 900 g (2 livre) de anghinare
- 2 cepe
- 10 ml de zeamă de lămâie
- 15 g de ulei de măsline
- Sare și piper (după gust)
- 500 ml de apă
Instrucțiuni
- Curăță anghinarele, astfel încât inimile să fie libere.
- Taie-le pe jumătate și adaugă zeama de lămâie.
- Decojește și taie ceapa. Las-o să se înmoaie în uleiul de măsline.
- Apoi, adaugă anghinarele, sarea și piperul.
- Adaugă apa și pune la fiert pentru 10 minute.
- Oprește focul și procesează ingredientele cu ajutorul unui robot de bucătărie.
- Nu în ultimul rând, strecoară și servește.
Câteva sfaturi finale
- Evită băuturile carbogazoase, care pot cauza gaze intestinale.
- Asezonează preparatele cu mirodenii, nu cu sare.
- Servește 5 mese mici în fiecare zi. Dacă îți înfometezi corpul, acesta va trebui să depună mai mult efort pentru a obține proteine.
- Fă mișcare zilnic timp de cel puțin 30 de minute.
- Bea minim 2 litri de apă pe zi.
Așadar, ești pregătit să încerci cele 5 supe delicioase pentru detoxifierea corpului prezentate în acest articol?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- del Caño, G; Ojeda, P; Robles, B. Guía de los bulos en alimentación. Instituto #SaludsinBulos. [Documento disponible en línea].
- Klein, Alice & Kiat, Hosen. (2014). Detox diets for toxin elimination and weight management: A critical review of the evidence. Journal of human nutrition and dietetics : the official journal of the British Dietetic Association. 28. 10.1111/jhn.12286.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.