Cum să ai buze mai frumoase și mai voluminoase
În acest articol, îți prezentăm câteva trucuri și remedii naturale, cu ajutorul cărora poți obține buze mai frumoase. Acestea vor căpăta o culoare plăcută și mai mult volum și fermitate. În doar câteva zile vei vedea efectele. Buzele tale vor fi perfecte și îi vor conferi feței un aspect frumos și tânăr.
Volumul și forma buzelor sunt caracteristice fiecărui om în parte. Odată cu înaintarea în vârstă buzele se modifică, pierzându-și volumul și fermitatea. Chirurgia estetică și produsele cosmetice convenționale nu sunt singurele care ajută la prevenirea acestor probleme.
Relaxează-ți și tonifică-ți buzele
Unul dintre motivele pentru care buzele tale își pierd volumul și se subțiază în timp este încordarea mușchilor faciali, în special a celor din jurul gurii. Atunci când ești emoționată sau stresată, ai tendința de a strânge maxilarul și gura, iar acest lucru are ca efect contractarea musculaturii, fapt care în timp duce la subțierea buzelor.
Te-ar putea interesa și:
De aceea, primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă vrei să ai buze frumoase este să fii atentă dacă ții buzele strânse sau relaxate pe parcursul zilei. Poți chiar dedica câteva minute zilnic pentru a-ți relaxa fața, cu ajutorul următorului exercițiu:
Închide gura și strânge buzele bine, țuguindu-le. Menține-le astfel timp de 5 până la 10 secunde. Apoi, eliberează presiunea, respirând profund și expirând cu gura larg deschisă. Repetă acest exercițiu de 10 ori, de două-trei ori pe zi. Esteo metodă foarte naturală prin care, după cum vei observa, buzele tale vor căpăta volum și vor fi mai roșii.
Îmbunătățește circulația pentru a avea buze mai frumoase
Următorul exercițiu îmbunătățește tonusul buzelor, stimulează circulația sângelui în zona acestora, conferindu-le astfel o culoare frumoasă:
Fă buzele să vibreze menținându-le închise, dar nu strânse. Suflă ușor, împinge-le spre exterior. Vei observa că vei face un zgomot continuu, care sună ca “brrr”.
Copiii obișnuiesc să facă acest lucru în joacă, dar vei vedea că dacă vei încerca și tu acest exercițiu timp de 20-30 de secunde, îți vei face buzele să vibreze.
Exfoliază-ți buzele
Pe buzele tale se acumulează celulele moarte, ca pe oricare altă parte a corpului. Dar buzele au o piele mai delicată, care trebuie îngrijită cu mai multă atenție.
De aceea, îți recomandăm să le aplici un tratament exfoliant la două săptămâni sau o dată pe lună.
Utilizează bicarbonat de sodiu, deoarece are o textura foarte fină. Amestecă-l cu câteva picături de ulei vegetal (de măsline, migdale, cocos etc.) și masează puțin buzele și conturul gurii. Fă-o, de preferință, înainte de culcare, pentru că zona se poate înroși.
Te-ar putea interesa și:
După masaj, spală-te cu apă și aplică peste noapte puțin ulei, pentru a obține buze mai frumoase.
Hidratează-ți buzele frecvent
Buzele tale au tendința să se usuce și de aceea nu arată prea bine, mai ales dacă folosești un creion pentru contur. Dacă ți se usucă și îți crapă frecvent buzele, trebuie să îți dai seama de câteva lucruri.
Hidratează-le în fiecare dimineață și seară cu un produs natural. Poți folosi un baton special pentru buze, dar și un ulei vegetal sau unt de cacao pur.
Când îți prepari o mască facială, poți să îți hrănești și buzele cu unul dintre următoarele produse:
- Avocado
- Iaurt
- Miere
Învață cum să îți masezi buzele
Dacă în timp ce îți hidratezi îți și masezi buzele, vei avea parte de următoarele beneficii:
- Hidratare mai profundă
- Îmbunătățirea circulației sangvine
- Relaxarea musculaturii buzelor
- Creșterea volumului și redobândirea culorii
- Buzele tale vor deveni mai luminoase și mai atrăgătoare
Cum să îți masezi buzele?
După ce ți-ai hidratat bine buzele, acoperă-ți gura cu o mână și presează ușor trăgând de la stânga la dreapta atât buzele, cât și zona tensionată din jurul lor, ca să împiedici apariția ridurilor.
Fă același lucru cu cealaltă mână.
Repetă de 10 ori cu fiecare mână.
În alte articole ți-am prezentat cum să ai buze mai frumoase și cum se face masajul facial. Dacă ai timp, fă-ți masaj la întreaga față ca să-ți îmbunătățești aspectul tenului, textura pielii și să previi în mod natural apariția ridurilor.
Sursa fotografiilor: AJC1, tmblue și alsjhc.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Luthra, A. (2015). Shaping lips with fillers. Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery. https://doi.org/10.4103/0974-2077.167269
- Engasser, P. G. (2000). Lip cosmetics. Dermatologic Clinics. https://doi.org/10.1016/S0733-8635(05)70215-1
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.