5 tratamente rapide pentru herpes
Herpesul este cauzat de virusul herpes simplex, o infecție foarte frecventă care tinde să se răspândească foarte ușor. De fapt, potrivit Asociației Americane de Sănătate Sexuală, mai mult de jumătate dintre adulții din Statele Unite sunt purtători ai acestui virus. Având în vedere acest lucru, vom discuta despre 5 tratamente rapide pentru herpes.
Această infecție produce vezicule pe buze, în gură și la nivelul gingiilor. În același timp, provoacă o senzație ușoară de arsură, furnicături și mâncărime în jurul buzelor. Deși infecția este aproape întotdeauna ușoară și de scurtă durată, uneori se poate răspândi în alte părți ale corpului și poate fi recurentă. Descoperă mai jos cum să combați herpesul oral!
5 tratamente rapide pentru herpes
Până în prezent, nu s-a descoperit un remediu definitiv pentru eliminarea virusului herpes simplex. După ce are loc infecția inițială, virusul rămâne latent în celulele nervoase ale feței. Mai târziu, se poate reactiva și poate produce ulcere și răni. Cu toate acestea, există câteva remedii utile care pot oferi un tratament rapid. Ia notițe!
1. Comprese calde
O modalitate de a obține rapid ameliorarea durerii este aplicarea unei comprese calde. Desigur, acest lucru nu combate direct virusul care cauzează herpesul oral. Cu toate acestea, diverse studii sugerează faptul că aplicarea căldurii este o modalitate utilă de a reduce durerea și inflamația.
Ce ar trebui sa faci:
- Mai întâi, umple o șosetă curată pe jumătate cu orez.
- Apoi, încălzește șoseta în cuptorul cu microunde timp de un minut.
- Asigură-te că șoseta nu este prea fierbinte pentru a evita arsurile.
- Aplică compresa caldă pe zona afectată cu multă grijă.
- Repetă acest proces de două ori pe zi, până când herpesul dispare.
Citește și:
2. Amidon de porumb
Crearea unei paste de amidon de porumb este un alt mod util de a trata rapid herpesul. Componentele sale determină uscarea leziunilor și reduc mâncărimea. Mai mult, amestecul va netezi pielea și va facilita procesul de vindecare.
Ce ar trebui sa faci:
- Mai întâi, pune puțină apă peste un pic de amidon de porumb.
- Întinde amestecul pe herpes.
- Apoi, lasă remediul să acționeze timp de 15 minute înainte de clătire.
- Repetă procedeul de două ori pe zi.
3. Usturoi crud
Usturoiul crud este un remediu tradițional pentru combaterea infecțiilor cauzate de virusul herpes simplex. De fapt, unele studii sugerează faptul că proprietățile sale antivirale pot combate diverse tulpini ale virusului.
Ce ar trebui sa faci:
- Pentru început, zdrobește un cățel de usturoi crud.
- Amestecă-l cu o lingură de ulei de măsline.
- În cele din urmă, aplică acest amestec pe răni de două sau trei ori pe zi.
4. Rădăcină de lemn dulce
Rădăcina de lemn dulce conține acid glicirizic, care inhibă progresia herpesului și acțiunea sa asupra celulelor infectate. De aceea, experții recomandă pregătirea unei infuzii din această plantă pentru a scăpa de răni.
Ce ar trebui sa faci:
- Pune rădăcina de lemn dulce într-o cană de apă clocotită.
- Las-o să fiarbă la foc mic timp de cinci sau zece minute.
- În cele din urmă, umezește o dischetă de bumbac sau un tifon cu lichid și aplică pe herpes.
- Repetă procedeul de două ori pe zi.
Îți recomandăm și:
5. Gel de aloe vera
Unul dintre cei mai buni aliați atunci când vine vorba de îngrijirea pielii este ideal și pentru a trata rapid herpesul. Desigur, vorbim despre gelul de aloe vera. Acest produs are efecte antimicrobiene și antivirale puternice. Gelul de aloe vera este capabil să inhibe acțiunea multor agenți patogeni.
Printre altele, aplicarea externă de aloe vera stimulează regenerarea pielii și reduce aspectul cicatricilor odată ce leziunile dispar.
Ce ar trebui sa faci:
- Mai întâi, extrage gel proaspăt dintr-o frunză de aloe vera.
- Apoi, freacă o cantitate mică pe zona afectată.
- Lasă gelul să acționeze fără clătire. Repetă procedeul de două sau trei ori pe zi.
Recomandări finale pentru tratarea herpesului
După cum am menționat deja, leziunile herpetice sunt extrem de contagioase. Prin urmare, există o serie de pași pe care trebuie să îi respecți pentru accelerarea tratamentului și prevenirea reapariției problemei. Reține următoarele:
- Aruncă periuța de dinți și alte obiecte care au fost în contact cu leziunile.
- Ia suplimente de vitamina C și zinc.
- Folosește balsam de buze hipoalergenic pentru a-ți proteja pielea de soare și de schimbările de temperatură.
- Evită să împarți pahare și alte obiecte cu alte persoane în timpul apariției leziunilor.
- Nu încerca să spargi sau să drenezi leziunile herpetice. Acestea au nevoie de câteva zile pentru a se vindece.
Dacă ai leziuni, încearcă aceste tratamente rapide pentru herpes. Dacă lucrurile nu se îmbunătățesc în câteva zile, atunci ar trebui să discuți cu medicul de familie. Acesta îți poate prescrie alte tipuri de tratamente pentru a accelera vindecarea.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Opstelten, W., Neven, A. K., & Eekhof, J. (2008). Treatment and prevention of herpes labialis. Canadian Family Physician.
- Majewski, M. (2014). Allium sativum: facts and myths regarding human health. Roczniki Panstwowego Zakladu Higieny.
- Weber, N. D., Andersen, D. O., North, J. A., Murray, B. K., Lawson, L. D., & Hughes, B. G. (1992). In vitro virucidal effects of Allium sativum (garlic) extract and compounds. Planta Medica. https://doi.org/10.1055/s-2006-961504
- Aslani, A., Zolfaghari, B., & Fereidani, Y. (2018). Design, formulation, and evaluation of a herbal gel contains melissa, sumac, licorice, rosemary, and geranium for treatment of recurrent labial herpes infections. Dental Research Journal. https://doi.org/10.4103/1735-3327.231865
- Feily, A., & Namazi, M. R. (2009). Aloe vera in dermatology: a brief review. Giornale Italiano Di Dermatologia e Venereologia : Organo Ufficiale, Società Italiana Di Dermatologia e Sifilografia.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.