Scapi de durerile articulare într-un timp scurt
Din cauza stresului, a unor accidentări sau a altor afecțiuni, pot apărea dureri musculare și articulare. Acestea ne pot afecta calitatea vieții deoarece ne împiedică să ne desfășurăm activitățile zilnice în mod normal. Vestea bună este că poți să scapi de durerile articulare în mod natural.
În medicina naturistă sau alternativă există numeroase tratamente pentru a calma și trata diferite dureri musculare și articulare. Astăzi vom prezenta o rețetă ce poate ușura aceste dureri într-un timp relativ scurt.
Scapi de durerile articulare cu această rețetă
- Pentru început, este nevoie de 150 de grame de gelatină comestibilă (de preferat sortimentul fără gust). Această cantitate de gelatină este suficientă pentru o lună de tratament.
- Pui două lingurițe cu gelatină într-un sfert de cană de apă rece și o lași peste noapte.
- Dimineața, gelatina va fi pufoasă. O poți mânca adăugându-i puțină miere, suc, iaurt sau smântână. Este important să o consumi pe stomacul gol, cu cel puțin 30 de minute înainte de micul dejun.
- Acest tratament trebuie urmat timp de o lună. Persoanele care suferă de dureri musculare și articulare vor simți o ameliorare după câteva zile de tratament. Gelatina este ideală pentru cei care suferă de dureri de spate, articulare, ale coloanei vertebrale sau ale gâtului, dar nu numai.
Te-ar putea interesa și:
De ce te ajută gelatina să scapi de durerile articulare?
Gelatina este un produs foarte ușor de găsit în magazine. Este ieftină și o putem combina cu alte ingrediente pentru a realiza un desert cu multe proprietăți nutritive.
Acest aliment conține multe proteine obținute în urma procesării colagenului de origine animală (este extrasă în principal din oasele și pielea de vită și porc). Poate fi folosită ca stabilizator și agent de îngroșare sau de legătură în multe rețete.
Te-ar putea interesa și:
Se spune că gelatina este foarte bună pentru articulații deoarece conține doi aminoacizi numiți prolină și hidroxiprolină, ce interacționează pentru a reface țesuturile conexe. Consumând gelatină poți contribui la îmbunătățirea legăturilor dintre țesuturi, un lucru foarte important pentru articulații.
Alte beneficii ale gelatinei
Gelatina este foarte bună pentru sănătate deoarece are multe proprietăți benefice. Printre aceste beneficii descoperim că:
- Gelatina este un aliment bogat în aminoacizi, precum arginina și glicina, ce stimulează producerea de masă musculară.
- Este un aliment care nu conține colesterol sau grăsimi. Ajută la stimularea metabolismului, fiind un aliat în încercarea de a slăbi.
- Prin folosirea gelatinei în rețete, alimentele obținute vor fi mai ușor de digerat (ca în cazul cărnii sau al produselor lactate care, de regulă, se digeră mai greu). De asemenea, gelatina reduce balonarea abdominală și contribuie la echilibrul hormonal.
- Consumul regulat de gelatină poate preveni instalarea osteoporozei și a osteoartritei.
- Oferă elasticitate și forță tendoanelor și ligamentelor.
- Gelatina are proprietăți de întărire a sistemului imunitar.
- Stimulează creșterea părului și a unghiilor, de aceea recomandăm includerea sa în rutina de înfrumusețare.
- Conține 18 aminoacizi, dintre care opt sunt pe lista celor nouă aminoacizi esențiali pe care organismul nostru nu îi poate fabrica singur și care trebuie obținuți din alimente.
- Gelatina conține fluorură, un element chimic care, în cantități mici, contribuie la menținerea smalțului dinților, prevenind formarea cariilor.
- Ajută la regenerarea colagenului din piele, o substanță ce contribuie și la formarea oaselor, tendoanelor, cartilajelor și ligamentelor care încep să se deterioreze odată cu trecerea anilor.
- Este recomandată în tratarea afecțiunilor digestive precum gastrita și arsurile la stomac, deoarece neutralizează acidul gastric produs în exces.
- Poate fi eficace în curele de slăbire deoarece oferă senzația de sațietate și reduce pofta de mâncare.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.