Remedii cu bicarbonat pentru aciditatea gastrică
Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López
Majoritatea alimentelor din comerț produc aciditate în organism. Cu timpul, aceasta se poate transforma într-o afecțiune. Dacă vă confruntați cu arsuri în capul pieptului după masă, apelați cu încredere la remedii cu bicarbonat pentru aciditatea gastrică.
De ce este important să folosim remedii cu bicarbonat pentru aciditatea gastrică?
Pentu a înțelege mai bine ce înseamnă neutralizarea acidității, vă vom explica ce este scara pH-ului. Aceasta măsoară de la 0 la 14 și indică aciditatea sau alcalinitatea organismului. Zero arată o stare foarte acidă, iar 14 este o stare extrem de alcalină. Pentru ca organismul să funcționeze corespunzător, pH-ul trebuie să aibă valori între 7.35 și 7.45.
Din cauza unui stil de viață dezordonat și obiceiurilor alimentare proaste, în ziua de astăzi majoritatea populației are un pH mai mult acid decât alcalin. Prin urmare, organismul nu mai elimină toxinele și nu mai asimilează nutrienții așa cum ar trebui. De aceea, este extrem de important să căutăm soluții pentru neutralizarea acidului din organism.
Vă recomandăm și:
Remedii cu bicarbonat pentru aciditatea gastrică
Truc pentru ameliorarea problemelor digestive provocate de aciditate
Pentru a scăpa de aceste probleme supărătoare provocate de aciditatea gastrică și pentru a îmbunătăți activitatea digestivă, puneți un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă. Vă recomandăm acest remediu după fiecare masă.
Truc pentru neutralizarea acidului din sânge
Vă recomandăm același remediu și pentru neutralizarea nivelului de aciditate din sânge. Dar, de data aceasta, trebuie să beți un pahar dimineața și unul înainte de culcare, nu după fiecare masă.
Rețetă cu oțet de mere și bicarbonat de sodiu
Nivelul pH-ului din această rețetă este 7. Trebuie doar să amestecați două linguri de oțet de mere și un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu. Beți acest amestec de două sau trei ori pe zi, pe stomacul gol.
Rețetă cu lămâie și bicarbonat de sodiu
Acest remediu cu bicarbonat pentru aciditatea gastrică este un mod potrivit pentru a neutraliza rapid acidul din organism.
Trebuie doar să stoarceți zeama unei lămâi, să o diluați în apă și să adăugați un sfert de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Imediat, amestecul va începe să facă bule. Trebuie să-l beți înainte de a se opri acest proces. De obicei, recomandăm acest remediu după o masă copioasă, dar poate fi consumat și de două ori pe zi.
Rețetă cu limete și bicarbonat de sodiu
Această rețetă se prepară ca și cea de mai sus, dar cu limete în loc de lămâi. Este un remediu pentru echilibrarea nivelului de sare și potasiu din organism. Rețeta este recomandată persoanelor care au probleme cu retenția de lichide.
Vă recomandăm și:
Rețetă pentru persoanele care au probleme cu sarea
Dacă nivelul de sare din organism este prea mare și dacă problema nu este remediată, poate provoca diferite afecțiuni.
Acest remediu simplu este perfect pentru persoanele care rețin apa în organism. Trebuie doar să amestecați 1/8 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1/16 linguriță de pudră de potasiu și 1/4 linguriță de zeamă de lămâie. Puneți acest amestec într-o jumătate de pahar cu apă și beți de două ori pe zi, pe stomacul gol.
Rețetă pentru neutralizarea acidului și o bună funcționare a organismului
Acest remediu simplu reduce aciditatea din organism pentru reechilibrarea nivelului de sare și potasiu. Poate normaliza și alte funcții, astfel încât întregul organism să funcționeze așa cum trebuie. În acest scop, trebuie să amestecați suc de lămâie în părți egale cu bicarbonat de sodiu și pudră de potasiu. Vă recomandăm să beți acest amestec pe stomacul gol, de două ori pe zi.
Important!
- Pentru ca aceste rețete cu bicarbonat pentru aciditatea gastrică să aibă cele mai bune rezultate, trebuie să beți mai multă apă în timpul mesei. În acest mod, apa va neutraliza acidul în exces produs de mâncare.
- Aveți grijă să nu mâncați cu mai puțin de două ore înainte de culcare, iar ultima masă a zilei să fie foarte ușoară.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.