Pielea uscată de pe coate și tălpi: remedii
Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez
Pielea uscată, ca rezultat al expunerii la soare sau al acțiunii factorilor poluanți, nu poate fi evitată. Poți însă să reduci pierderea umezelii tegumentului prin aplicarea unor produse naturale și respectarea unor reguli simple de îngrijire a pielii.
Anumite zone ale corpului, cum ar fi coatele și tălpile, sunt mai predispuse la uscare ca urmare a rolului pe care acestea îl îndeplinesc în sprijinirea corpului și a suprafețelor cu care intră în contact. În articolul de mai jos îți arătăm cum să reduci pielea uscată de pe coate și tălpi în numai o săptămână.
Aceste zone sunt mai greu de tratat, deoarece, în timp, pielea se întărește și crapă. Rezultatul este o piele vizibil uscată care îți afectează atât sănătatea, cât și înfățișarea.
Tratarea acestei probleme nu este o sarcină deloc dificilă atunci când ai la îndemână toate ingredientele naturale care te ajută să redai frumusețea și sănătatea pielii chiar la tine acasă.
În cele ce urmează îți prezentăm un tratament complet bazat pe ingrediente naturale cu ajutorul căruia vei remedia această problemă în doar o săptămână.
1. Spălarea zilnică
Spălatul zilnic joacă un rol important în reducerea uscăciunii pielii.
Atunci când o cureți cu apă și săpun, pielea de pe coate și tălpi se înmoaie, facilitând îndepărtarea celulelor moarte.
Îți recomandăm să folosești o perie mică sau o mănușă exfoliantă pentru a înlesni acest proces.
2. Cremă hidratantă
După baie, este bine să folosești o cremă care să hidrateze bine pielea și să-i ofere nutrienții necesari pentru a se reface.
Cremele pe bază de miere, aloe vera sau mere au proprietăți antioxidante și regenerante ce ajută aceste zone ale corpului.
Te-ar putea interesa și:
3. Consum de apă
Pentru hidratarea pielii din interior, este necesar să bei o cantitate suficientă de apă în fiecare zi.
Apa joacă un rol important în regenerarea celulelor și reduce uscăciunea provocată de deshidratare.
4. Uleiuri hidratante
În fiecare seară, înainte de culcare, poți să masezi zonele respective cu puțin ulei de măsline sau de cocos, pentru ca proprietățile lor hidratante să acționeze peste noapte.
5. Miere de albine
Un alt produs hidratant natural, mierea de albine este un remediu eficient pentru pielea uscată.
Aceasta are proprietăți antioxidante și tonice care ajută la menținerea elasticității pielii și la prevenirea întării acesteia și a apariției bătăturilor.
Te-ar putea interesa și:
Remediu natural pentru a scăpa de pielea uscată de pe coate și tălpi într-o săptămână
Dacă pielea uscată rămâne imună la remediile prezentate mai sus, va trebui să prepari un tratament regenerant pentru a grăbi vindecarea.
Acesta reprezintă o combinație între iaurt și avocado, două ingrediente cunoscute pentru abilitatea lor de a hidrata pielea și a-i reda finețea în mod natural.
Acest remediu se folosește doar o dată pe săptămână. Dacă respecți și recomandările de mai sus, rezultatele vor apărea rapid.
Ingrediente
- ½ cană de iaurt natural
- 1 avocado copt
Instrucțiuni
- Taie fructul de avocado în jumătate, scoate pulpa și pune-o într-un castron, apoi paseaz-o cu ajutorul unei furculițe.
- Amestecă pasta de avocado cu o jumătate de cană de iaurt natural pentru a forma o cremă omogenă.
Mod de aplicare
Curăță zonele afectate și exfoliază-le, dacă se poate. Apoi, cu mișcări circulare delicate, aplică pe piele un strat uniform din acest amestec.
Lasă crema să acționeze timp de 45 de minute, pentru a permite compușilor săi benefici să acționeze.
La final, clătește-te cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă.
Când să mergi la medic
Pielea uscată de pe diferite părți ale corpului devine o problemă serioasă atunci când niciun remediu nu își face efectul.
Tălpile și coatele se usucă frecvent ca urmare a schimbărilor climatice. Însă, dacă pielea începe să se întărească și să crape, aceasta este mai greu de tratat și necesită atenție medicală pentru a preveni dezvoltarea unei infecții sau alte probleme grave.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Habif, Thomas P., et al. Enfermedades de la piel: diagnóstico y tratamiento. Elsevier España, 2006.
- Ledesma, Marcela Lemus. “Natural Elements: cosmética natural y saludable.” Revista Vinculando (2015).
- Rodrigues, L. M., and P. C. Pinto. “Análisis de la influencia del grado de hidratación de la epidermis en el comportamiento biomecánico de la piel in vivo.” Ars pharmaceutica 45.1 (2004): 59-71.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.