Logo image
Logo image

7 alimente care ard grăsimea de pe abdomen

4 minute
Pentru a arde stratul de grăsime de pe abdomen, ideal ar fi să luăm cel puțin patru mese mici pe zi și să includem trei mere în dieta zilnică - de exemplu, unul la micul dejun și celelalte două sub formă de suc - deoarece merele ajută la eliminarea grăsimilor în mod natural.
7 alimente care ard grăsimea de pe abdomen
Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Când vine vorba de o siluetă armonioasă, abdomenul este o zonă destul de problematică. Aici, grăsimea se depozitează aproape fără să ne dăm seama. Ce puteți face? Includeți următoarele alimente în dieta zilnică pentru a arde grăsimea de pe abdomen în mod rapid și eficient.

Recomandări pentru a arde grăsimea de pe abdomen

Grăsimea se depozitează pe abdomen din cauza unui stil de viață nesănătos. Ne referim aici la sedentarism și la alimentația deficitară.

După cum știm cu toții, degeaba așteptăm miracole. Pentru a avea un abdomen plat, trebuie să facem un pic de efort și câteva sacrificii, precum renunțarea la anumite alimente care rețin apa în organism și determină depozitarea grăsimilor.

Pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, vă recomandăm:

  • Să încercați să beți doi litri de apă pe zi;
  • Să renunțați la mâncărurile procesate, dulciuri și făinoase;
  • Să eliminați sarea din dietă, întrucât provoacă retenție de apă;
  • Să faceți exerciții fizice în fiecare zi. Chiar și o jumătate de oră de mers pe jos contribuie la bunăstarea fizică și psihică. Nu stați pe gânduri.
  • Țineți cont că a ține o dietă nu înseamnă a vă înfometa. Trebuie să serviți cel puțin patru mese pe zi: micul dejun (foarte important), prânzul, o mică gustare și cina. Cel mai bine este să consumați porții mici la fiecare masă, dar să nu renunțați la niciuna din ele. De exemplu, nu săriți peste micul dejun sau peste cină.

Aflați mai multe! Citiți și:

Trucuri pentru a elimina grăsimea abdominală fără înfometare

Alimente care ard grăsimea de pe abdomen

1. Merele

Some figure

Ce-ar fi să vă mâncați un măr delicios dimineața? Este o idee minunată, recomandată de medici și nutriționiști pentru a începe ziua cu dreptul, mai ales dacă vă completați micul dejun și cu fulgi de ovăz.

Merele ajută la arderea grăsimilor datorită conținutului bogat în vitamina C, flavonoide și betacaroten. Așa că nu uitați: trebuie să consumați două sau trei mere zilnic pentru a avea o talie subțire.

Pe lângă consumul unui măr la micul dejun, vă recomandăm să faceți suc de mere acasă. De exemplu, sucul de mere cu sfeclă ar fi delicios la cină. Nu-i așa?

2. Bananele

Some figure

Bananele au între 75 și 130 de calorii și sunt bogate în potasiu, calciu, magneziu și vitamine. Acestea sunt ca o băutură izotonică în formă solidă – o sursă importantă de nutrienți la care ar trebui să apelăm cel puțin o dată pe zi.

Pe lângă faptul că stimulează arderea grăsimii abdominale, bananele contribuie la îmbunătățirea stării generale de sănătate. 

Nu uitați că bananele sunt bune pentru o gustare dimineața sau după-amiaza devreme, deoarece sunt sățioase și oferă vitaminele de care avem nevoie de-a lungul zilei.

3. Țelina

Nici țelina nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică, deoarece contribuie la scăderea în greutate în mod natural și se poate combina de minune cu alte mâncăruri. În plus, această legumă este delicioasă oricum ați prepara-o.

Țelina conține multă vitamina C și calciu, fiind un ajutor de nădejde în eliminarea grăsimii. Ce-ar fi să încercați să o consumați chiar astăzi?

4. Fructele de mare

Some figure

Această opțiune este un pic cam scumpă pentru a o include în dieta zilnică, dar vă recomandăm să încercați măcar de trei ori pe săptămână.

Fructele de mare conțin grăsimi monosaturate care previn acumularea altor grăsimi și sunt foarte bune pentru sănătate, deoarece au un conținut ridicat de Omega 3. Bogate în vitamine și minerale, acestea sunt ușor de combinat cu alte alimente gustoase și sănătoase.

5. Avocado

Some figure

Despre avocado se crede, în mod eronat, că îngrașă. Nimic mai fals. Acest fruct conține acid oleic (Omega 9), un acid gras care elimină sau întârzie senzația de foame. În plus, fibrele din compoziția sa vă ajută să obțineți un abdomen plat.

Avocado elimină grăsimea și contribuie la instalarea senzației sațietate, aceasta fiind una dintre cele mai apreciate calități, cu condiția să nu abuzați. Un avocado pe zi este de ajuns. Îl puteți adăuga în salate sau creme, aroma lui sănătoasă fiind irezistibilă.

Vă recomandăm să citiți și:

Eliminarea grăsimii abdominale – obstacole și soluții

6. Cireșele

Some figure

Tuturor ne plac cireșele. Dacă le găsiți la piață sau la magazin, nu ezitați să le cumpărați. Cireșele sunt bune pentru sistemul digestiv și pentru inimă; reduc colesterolul și acidul uric, reglează metabolismul pentru a reduce pofta de mâncare și mențin organismul sănătos, în parte datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Așa că, dacă e vară, profitați de ele! Cu toate acestea, nu vă recomandăm sucul de cireșe din magazin, pentru că cireșele își pierd valoarea nutrițională dacă nu sunt proaspete. Veți avea parte doar de o băutură răcoritoare care nu vă ajută să reduceți grăsimea deloc.

7. Roșiile

Some figure

Multe persoane adoră roșiile și pe bună dreptate. Acestea sunt delicioase în salate și sucuri, merg cu multe feluri de mâncare și ne oferă un gust unic și irezistibil. Și nu numai atât.

Știați că roșiile reduc acumularea de lipide în sânge? Acestea ajută la detoxifierea organismului și previn depunerea grăsimilor. Așa că, nu uitați de roșii când vă așezați la masă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Burke, L. M., Kiens, B., & Ivy, J. L. (2004). Carbohydrates and fat for training and recovery. In Journal of Sports Sciences. https://doi.org/10.1080/0264041031000140527
  • Wansink, B., & Chandon, P. (2006). Can “Low-Fat” Nutrition Labels Lead to Obesity? Journal of Marketing Research. https://doi.org/10.1509/jmkr.43.4.605
  • Weaver, C. M., Dwyer, J., Fulgoni, V. L., King, J. C., Leveille, G. A., MacDonald, R. S., … Schnakenberg, D. (2014). Processed foods: Contributions to nutrition. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.3945/ajcn.114.089284
  • Spreadbury, I. (2012). Comparison with ancestral diets suggests dense acellular carbohydrates promote an inflammatory microbiota, and may be the primary dietary cause of leptin resistance and obesity. Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity: Targets and Therapy.
  • Eales J, Lenoir-Wijnkoop I, King S, Wood H, Kok FJ, Shamir R, Prentice A, Edwards M, Glanville J, Atkinson RL. Is consuming yoghurt associated with weight management outcomes? Results from a systematic review. Int J Obes (Lond). 2016; 40(5): 731-746.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.