Logo image
Logo image

6 măști naturale pentru piele strălucitoare

4 minute
Vrei să ai o piele frumoasă și sănătoasă? Apelează cu încredere la măști naturale pentru toate tipurile de ten!
6 măști naturale pentru piele strălucitoare
Ultima actualizare: 28 martie, 2022

Toți visăm să avem o piele moale și radiantă, astfel încât să fim mereu frumoși și să avem un aspect general sănătos. Însă pielea noastră este expusă zilnic la tot felul de elemente nocive ce o pot afecta, cauzând apariția unor imperfecțiuni cum ar fi petele întunecate, pistruii sau acneea. De aceea este important să folosim cu regularitate măști naturale pentru piele.

Din fericire, în zilele noastre avem la dispoziție o gamă variată de produse pentru îngrijirea pielii, ce ne pot ajuta să o protejăm și să o menținem sănătoasă. Însă produsele chimice sunt foarte scumpe și deseori provoacă iritații.

Pentru a-ți da o mână de ajutor, în cele ce urmează îți prezentăm câteva măști cosmetice naturale ce te vor ajuta să-ți îngrijești tenul și să ai mereu o piele radiantă și sănătoasă.

Măști naturale pentru piele sănătoasă

Mască pe bază de banană

Bananele sunt un ingredient foarte benefic pielii, putând hidrata și curăța de impurități acest organ, menținându-l tânăr. Pentru a prepara următoarea mască, va trebui să combini acest fruct cu ulei de măsline și ouă, alte două ingrediente foarte sănătoase pentru piele.

Ingrediente:

  • 1 banană
  • Jumătate de ceașcă de ulei de măsline
  • 2 ouă

Indicații:

Într-un recipient curat, amestecă ouăle cu uleiul de măsline, apoi adaugă o banană coaptă și prepară o pastă. Aplică pasta pe gât și față și las-o să acționeze timp de jumătate de oră. La final, clătește-te cu apă rece.

Mască pe bază de ovăz

Some figure

Această mască pe bază de ovăz este ideală dacă vrei să-ți cureți adânc pielea și să îndepărtezi celulele moarte ce se acumulează în urma expunerii la soare, poluării, machiajului, etc. Ovăzul te poate ajuta să ai o piele mai moale și să elimini toate impuritățile ce îi strică aspectul.

Ingrediente:

  • 2 linguri de ovăz
  • 4 linguri de zer de lapte

Indicații:

Amestecă aceste două ingrediente și aplică pasta rezultată pe toată fața cu mișcări ușoare de masaj circular. Las-o să acționeze timp de 10 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă rece.

Îți recomandăm și:

10 alimente care hidratează pielea

Mască pentru piele sensibilă

Următoarea mască naturală poate elimina celulele moarte și impuritățile ce se acumulează pe o piele sensibilă. Ingredientele sale fac pielea mai moale, o curăță adânc și îi conferă un aspect radiant.

Ingrediente:

  • 2 linguri de zahăr brun
  • 3 linguri de ulei de avocado
  • Jumătate de castravete

Indicații:

Transformă castravetele în piure și amestecă pasta rezultată cu zahăr și ulei de avocado. După ce ai amestecat toate ingredientele foarte bine, aplică masca obținută pe față și gât și las-o să acționeze timp de 20 de minute.

Mască pe bază de morcov

Some figure

Aceste măști naturale pentru piele pe bază de morcov sunt foarte utile dacă vrei să-ți cureți adânc pielea de impurități și să previi îmbătrânirea prematură a acesteia. Ingredientele lor protejează pielea și o pot ajuta să se refacă în urma acțiunii nocive a soarelui.

Ingrediente:

  • 1 lingură de suc de morcovi (5 ml)
  • 1 lingură de zeamă de lămâie (5 ml)
  • 1 lingură de drojdie uscată (10 g)
  • 1 linguriță de ulei de măsline (5 ml)
  • 1 linguriță și jumătate de iaurt

Indicații:

Amestecă toate ingredientele într-un recipient și prepară o pastă cremoasă. Aplică-ți această pastă pe față și gât și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Dacă ai o piele mai uleioasă, nu include uleiul de măsline în această rețetă. Mai mult, te sfătuim să nu aplici această mască pe pielea afectată de acnee sau iritată.

Mască pe bază de sare și ananas

Masca pe bază de sare și ananas îți va revigora și curăța tenul în mod natural, îndepărtând uleiul acumulat în exces pe piele. Poți folosi această mască pentru a trata acneea și o poți aplica chiar și pe spate.

Ingrediente:

  • 2 linguri de sare marină (20 g)
  • 2 felii de ananas

Indicații:

Fă ananasul piure și adaugă sarea. Aplică-ți masca pe față, gât și spate. Las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te cu apă rece. Dacă ai o piele mai uscată, încearcă să incluzi și puțin ulei de măsline în această rețetă.

Citește și:

Sfaturi pentru curățarea feței înainte de culcare

Mască pe bază de bicarbonat de sodiu și ulei de nucă de cocos

Some figure

Aceste măști naturale pentru piele cu bicarbonat de sodiu te ajută să îndepărtezi celulele moarte acumulate, astfel încât să redai tonusul și frumusețea tenului tău.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient util pentru a curăța adânc pielea de uleiul acumulat în exces și a remedia orice imperfecțiune. Uleiul de nucă de cocos este un agent natural de hidratate incredibil, ce va contracara efectul de uscare al bicarbonatului de sodiu.

Ingrediente:

  • 4 linguri de bicarbonat de sodiu (40 g)
  • 3 sau 4 linguri de ulei de nucă de cocos

Indicații:

Amestecă toate aceste ingrediente până când obții o pastă. Aplică-ți pasta pe față, gât și orice altă porțiune de piele ce consideri că trebuie exfoliată. Las-o să acționeze timp de 10 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă rece.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


Bott, R. (2014). Nutrition for Healthy Skin. Igarss 2014. http://doi.org/10.1007/s13398-014-0173-7.2

Taussig, S. J., & Batkin, S. (1988). Bromelain, the enzyme complex of pineapple (Ananas comosus) and its clinical application. An update. Journal of Ethnopharmacology. http://doi.org/10.1016/0378-8741(88)90127-4

Stahl, W., & Sies, H. (2012). Photoprotection by dietary carotenoids: Concept, mechanisms, evidence and future development. Molecular Nutrition and Food Research. http://doi.org/10.1002/mnfr.201100232


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.