Suc pentru curățarea naturală a intestinelor
Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante
Dietele deficitare, mâncatul în exces și expunerea continuă la toxine constituie factori care pot afecta buna funcționare a intestinelor. Deși aceste organe lucrează constant ca să elimine deșeurile din organism, uneori ele experimentează dificultăți din cauza acumulării excesive a substanțelor nocive. Însă știai că există un suc pentru curățarea naturală a intestinelor?
Acumularea deșeurilor poate provoca simptome incomode asociate constipației, cum ar fi balonarea abdominală, inflamațiile și gazele intestinale.
Vestea bună este că avem la dispoziție anumite remedii 100% naturale care stimulează curățarea intestinelor. Spre deosebire de variantele din comerț, acestea nu afectează flora bacteriană.
În articolul de azi îți propunem un suc pentru curățarea naturală a intestinelor, care este bogat în fibre și compuși antioxidanți. Aceste substanțe susțin detoxifierea într-un mod sigur și eficient. Nu ezita să îl încerci!
Curățarea intestinelor cu un suc natural
Combinația de ingrediente oferită de acest suc îmbunătățește mișcările intestinale, ameliorând digestia lentă și constipația. Datorită conținutului său de nutrienți, această băutură este ideală pentru a curăța sângele și a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară și metabolică.
Ca să prepari sucul, vei folosi următoarele alimente:
- Portocale
- Grepfrut
- Ananas
- Pătrunjel
- Semințe de chia
- Semințe de in
Combinate, aceste ingrediente stimulează golirea intestinelor încărcate cu deșeuri și previn boli digestive care necesită tratamente complexe.
Care sunt beneficiile acestui suc detoxifiant?
Următorul suc pentru curățarea naturală a intestinelor susține digestia și ameliorează constipația. Însă acesta oferă și numeroase alte beneficii care merită menționate:
- Prezintă un conținut semnificativ de fibre dietetice. Pe lângă faptul că optimizează mobilitatea intestinală, fibrele reduc nivelul colesterolului și țin sub control anxietatea.
- Este bogat în vitaminele A și C, nutrienți care fortifică sănătatea imunitară și a pielii.
- Conține compuși antioxidanți care inhibă efectele negative ale radicalilor liberi, un factor asociat îmbătrânirii premature și anumitor boli.
- Are proprietăți diuretice care facilitează eliminarea fluidelor reținute în țesuturi și reducerea inflamațiilor.
- Este o băutură energizantă, săracă în calorii. Este ideal pentru slăbire.
- Poate „hrăni” bacteriile sănătoase care trăiesc în colon. Datorită acestui beneficiu, sucul de mai jos întărește mijloacele naturale de apărare ale organismului și previne infecțiile.
- Stimulează circulația sanguină și, îmbunătățind transportul oxigenului și al nutrienților, fortifică inima și creierul.
Cum se prepară acest suc pentru curățarea naturală a intestinelor
Te sfătuim să prepari acest suc detoxifiant de fiecare dată când experimentezi simptomele constipației. Îl poți folosi și pentru a-ți completa dieta, astfel încât să-ți îmbunătățești digestia.
Ingrediente
- Sucul unei portocale
- Sucul a ½ grepfrut
- 2 felii de ananas
- 3 crenguțe de pătrunjel
- 1 lingură (10 g) de semințe de chia
- 1 lingură (10 g) de semințe de in pisate
- ½ pahar (100 ml) de apă
Mod de preparare
- Taie portocala în jumătate și stoarce-i sucul.
- Stoarce sucul a jumătate de grepfrut și toarnă-l într-un robot de bucătărie împreună cu sucul de portocală.
- Adaugă imediat feliile de ananas, crenguțele de pătrunjel și semințele.
- Ca să facilitezi procesarea, adaugă și o jumătate de pahar de apă.
- Procesează toate ingredientele pentru câteva momente, până când obții o băutură omogenă.
Mod de consum
- Servește sucul de îndată ce îl prepari, fără a-l strecura, pe stomacul gol.
- Așteaptă cel puțin 30 de minute înainte de a servi micul dejun. Bea acest suc în fiecare zi, pentru 2-3 săptămâni consecutive.
Câteva sfaturi finale
- Dacă obiectivul tău este să-ți cureți intestinele, combină băutura tocmai prezentată cu aport suficient de apă. Bea 6-8 pahare de apă pe zi pentru a te bucura de o sănătate digestivă optimă.
- În perioada în care urmezi cura detoxifiantă, evită alimentele procesate, zaharurile și grăsimile. Consumul acestor alimente limitează efectele benefice ale sucului.
- Servește alimente bogate în fibre, precum fructele și legumele, pentru a ține sub control constipația.
- Dacă urmezi un tratament medicamentos, consultă-ți medicul pentru a te asigura că acest suc nu va afecta absorbția medicamentelor pe care le iei.
Abdomenul tău este inflamat? După ce servești masa, te simți balonat sau suferi de indigestie? În cazul în care experimentezi asemenea simptome, cel mai probabil intestinele tale sunt încărcate cu toxine.
Încearcă să prepari sucul prezentat în acest articol la tine acasă și te vei convinge de beneficiile sale pentru sănătatea digestivă.
Dacă ai neplăceri în continuare, fă-ți programare la medic. Reține că, deși este normal să fim constipați din când în când, uneori acest simptom semnalează probleme mai grave.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Plummer, A. E. (2009). Impactions of the Small and Large Intestines. Veterinary Clinics of North America – Equine Practice. https://doi.org/10.1016/j.cveq.2009.04.002
- Zoran, D. L. (2008). Diseases of the Small Intestines. In Handbook of Small Animal Practice. https://doi.org/10.1016/B978-1-4160-3949-5.50037-6
- Hinneburg, I., Damien Dorman, H. J., & Hiltunen, R. (2006). Antioxidant activities of extracts from selected culinary herbs and spices. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2005.03.028
- FRIEDMAN, M. (1954). The constipation problem. Medical Times.
- Bhattacharyya, B. K. (2008). Bromelain: An overview. Indian Journal of Natural Products and Resources.
- Muñoz, L. A., Cobos, A., Diaz, O., & Aguilera, J. M. (2013). Chia Seed (Salvia hispanica): An Ancient Grain and a New Functional Food. Food Reviews International. https://doi.org/10.1080/87559129.2013.818014
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.