Logo image
Logo image

Supraîncărcarea cu toxine – 9 simptome

4 minute
Când organismul uman este supraîncărcat cu toxine, acesta încearcă să remediezi problema. În această situație, este posibil să experimentăm diverse simptome care nu par a fi legate unul de celălalt, dar care fac parte din procesul de detoxifiere.
Supraîncărcarea cu toxine – 9 simptome
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Supraîncărcarea cu toxine determină organismul să încerce să se curețe prin diverse căi. Procesul de detoxifiere produce anumite simptome care par să nu aibă legătură unul cu celălalt.

Supraîncărcarea cu toxine reprezintă o problemă care ne afectează pe mulți dintre noi. Nivelul de toxine din organismul nostru poate fi excesiv chiar dacă avem un stil de viață sănătos și urmăm o dietă adecvată.

Suntem înconjurați în permanență de particule nocive. Aerul, apa și alimentele pe care le achiziționăm sunt surse posibile de toxine, iar noi luăm contact cu ele în fiecare zi. Deși avem organe al căror rol este colectarea și eliminarea toxinelor, acestea pot fi câteodată suprasolicitate, caz în care ele nu vor mai funcționa corect.

Te-ar putea interesa și:

Cum să elimini toxinele și să-ți crești imunitatea

Drept consecință, organismul nostru va acumula din ce în ce mai multe toxine, iar acest plus de substanțe nocive nu va putea fi eliminat foarte ușor. Așadar, vom experimenta o serie de probleme de sănătate fizice sau chiar emoționale.

Deseori nu reușim să ne dăm seama că sănătatea noastră este în pericol. Ca să ne apărăm, este esențial să cunoaștem semnalele de alarmă pe care organismul nostru ni le transmite. În articolul de azi te invităm să descoperi nouă simptome posibile ale supraîncărcării cu toxine.

9 simptome provocate de supraîncărcarea cu toxine

1. Oboseala frecventă

Some figure

Când organismul este supraîncărcat cu toxine, acesta va lucra suplimentar pentru a-și curăța țesuturile. Din acest motiv, nu este neobișnuit să ne simțim epuizați dacă avem un nivel de toxine prea ridicat.

Acest simptom poate surveni chiar dacă ne-am odihnit suficient. Oboseala, dificultățile de concentrare și dorința de a dormi la orice oră sunt semnale de alarmă pe care nu trebuie să le trecem cu vederea. Acestea ne-ar putea avertiza că avem un nivel excesiv de toxine în organism.

2. Câștigul în greutate constant

Pierderea în greutate nu este un obiectiv simplu. În general, dacă vrem să slăbim, trebuie să facem multă mișcare și să urmăm o dietă sănătoasă. Dacă însă adoptăm aceste obiceiuri, dar tot nu reușim să scăpăm de kilogramele în plus, este posibil să avem un dezechilibru hormonal.

Dezechilibrele hormonale pot fi cauzate de mai mulți factori. Printre aceștia se numără și supraîncărcarea cu toxine, substanțe nocive care se găsesc în diverse alimente și produse de îngrijire personală.

3. Constipația

Some figure

Tractul intestinal joacă un rol important în ceea ce privește eliminarea toxinelor. Din acest motiv, constipația poate indica prezența unei dereglări a sistemului excretor.

Pe lângă faptul că mărește nivelul de toxine din organism, constipația poate cauza dureri abdominale, inflamații și dificultăți în absorbția nutrienților.

4. Problemele cutanate

Supraîncărcarea cu toxine poate afecta și pielea. Acneea, erupțiile și reacțiile alergice ar putea indica faptul că organismul nu reușește să elimine corect toxinele, în special cele acumulate în sânge și țesuturi.

5. Supraîncălzirea și bufeurile

Some figure

Un alt simptom frecvent al creșterii excesive a toxinelor din organism este supraîncălzirea corpului. Acest semnal de alarmă este consecința suprasolicitării ficatului. În acest caz, vei transpira în exces, transpirația având rolul de a elimina toxinele.

Te-ar putea interesa și:

Ficatul și acumularea toxinelor – 9 semnale de alarmă

6. Durerile de cap constante

Toxinele din sânge pot afecta direct sistemul nervos, provocând simptome precum durerile de cap. Această reacție are drept cauză faptul că țesuturile sistemului nervos sunt hipersensibile la toxine.

7. Acumularea grăsimii abdominale

Some figure

Detoxifierea stimulează pierderea în greutate, contribuind la eliminarea deșeurilor care sunt depozitate în corp sub formă de grăsime. Printre altele, toxinele afectează glicemia și nivelul de colesterol, facilitând depozitarea grăsimii în jurul taliei.

8. Respirația urât mirositoare

Dacă ai o igienă orală adecvată, dar respirația ta este neplăcută, înseamnă că există un dezechilibru în organismul tău. Respirația urât mirositoare ar putea fi cauzată de acumularea toxinelor în ficat.

Toxinele alterează mediul din interiorul tractului digestiv, iar aceste schimbări ajută bacteriile nocive să se dezvolte în cavitatea bucală, atât pe gingii, cât și pe dinți.

Când nivelul de toxine din sânge devine prea ridicat, este posibil ca limba să fie acoperită de o peliculă gălbuie. Și această peliculă cauzează infecții și respirație urât mirositoare.

9. Calculii biliari

Some figure

Acumularea în exces de toxine la nivelul vezicii biliare poate avea consecințe dezastroase, cauzând formarea calculilor biliari. În această situație, ficatul depozitează plusul de fiere în vezica biliară, ceea ce obstrucționează acest organ.

Dacă ai calculi biliari, evită să consumi alimente procesate și crește-ți aportul de apă, fructe proaspete și legume. Pentru a-ți proteja sănătatea, încearcă să urmezi o cură de detoxifiere sau include băuturi detoxifiante în dieta ta actuală.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.