Transpirația urât mirositoare – câteva remedii
Transpirația urât mirositoare este deranjantă atât pentru cel care a transpirat cât și pentru ceilalți oameni din jurul acestuia. Însă, ar trebui să știi că această problemă nu este cauzată în mod special de o igienă deficitară.
Mirosul și volumul transpirației noastre pot fi influențate de diverși hormoni, așa că nu are rost să-ți faci griji degeaba. Dacă vrei să reduci sau să scapi de transpirația urât mirositoare, atunci trebuie să ții cont de toate variantele posibile și să încerci să elimini obiceiurile ce provoacă mirosul urât.
Te-ar putea interesa și:
Cu toate acestea, cel mai important factor pe care trebuie să îl reții este că transpirația urât mirositoare poate fi tratată în mod natural cu niște remedii ce îi vor reduce volumul.
În acest articol îți vom prezenta câteva dintre ele, deci citește în continuare și această problemă nu te va mai deranja pentru mult timp!
Câteva moduri de a trata transpirația urât mirositoare
1. Spală-te bine la subrațe!
Deși ai impresia că, de obicei, te speli destul de bine la subrațe, deseori poate ți se întâmplă să transpiri și să miroși în ciuda eforturilor tale. Este foarte important să te speli bine la subrațe cu săpun și, pe cât posibil, să folosești un săpun neutru. Săpunurile obișnuite te pot face să transpiri mai mult!
2. Asigură-te că nu rămâne nici un reziduu după ce te-ai spălat!
Atunci când te speli la subrațe, trebuie neapărat să te asiguri că ai îndepărtat orice reziduu de săpun sau deodorant, acestea favorizând dezvoltarea ciupercilor sau bacteriilor.
Dacă vrei să ai subrațele curate și să eviți transpirația urât mirositoare, ar trebui să încerci următorul remediu. Amestecă puțin alcool cu oțet și, folosind o cârpă, aplică-ți soluția la subrațe noaptea, după ce te-ai spălat.
3. Profită de beneficiile oferite de bicarbonatul de sodiu!
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a evita transpirația urât mirositoare. Atunci când ți se pare că subrațele îți miros urât, spală-te bine și aplică puțin praf de copt cu un tampon de vată. Dacă nu te deranjează, lasă praful să acționeze până când te speli din nou.
Un alt truc util este să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie și să-ți aplici această mixtură după baie. Transpirația urât mirositoare nu-ți va mai da de furcă pentru mult timp!
4. Încearcă câteva remedii pe bază de plante!
Dacă transpirația urât mirositoare te bântuie la orice oră a zilei, poți încerca să-ți prepari o mixtură de cimbru și rozmarin și să ți-o aplici la subrațe. Acest remediu este foarte eficient dacă suferi de hiperhidroză (transpirație excesivă), ce te poate afecta la oricând.
Și aloe vera este un ingredient util dacă vrei să scapi de transpirația urât mirositoare. Gelul obținut din această plantă este în mod special potent dacă este aplicat noaptea. Mai poți încerca să-ți aplici niște roșii trecute prin mixer la subrațe și să le lași să acționeze timp de câteva minute.
5. Ai grijă ce fel de haine porți!
Poate nu știai asta, dar anumite materiale sau culori atrag transpirația cu mai mare ușurință. De pildă, hainele foarte strâmte previn aerisirea pielii, ceea ce favorizează transpirația. De asemenea, hainele negre, deși te fac să pari mai slab, atrag lumina solară și îți cresc volumul de transpirație.
6. Mănâncă sănătos!
Deși poate nu știai asta, dieta ta îți poate influența foarte mult mirosul transpirației. De pildă, dacă consumi multă ceapă, usturoi, cafea, băuturi alcoolice și țigări, transpirația ta va avea un miros mai puternic. Pentru a evita transpirația urât mirositoare, te sfătuim să consumi multe fructe și legume.
Te-ar putea interesa și:
7. Epilează-te la subrațe!
Părul axilar favorizează dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor ce cauzează transpirația urât mirositoare, deci nu ezita să-l îndepărtezi.
8. Folosește un antiperspirant în loc de deodorant!
Deodorantele într-adevăr acoperă mirosurile neplăcute, dar acestea sunt inutile împotriva transpirației. Dacă vrei să eviți transpirația urât mirositoare, atunci te sfătuim să folosești numai antiperspirante.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.