Logo image
Logo image

Sucul de cartofi stimulează creșterea părului

3 minute
Cartoful, cu tot cu coajă, combate căderea părului și stimulează creșterea firelor noi, oferindu-le strălucire. 
Sucul de cartofi stimulează creșterea părului
Ultima actualizare: 22 octombrie, 2022

Căderea părului este în continuare cea mai frecventă problemă a podoabei capilare, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Sucul de cartofi folosit ca tratament pentru păr este o modalitate excelentă de a oferi podoabei capilare nutrienți esențiali precum vitaminele A, B și C.

Aceasta poate avea diverse cauze, fiind o problemă estetică, dar și de sănătate, deoarece ea poate indica prezența unor carențe nutriționale. 

Factorii genetici se numără de asemenea printre posibilii „vinovați”, însă de cele mai multe ori există o soluție.

Căderea părului poate fi însoțită de dificultatea creșterii acestuia, motiv pentru care nu îl poți menține lung și sănătos.

Te-ar putea interesa și:

Tratamentul cu lămâie împotriva căderii părului

Pentru a lupta împotriva acestor simptome, industria cosmetică a creat sute de produse chimice care îmbunătățesc aspectul și sănătatea părului. Însă acestea nu sunt preferate sau tolerate de orice persoană, iar de multe ori sunt prea scumpe pentru a fi folosite în mod regulat.

Din fericire, există și câteva alternative naturale excelente, cum ar fi sucul de cartofi, un ingredient extrem de utilizat în tratamentele de înfrumusețare naturale.

Printre altele, acest suc stimulează creșterea părului și în doar câteva zile îl face mai puternic și mai sănătos.

Cum stimulează sucul de cartofi creșterea părului?

Some figure

Sucul de cartofi folosit ca tratament pentru păr este o modalitate excelentă de a oferi podoabei capilare nutrienți esențiali precum vitaminele A, B și C. Un deficit al acestora poate duce la slăbirea firului de păr, la uscarea și la căderea sa.

Acest suc conține minerale importante cum ar fi calciu, magneziu, zinc și fier, toate acestea jucând un rol important în sănătatea și rezistența părului.

Consumul regulat și moderat al acestei legume reprezintă doar una dintre modalitățile prin care poți profita de beneficiile sale, dar aplicarea sa direct pe păr este cea mai bună opțiune pentru a combate problemele menționate mai sus.

Cum să prepari sucul de cartofi pentru păr

Some figure

Există mai multe modalități de a folosi cartofii pentru a combate căderea părului. Sucul este una dintre cele mai bune opțiuni, deoarece include toate vitaminele acestei legume.

Ingrediente

  • 4  cartofi
  • 1/2 cană de apă (100 ml)

Mod de preparare

  • Pentru început, spală cartofii și taie-i în bucăți mari.
  • Adaugă-i în blender împreună cu apa și procesează până sunt încorporați.
  • După ce amestecul capătă o consistență de piure, apasă pulpa printr-un tifon pentru a scurge zeama într-un vas.
  • După ce ai separat sucul de pulpă, urmează pașii de mai jos.

Mod de aplicare

  • Pentru a stimula creșterea părului și a-l face mai des și mai sănătos, aplică sucul de cartofi mai întâi pe scalp, masând delicat.
  • Apoi aplică sucul pe restul părului și acoperă-ți capul cu o cască de duș.
  • Așteaptă 20-25 de minute, apoi clătește-te cu apă caldă sau rece.
  • Trebuie să folosești acest tratament zilnic, până începi să vezi rezultate. Atunci când poți observa o îmbunătățire vizibilă a aspectului părului, continuă să-l aplici de trei ori pe săptămână.
  • Pe lângă faptul că stimulează creșterea părului, acest tratament îi oferă densitate și strălucire.

Te-ar putea interesa și:

Remedii ce stimulează creșterea părului

Apă de cartofi pentru un păr mai puternic

Some figure

Pulpa nu este singura parte a cartofului pe care o poți folosi pentru hrănirea firului de păr. Folosind coaja acestuia, poți prepara un alt fel de suc ce întărește părul și care vine în completarea tratamentului de mai sus pentru căderea părului.

Ingrediente

  • Coji de cartofi
  • 1 litru de apă

Mod de preparare

  • Spală bine cojile de cartofi pentru a îndepărta orice urmă de pământ și dă-le în clocot.
  • După ce au fiert timp de câteva minute, ia vasul de pe foc și lasă amestecul să se răcească.

Mod de aplicare

  • Poți să folosești apa în care au fiert cojile pentru clătirea finală a părului atunci când te speli pe cap.
  • Pentru rezultate optime, repetă procedeul de două sau de trei ori pe săptămână.

Apa de cartofi stimulează creșterea părului și acționează ca un balsam naturalcare oferă strălucire podoabei capilare și repară firele deteriorate.

În concluzie, merită să verifici și tu eficiența cartofului în îmbunătățirea sănătății părului. Deși efectele sale nu sunt imediate, persoanele care folosesc acest tratament în mod regulat ne asigură că beneficiile obținute sunt nenumărate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Camire, M. E., Kubow, S., & Donnelly, D. J. (2009). Potatoes and Human Health. Critical Reviews in Food Science and Nutrition49(10), 823-840. https://doi.org/10.1080/10408390903041996
  • Rodríguez, M. A. P., Ledesma, B. H., González, M. J. G., & Barba, O. (1999). Estudio del contenido de nitratos, nitritos y vitamina C en productos hortícolas de cultivo ecológico (zanahoria, remolacha y patata). Alimentaria316, 111-118. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=133760
  • Suto, M., Masutomi, H., Ishihara, K., & Masaki, H. (2019). A Potato Peel Extract Stimulates Type I Collagen Synthesis via Akt and ERK Signaling in Normal Human Dermal Fibroblasts. Biological & Pharmaceutical Bulletin42(9), 1510-1516. https://doi.org/10.1248/bpb.b19-00193
  • Sweet potato, raw, unprepared (Includes foods for USDA’s Food Distribution Program). (s.f.). FoodData Central. https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/168482/nutrients
  • Visvanathan, R., Jayathilake, C., Jayawardana, B. C., & Liyanage, R. (2016). Health-beneficial properties of potato and compounds of interest. Journal of the Science of Food and Agriculture96(15), 4850-4860. https://doi.org/10.1002/jsfa.7848

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.