7 trucuri pentru a arăta bine fără machiaj
În prezent, se remarcă o tendință interesantă în rândul vedetelor. Multe celebrități feminine preferă să renunțe la machiaj. De multe ori, credem că există o singură modalitate de a arăta bine, și anume cu fața încărcată de machiaj. Dar nu este așa. În acest articol, îți prezentăm câteva sfaturi de îngrijire a pielii. Dacă pui în aplicare aceste trucuri, te vei considera frumoasă chiar și fără machiaj.
Este adevărat că machiajul ne schimbă mult fața. Nu putem nega acest lucru. Însă trebuie să ne punem în valoare și frumusețea naturală. Asta înseamnă că uneori este bine să renunțăm la rimel, ruj sau farduri.
O femeie este mult mai frumoasă dacă recunoaște frumusețea trăsăturilor sale, fără să apeleze la diverse substanțe de machiaj. Ține cont de sfaturile de mai jos pentru a arăta bine chiar și fără machiaj.
Spală-te bine pe față
Dacă ai pielea curată, vei arăta mai tânără, mai radiantă și mai frumoasă. Poți apela oricând la loțiunile de curățare a tenului din comerț, dar fii atentă la ingrediente. Multe dintre ele conțin chimicale puternice care îndepărtează celulele moarte, dar pot provoca roșeață și uscarea pielii.
Este important să te speli pe față de două ori pe zi. Acest obicei previne îngrășarea pielii și apariția coșurilor și te ajută să arăți foarte bine.
Dacă te speli pe față numai când faci duș sau când te demachiezi, nu este de ajuns. Amintește-ți să te speli atât dimineața când te trezești, cât și seara, înainte de culcare. După ceva timp, rezultatele vor fi vizibile și vei putea avea mai multă încredere în tine și fără machiaj.
Îți recomandăm și:
Exfoliază și revigorează pielea
La fel ca spălarea feței, exfolierea este un pas foarte important, întrucât te ajută să elimini imperfecțiunile pielii și excesul de sebum. Ai grijă să nu freci prea tare pielea, deoarece poți provoca roșeață și iritații. Dacă nu vrei să folosești o cremă exfoliantă din comerț, poți apela la zahăr.
Loțiunea tonică este necesară pentru curățarea eficientă a tenului. Aceasta ajută la restabilirea pH-ului pielii, dar are și alte beneficii: elimină excesul de sebum, micșorează porii, etc. Atunci când cumperi acest produs, ține cont de tipul tău de piele.
Folosește produse naturale
Machiajul este costisitor. În plus, poate provoca iritații și poate grăbi apariția ridurilor. Rimelul, de exemplu, se curăță foarte greu, lucru care îți poate afecta genele fragile. Este un efect îngrijorător, având în vedere că genele protejează ochii. O alternativă excelentă este vaselina. Dacă pui o cantitate mică pe gene, le poți oferi acestora volumul și forma dorite.
Un alt produs natural care poate înlocui machiajul este uleiul de cocos. Poți să îl aplici pe buze în loc de ruj. Acest ulei este hidratant și te apără împotriva razelor ultraviolete. În plus, este alegerea ideală pentru femeile care au buzele uscate sau crăpate.
Nu ai nevoie de ruj, cu puțin ulei de cocos arăți ca nouă! Buzele tale vor străluci și vor avea un aspect senzual și sănătos.
Folosește o cremă de protecție solară
Multe persoane consideră că soluția pentru a arăta bine fără machiaj este să te bronzezi. În realitate, pielea deteriorată de razele solare este inestetică. Trebuie să fii atentă la acest aspect chiar și iarna sau în zilele înnorate și ploioase. În caz contrar, te poți confrunta cu probleme precum îmbătrânirea prematură, boli de piele sau chiar cancer.
Dacă ai pielea foarte deschisă, este recomandat să folosești o loțiune de plajă cu un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30. Nu uita că nu este nevoie să folosești mai multe produse pentru diverse nevoi. Multe creme hidratante pentru îngrijirea pielii au și formule SPF.
Nu îți atinge fața
Aceasta este o greșeală pe care o facem de multe ori. Ne atingem pe față când suntem agitați, plictisiți sau ne este cald. Însă acest obicei stimulează producția de sebum și acumularea bacteriilor provenite de pe mâini. Astfel, pielea capătă un aspect nesănătos.
Nu trebuie nici să te scarpini pe față, întrucât poți reduce fermitatea pielii și poți cauza apariția ridurilor premature.
Mănâncă și dormi bine
Pentru o piele sănătoasă, este necesar să respectăm anumite condiții. Deja am menționat necesitatea spălării pe față și a protecției împotriva razelor solare. Însă este indicat să adoptăm și alte obiceiuri sănătoase pentru îngrijirea corespunzătoare a pielii.
Printre altele, este important să avem parte de un somn odihnitor. Când dormi bine, efectele se văd și pe chipul tău. Pielea este mai relaxată și nu are pete închise la culoare. În plus, nu îți mai apar nici cearcăne. Pe scurt, pielea este fermă și sănătoasă. Îți recomandăm așadar să dormi 8 ore pe noapte.
Totodată, trebuie să mănânci bine pentru a avea o piele frumoasă. În acest fel, nu vei mai avea nevoie de tone de machiaj pentru a-ți ascunde imperfecțiunile.
Îți recomandăm, de asemenea, să bei doi litri de apă pe zi (aproximativ 8 pahare). În plus, nu uita să consumi cât mai multe fructe și legume proaspete. Chiar și iarna, un smoothie cu fructe sau cu legume face minuni. Pielea va arăta mai tânără și mai sănătoasă.
Pensează-ți sprâncenele
Sprâncenele perfecte ies întotdeauna în evidență. Când sprâncenele arată bine, nu contează că nu porți ruj sau fard de obraz. Ochii tăi vor avea un aspect minunat.
Poți să mergi la un salon pentru a te pensa sau poți să o faci singură acasă. Ai mai multe metode la îndemână: poți opta pentru ceară, pensetă sau chiar fire de ață. Dacă nu vrei să îți pensezi sprâncenele, piaptănă-le și fixează-le cu ajutorul unui gel de păr.
Citește și:
Alte sfaturi pentru a arăta bine fără machiaj
- Spală-ți părul o dată la două zile pentru a preveni acumularea de sebum.
- Folosește un cleștișor pentru curbarea genelor.
- Folosește picături de ochi.
- Ciupește-ți obrajii pentru a le oferi puțină culoare.
- Menține o igienă orală corespunzătoare.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
-
Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.
-
Llagostera Pagès, M. (2006). Cuidados de la piel. Atencion Primaria. https://doi.org/10.1157/13094777.
-
Navarrete Franco, G. (2003). Histología de la piel. Rev Fac Med UNAM. https://doi.org/10.1080/00291950152746522.
-
Galarza, V., & Cabrera, G. (2008). Hábitos alimhttps://unycos.com/curso/maquillaje-profesional/entarios saludables. Nutrición, Salud y Alimentos ….
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.