Logo image
Logo image

5 smoothie-uri detoxifiante cu castravete

4 minute
Coaja de castravete conține numeroase fibre care ameliorează problemele digestive, precum arsurile și senzația de greutate la stomac. Tocmai de aceea este indicat să consumi acest aliment în mod regulat. 
5 smoothie-uri detoxifiante cu castravete
Eliana Delgado Villanueva

Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Există numeroase motive pentru care este bine să consumi smoothie-uri detoxifiante cu castravete. Acestea sunt foarte sănătoase întrucât conțin nutrienți benefici, precum:

  • Vitamine (A, C, complexul B)
  • Antioxidanți
  • Minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu)

În plus, castravetele are un număr mic de calorii, 13 kcal la 100 grame. Acest fruct are un conținut de 95% apă, fiind foarte hidratant. Totodată, coaja sa îți oferă o doză considerabilă de fibre.

Toate caracteristicile de mai sus dovedesc faptul că, fără îndoială, castravetele este unul dintre cele mai bune alimente pentru slăbit și detoxifiere.

Citește acest articol pentru a afla cum să prepari 5 smoothie-uri detoxifiante cu castravete care curăță organismul și stimulează pierderea în greutate!

Smoothie-uri detoxifiante cu castravete

1. Smoothie cu castravete și ananas

Some figure

Ananasul este un fruct bogat în antioxidanți, minerale, vitamina A și complexul de vitamine B. Amestecând acest aliment cu castravetele, obții un smoothie diuretic excelent care ajută la eliminarea toxinelor din corp și la slăbit.

Ingrediente

  • 1 castravete
  • 1 cană de ananas (150 g)
  • 2 linguri de miere de albine (50 g)
  • 3 căni de apă rece (600 ml)

Mod de preparare

  • În primul rând, spală castravetele. Fără să îl cureți de coajă, taie-l în bucăți mici.
  • Curăță ananasul de coajă și taie fructul.
  • Pune ingredientele în blender, adaugă apa și procesează amestecul timp de un minut.
  • Toarnă lichidul într-un pahar și adaugă mierea de albine.

Mod de consum

  • Bea un pahar de smoothie la micul dejun timp de o săptămână.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, bea smoothie-ul fără să îl strecori. În acest fel, poți asimila toate fibrele, iar efectele sunt imediate.

2. Smoothie cu castravete și măr

Merele scad nivelul de colesterol, reglează glicemia, combat problemele gastrointestinale și elimină toxinele. Acest smoothie cu castravete și mere stimulează tranzitul intestinal și detoxifică organismul.

Ingrediente

  • Un măr de orice culoare
  • 1 castravete
  • 1 tijă de țelină
  • 4 căni de apă (800 ml)
  • 4 linguri de miere de albine (100 g)

Mod de preparare

  • Spală mărul, castravetele și țelina.
  • Taie toate ingredientele și scoate semințele din măr.
  • Pune ingredientele în blender, adaugă apa și procesează până obții un lichid omogen.
  • Toarnă smoothie-ul într-un pahar și adaugă mierea de albine.

Mod de consum

  • Bea 1 – 3 pahare de smoothie pe zi timp de două săptămâni.

Această băutură combate retenția de apă și stimulează arderea grăsimilor.

3. Smoothie cu castravete și roșii

Some figure

Roșiile sunt bogate în potasiu, antioxidanți și fibre. Acești nutrienți combat problemele cardiovasculare și îmbunătățesc digestia. Astfel, acest smoothie te protejează împotriva bolilor cardiace și te ajută să slăbești rapid.

Ingrediente

  • 1 castravete
  • 1 roșie
  • 2 căni de apă (400 ml)
  • 3 linguri de miere de albine (75 g)

Mod de preparare

  • Spală castravetele și roșia.
  • Taie-le în bucăți mici și pune-le în blender.
  • Adaugă restul ingredientelor și procesează-le până nu mai au cocoloașe.
  • Toarnă lichidul într-un borcan.

Mod de consum

  • Poți bea 1 – 2 pahare pe parcursul zilei timp de două săptămâni.

