Cum să obții un bust ferm în mod natural
După ce nasc sau ajung la o anumită vârstă, multe femei observă că au sânii lăsați. Dacă te regăsești în aceeași situație, trebuie să știi că nu este nevoie să te supui unei intervenții chirurgical. Îți arătăm cum să obții un bust ferm în mod natural!
În articolul de azi, îți prezentăm câteva exerciții și sfaturi pentru a-ți tonifia pieptul prin metode naturale.
Sânii lăsați: un fenomen natural
O femeie este supusă multor schimbări după vârsta de 40 de ani. Pe lângă semnele incipiente ale menopauzei, există și câteva modificări la nivel fizic, inclusiv reducerea fermității bustului.
Factorii care pot contribui la apariția acestui fenomen sunt:
- Alăptatul
- Sarcina
- Pierderea rapidă în greutate
- Creșterea rapidă în greutate
- Carențele nutriționale
- Purtarea unui sutien nepotrivit
- Activitatea fizică suprasolicitantă
- Cancerul mamar
- Problemele hormonale
- Afecțiunile respiratorii (cum ar fi tuberculoza)
- Fumatul
- Consumul excesiv de băuturi acidulate sau alcoolice
Este important să știi că sânii nu au mușchi, ci sunt formați din grăsime, țesut conjunctiv și glande mamare. Tocmai de aceea atunci când slăbești, aceasta este una dintre primele zone ale corpului care își pierde din volum, iar atunci când te îngrași, are loc efectul opus.
Cele trei modalități prin care poți să mărești fermitatea regiunii sânilor și a pieptului sunt:
- Tratamente naturale
- Obiceiuri sănătoase
- Exerciții fizice
Prima parte: cum să obții un bust ferm în mod natural
Iată care sunt remediile naturale care ajută la întărirea sânilor:
Gheață sau apă rece
Ai grijă ca apa în care faci baie să fie cât de rece poți suporta. Dacă ideea nu te atrage nici măcar în zilele fierbinți de vară, masează-ți sânii cu câteva cuburi de gheață. Repetă tratamentul în fiecare zi.
Citește și:
Rom și lămâie
Pentru acest tratament, ai nevoie de o jumătate de cană de rom (125 ml) și de zeama unei lămâi. Amestecă cele două ingrediente și lasă lichidul să stea peste noapte. Dimineața, masează zona sânilor. Lasă amestecul să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește cu apă rece.
Cremă de lavandă și ciulin
Găsești această cremă în magazinele naturiste, dar poți să o prepari acasă folosind 40 g de vaselină, 20 de picături de ulei esențial de lavandă și 1 g de extract de ciulin.
Masează regiunea sânilor de jos în sus. Nu clăti.
Banane
Ai nevoie doar de una sau două banane coapte. Curăță-le de coajă și pasează-le cu o furculiță. Te întrebi cum să obții un bust ferm? Aplică pasta pe sâni și las-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește cu apă caldă sau rece. Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.
Albuș de ou
Bate un albuș de ou până începe să se întărească și aplică-l pe bust. Adaugă încă un albuș dacă este nevoie. Lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește-te cu apă caldă.
Te-ar putea interesa:
Partea a doua: cum să obții un bust ferm adoptând obiceiuri sănătoase
Acum că ai aflat ce tratamente naturiste poți folosi, îți prezentăm și câteva obiceiuri zilnice care pot duce la lăsarea sânilor și pe care trebuie să le schimbi pentru a remedia problema și a obține un bust ferm.
Nu urma diete extreme
Dacă slăbești foarte rapid, într-o perioadă scurtă de timp, sânii își pierd din mărime și fermitate. În plus, acesta este un lucru dăunător pentru sănătate.
Alege sutienul potrivit
Dacă faci des exerciții fizice, poartă un sutien sport. Pentru alte activități, asigură-te că bretelele îți vin bine (și nu provoacă durere).
Odată cu trecerea timpului, sutienul nu mai poate susține sânii la fel de bine. Schimbă-i elasticul sau cumpără-ți unul nou.
Este important, de asemenea, să alegi un sutien potrivit pentru mărimea sânilor tăi. Dacă se poate, evită să le folosești pe cele cu sârmă. Deși îți susțin mai bine sânii, acestea nu sunt benefice pentru sănătatea acestora.
Nu îți expune sânii la soare
Chiar dacă nu frecventezi plaja de nudiști, este posibil să ai un costum de baie foarte mic care nu îți acoperă bine sânii.
Razele UV duc la pierderea elasticității pielii. Folosește întotdeauna o cremă cu un factor ridicat de protecție solară și acoperă bine zona sânilor.
Renunță la alcool și țigări
Renunțarea la aceste obiceiuri nocive ajută la îmbunătățirea sănătății și la prevenirea lăsării sânilor.
Menține o postură adecvată a corpului
Obiceiul de a-ți ține spatele cocoșat atunci când stai pe scaun îți afectează coloana vertebrală. În plus, acesta are un impact negativ și asupra fermității bustului. Nu este recomandat nici să ridici obiecte grele de jos.
Mănâncă sănătos
Pentru un bust ferm, este indicat să adaugi mai mulți nutrienți în dietă, în special calciu, vitamine, carbohidrați, acizi grași esențiali și minerale.
Partea a treia: cum să obții un bust ferm prin practicarea de exerciții fizice
Exercițiile fizice sunt foarte utile dacă vrei să ai din nou sânii fermi ca în adolescență. Există anumite exerciții care vizează în mod special țesutul sânilor și mușchii pectorali (din jurul bustului). Cele mai recomandate sunt:
Exercițiul fluture pe bancă
Stai pe spate pe banca de fitness și întinde brațele peste piept. Îndoaie ușor coatele și coboară brațele până devin paralele cu podeaua. Menține această poziție timp de câteva secunde, înainte de a reveni la cea inițială. Poți să ții și câte o ganteră în fiecare mână.
Exercițiul fluture stând în picioare
Stai în poziție verticală cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și cu genunchii ușor îndoiți. Ține brațele pe lângă corp. Ridică-le la piept, apoi revino la poziția inițială. Poți să folosești greutăți, dacă dorești.
Exercițiul fluture stând pe scaun
Stai pe scaun cu spatele drept și bine sprijinit. Ține picioarele apăsate pe podea. Ia câte o ganteră în fiecare mână și ține brațele pe lateral. Ridică brațele până la nivelul umerilor. Numără până la 10, apoi revino la poziția inițială. Poți să variezi și să ridici brațele în față, unul lângă altul.
Te-ai convins cum să obții un bust ferm? Pune în aplicare toate aceste sfaturi pentru a avea din nou sâni frumoși!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
-
Galarza, V., & Cabrera, G. (2008). Hábitos alimentarios saludables. Nutrición, Salud y Alimentos ….
-
ALVARADO, I., MONTENEGRO, L., & GARCIA, O. (2013). Formación de hábitos alimentarios y de estilos de vida saludables. Curriculum de Educación Inicial. https://doi.org/10.1111/apa.12203.
-
Nutrición. (2017). Archivos de Bronconeumologia. https://doi.org/10.1016/S0300-2896(17)30365-4.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.