Smoothie cu măr, lămâie și grepfrut pentru slăbit
Acest smoothie delicios cu măr, lămâie și grepfrut poate fi extrem de util pentru slăbit. El este un adaos simplu la dietă care contribuie la senzația de sațietate și combate retenția de apă.
Această băutură naturală arde grăsimea în exces care tinde să se acumuleze în zone precum abdomenul. Dacă o bei în mod regulat la micul dejun sau după masa principală a zilei, în numai două săptămâni vei începe să observi rezultatele.
Nu uita că este esențial să menții o dietă echilibrată și variată, să eviți sedentarismul și să faci mișcare ori de câte ori poți.
Măr, lămâie și grepfrut: o combinație benefică pentru siluetă
Știm cu toții că nu există nicio dietă minune pentru slăbit – numai alimentația corespunzătoare îți poate oferi rezultatele dorite. Pierderea sănătoasă în greutate este posibilă atât timp cât ești foarte atent la ceea ce mănânci.
Prin urmare, de ce să nu incluzi în dietă niște fructe delicioase, precum merele, lămâile și grepfrutul? Îți explicăm mai jos de ce acestea reprezintă niște opțiuni extraordinare pentru persoanele care își doresc să scape de kilogramele în plus.
Merele verzi, fructele ideale pentru slăbit
Există multe soiuri de mere, dar pentru acest smoothie vom folosi unul verde – organic dacă se poate. Este indicat să păstrezi și coaja, drept pentru care este necesar să cumperi un produs natural, fără urme de pesticide.
- Merele verzi accelerează metabolismul.
- Coaja merelor conține pectină ce controlează nivelul de lipide din organism. Aceasta este o substanță foarte utilă în lupta împotriva obezității, deoarece ea distruge cei mai vechi noduli de grăsime.
- Reglează glicemia.
- Merele verzi au un conținut ridicat de vitamine și minerale, benefice pentru sănătatea sistemului cardiovascular.
- Este un fruct sățios, bogat în fibre. Consumul de mere combate și retenția de apă și constipația.
Lămâia, excelentă pentru echilibrarea pH-ului
Am vorbit de mai multe ori despre importanța reducerii acidității dietei și a eliminării toxinelor care provoacă inflamații și boli – toate acestea fiind necesare pentru optimizarea funcțiilor mai multor organe.
Consumul unui pahar de suc de lămâie pe zi poate facilita eliminarea grăsimilor, acestea devenind mai puțin rezistente la convertirea lor în energie și la ardere.
Citește și:
Zeama de lămâie ajută la scăderea colesterolului rău și îmbunătățește circulația. În plus, aceasta facilitează digestia și absorbția nutrienților, împiedicând toxinele să pătrundă în sânge prin intestine.
Acidul citric din lămâie este benefic și pentru ficat, iar antioxidanții și vitamina C întăresc sistemul imunitar. În acest fel, pe lângă faptul că slăbești ai și un ficat sănătos și un sistem imunitar puternic, aliați puternici împotriva acumulării de grăsime.
Grepfrutul reduce retenția de apă și inflamațiile
Este bine de reținut că acest smoothie cu măr, lămâie și grepfrut nu este cea mai importantă schimbare din dieta ta pentru slăbit. Această băutură este doar un supliment care te ajută să-ți începi ziua în mod corespunzător sau să îți închei cu succes masa principală a zilei.
- Aceste ingrediente nu conțin proteine sau fier, așadar este important să te asiguri că primești toți nutrienții necesari din celelalte alimente consumate pe parcursul zilei.
- Grepfrutul este un diuretic puternic care ajută la eliminarea deșeurilor din organism care, în caz contrar, provoacă inflamație și retenție de apă.
- Grepfrutul vine în completarea mărului și a lămâii, așa că ai grijă să cumperi numai grepfrut ecologic – acesta conține antioxidanți și vitamine de cea mai bună calitate.
Vezi și acest articol:
Rețetă de smoothie cu măr, lămâie și grepfrut pentru slăbit
Ingrediente:
- 1 măr verde
- Zeama unei lămâi
- Zeama unui grepfrut
- 1 cană de apă (200 ml)
Mod de preparare:
- Acest smoothie este gata în doar cinci minute. În primul rând, trebuie să speli bine mărul verde și să-l tai în bucăți.
- Adaugă bucățile de măr, zeama de lămâie și cea de grepfrut în blender, împreună cu apa. Procesează până obții o consistență cât mai fină.
- Poți să adaugi o lingură de miere sau niște stevia dacă sucul ți se pare prea acru și vrei să-l îndulcești.
Bea acest smoothie cu măr, lămâie și grepfrut pentru slăbit în fiecare dimineață la micul dejun și nu uita să menții o dietă echilibrată bogată în proteine și săracă în grăsimi saturate.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Adam C, Thompson L. M, et al. Soluble fermentable dietary fibre (pectin) decreases caloric intake, adiposity and lipidaemia in high-fat-diet induced obese rats. Plos One. Octubre 2015. 10 (10): e0140392.
- Asgary S, Rastqar A, et al. Weight loss associated with consumption of apples: a review. Journal of the American College of Nutrition. Septiembre-Octubre 2018. 37 (7): 627-639.
- Aslani N, Entezari M. H, et al. Effect of garlic and lemon juice mixture on lipid profile and some cardiovascular risk factors in people 30-60 years old with moderate hyperlipideamia: a randomized clinical trial. International Journal of Preventive Medicine. 2016. 7: 95.
- Fujioka K, Greenway F, et al. The effects of grapefruit on weight and insulin resistance: relationship to the metabolic syndrome. Journal of Medicinal Food. Primavera 2006. 9 (1): 49-54.
- Fukuchi Y, Hiramitsu M, et al. Lemon polyphenols surpasses diet-induced obesity by up-regulation of mRNA levels of the enzymes involved in beta-oxidation in mouse white adipose tissue. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. Noviembre 2008. 43 (3): 201-209.
- Kim, M. J., Hwang, et al. Lemon detox diet reduced body fat, insulin resistance, and serum hs-CRP level without hematological changes in overweight Korean women. Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2015.04.001.
- Neil, C, Nicklas, T. A., & Fulgoni, V. L. (2015). Consumption of apples associated with a better diet quality and reduced risk of obesity in children: National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2003-2010. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/s12937-015-0040-1.
- Onakpoya, I., O’Sullivan, J., Heneghan, C., & Thompson, M. (2017). The effect of grapefruits (Citrus paradisi) on body weight and cardiovascular risk factors: A systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2014.901292.
- Rebello C. J, O’Neil C. E, et al. Dietary fibre and satiety: the effect of oats on satiety. Nutrition Reviews. Febrero 2016. 74 (2): 131-147.
- Tejpal S, Wemiss A. M, et al. Lemon extract reduces angiotensin converting enzyme (ACE) expression and activity and increases insulin sensitivity and lipolysis in mouse adipocytes. Nutrients. Agosto 2020. 12 (8): 2348.
- U. S. Food and Drug Administration. Grapefruit juice and some drugs don’t mix. Enero 2021.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.