Pentru a obține rezultate mai bune, adoptă o dietă echilibrată și bea apă suficientă. 

4. Smoothie cu castravete și țelină

Cele mai importante componente ale țelinei se găsesc în tulpina sa. Aceasta are, de asemenea, un conținut de 95% apă, fiind un diuretic excelent.

În plus, țelina conține antioxidanți, vitamine (A și complexul B), minerale (potasiu și calciu) și uleiuri esențiale. Această plantă combate retenția de apă, previne inflamațiile și îmbunătățește funcțiile hepatice.

Totodată, țelina tratează constipația și stimulează tranzitul intestinal. 

Ingrediente

  • 1 castravete
  • 2 tije de țelină
  • 2 căni de apă (400 ml)
  • 3 linguri de miere (75 g)

Mod de preparare

  • Spală bine toate ingredientele pentru a elimina reziduurile de pe suprafața acestora.
  • Taie-le în bucăți mici și pune-le în blender.
  • Adaugă apa și mierea și procesează ingredientele timp de 1 minut.

Mod de consum

  • Îți recomandăm să consumi 1 – 2 pahare din acest smoothie pe stomacul gol. În acest fel, poți absorbi toți nutrienții benefici din compoziția sa înainte de a începe ziua de lucru.

5. Smoothie cu castravete și aloe vera

Some figure

Aloe vera conține o cantitate mare de vitamine, minerale, aminoacizi și antioxidanți. În combinație cu proprietățile castravetelui, acești nutrienți ajută la detoxifierea organismului.

Ingrediente

  • 1 cană de ananas (150 g)
  • Zeama a 3 portocale
  • 1 frunză de aloe vera
  • 1 castravete

Mod de preparare

  • Spală toate ingredientele.
  • Stoarce portocalele și toarnă sucul în blender.
  • Curăță castravetele, aloe vera și ananasul. Taie-le în bucăți mici.
  • Adaugă ingredientele în blender și procesează-le până obții un lichid omogen.

Mod de consum

  • Bea un smoothie după-amiaza timp de 2 săptămâni.

Consumând aceste smoothie-uri detoxifiante cu castravete, vei observa o serie de beneficii atât la interior, cât și la exterior. În plus, te vei simți mai energic și mai sănătos. Totodată, este indicat să adopți o dietă sănătoasă și să faci mișcare. În acest fel, vei obține cele mai bune rezultate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013, January). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003
  • Dhiman, K., Gupta, A., Sharma, D. K., Gill, N. S., & Goyal, A. (2012). A review on the medicinally important plants of the family Cucurbitaceae. Asian Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.3923/ajcn.2012.16.26
  • Wijeratnam, S. W. (2015). Pineapple. In Encyclopedia of Food and Health (pp. 380–384). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00547-X
  • Farid Hossain, Md. (2015). Nutritional Value and Medicinal Benefits of Pineapple. International Journal of Nutrition and Food Sciences4(1), 84. https://doi.org/10.11648/j.ijnfs.20150401.22
  • Koutsos, A., Tuohy, K. M., & Lovegrove, J. A. (2015, May 26). Apples and cardiovascular health—is the gut microbiota a core consideration? Nutrients. MDPI AG. https://doi.org/10.3390/nu7063959
  • Bhowmik, D., Kumar, K. P. S., Paswan, S., & Srivastava, S. (2012). Tomato-A Natural Medicine and Its Health Benefits. Phytojournal1(1), 33–43.
  • Li, M. Y., Hou, X. L., Wang, F., Tan, G. F., Xu, Z. S., & Xiong, A. S. (2018, February 17). Advances in the research of celery, an important Apiaceae vegetable crop. Critical Reviews in Biotechnology. Taylor and Francis Ltd. https://doi.org/10.1080/07388551.2017.1312275
  • Rajeswari, R., , M. Umadevi, C. S. R., & , S. Selvavenkadesh, K. P. Sampath Kumar, D. B. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry1(4), 118–124. Retrieved from http://www.phytojournal.com/vol1Issue4/Issue_nov_2012/17.1.pdf

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.