Logo image
Logo image

Metode care îți subțiază talia în doar o lună

4 minute
Pentru a-ți subția talia, trebuie să adopți un plan cuprinzător. Urmează o nutriție sănătoasă și fă mai multă mișcare pentru a stimula arderea grăsimii.
Metode care îți subțiază talia în doar o lună
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Dacă ești în căutare de metode care îți subțiază talia, trebuie să ții seama de faptul că grăsimea nu se depune pe aceleași regiuni ale corpului de fiecare dată când te îngrași. Factori precum moștenirea genetică, alimentația zilnică, rutina de exerciții și schimbările hormonale au un impact puternic asupra taliei tale.

În articolul de azi te invităm să descoperi cinci sfaturi de bază care îți subțiază talia în mod natural. Citește în continuare și în doar o lună vei fi mai slabă și mai sănătoasă!

O îngrijire corespunzătoare îți subțiază talia

Nu are rost să urmezi o dietă pentru slăbit foarte restrictivă dacă vrei să-ți subțiezi talia. Mai mult, dacă în cazul tău grăsimea tinde să se acumuleze la nivelul abdomenului, aceste diete te vor ajuta să arzi grăsimea din alte regiuni, dar talia nu ți se va subția.

Din acest motiv, încearcă mai degrabă să aplici sfaturile pe care urmează să ți le prezentăm. Dacă vei ține seama de cauzele pentru care nu ai talia subțire, nu numai că vei arde grăsimea ce se acumulează în această regiune, ci îți vei îmbunătăți și starea generală de sănătate. Te vei simți mai ușoară și plină de energie și vitalitate.

Some figure

1. Mănâncă astfel încât să te saturi doar în proporție de 80%

Practic, în loc să te simți complet sătulă la sfârșitul mesei, să rămâi cu senzația că poate ai mai putea mânca ceva. Scopul tău este să identifici acel moment în care nu îți mai este foame, dar ai putea totuși să continui să mănânci, de pildă, ceva dulce.

Trebuie să înveți să servești masa în mod corect. Mestecă preparatele bine, fii relaxată, nu mânca în grabă, stai jos și concentrează-te asupra a ceea ce faci. Adoptând aceste obiceiuri, te vei simți sătulă mai repede și vei evita să mănânci în exces.

Această metodă îți subțiază talia treptat, prevenind inflamațiile. Te vei simți mai ușoară și vei avea mai multă energie la sfârșitul meselor.

Citește și:

Scapă de grăsimea abdominală fără dureri

2. Crește aportul de proteine și grăsimi benefice

Când vine vorba de pierderea în greutate și subțierea taliei, tendința este să reducem aportul de calorii și să servim numai salate. Însă din ce în ce mai multe studii au demonstrată că dietele sărace în calorii sunt nesănătoase.

În plus, imediat ce renunțăm la aceste diete, kilogramele arse se vor acumula din nou. Proteinele te pot ajuta să-ți subțiezi talia, dar trebuie să dai dovadă de un bun simț.

Optează pentru surse vegetale de proteine (leguminoase, fructe uscate, avocado), ouă, brânză și pește. Încearcă să reduci aportul de carne, în special de vită. Indiferent ce dietă alegi să urmezi, asigură-te că servești o cantitate mică de proteine la fiecare masă.

Grăsimile sănătoase accelerează metabolismul și stimulează pierderea în greutate. Din acest motiv, nu ezita să incluzi surse naturale de grăsimi în alimentația ta zilnică (uleiuri vegetale presate la rece, ulei de avocado sau uleiuri obținute din fructe uscate sau semințe). Și alimentația sănătoasă face parte din metodele care îți subțiază talia.

Some figure

3. Nu sta jos pentru mai mult de 45 de minute consecutive

Sedentarismul te va îngrășa, mărindu-ți în mod special talia. Dacă stai pe scaun pentru foarte mult timp, starea ta de sănătate va avea de suferit pe termen lung. Pentru a evita această problemă, găsește o modalitate de a-ți aminti să te ridici de pe scaun la fiecare 45 de minute pentru a face puțină mișcare.

Te sfătuim să efectuezi exerciții de intensitate medie de cel puțin două ori pe săptămână pentru a-ți antrena întreg corpul. De asemenea, ai grijă să menții o postură corporală adecvată. Slăbirea regiunii lombare stimulează depunerea grăsimii la nivelul taliei.

Te-ar putea interesa și:

Exerciții fizice care îți subțiază talia

4. Masează-ți talia

În anumite cazuri, abdomenul poate fi afectat de o circulație sanguină deficitară sau de un drenaj limfatic inadecvat. Masând această regiune în mod regulat, vei reduce volumul de lichide acumulate în exces. Poți efectua un masaj simplu cu mâinile și poți folosi uleiuri sau loțiuni.

Încearcă să utilizezi câteva picături de ulei esențial de lămâie sau de rozmarin pentru a amplifica efectele benefice ale masajului, astfel încât să stimulezi arderea grăsimilor și să îmbunătățești circulația sanguină. Măștile de argilă sunt și ele foarte utile și le poți aplica atât ziua, cât și peste noapte.

Some figure

5. Reglează-ți nivelul de hormoni din organism

Femeile care au ajuns la menopauză pot resimți o creștere a nivelului de grăsime depus pe abdomen. Această problemă poate însă afecta femeile de orice vârstă, chiar dacă acestea urmează o nutriție sănătoasă și fac mișcare suficientă. Pentru a-ți echilibra hormonii din organism, ai la dispoziție mai multe suplimente alimentare:

  • Rădăcină de maca
  • Mielărea (Vitex angus castus)
  • Ulei de in
  • Fenicul
  • Ignamă
  • Salvie

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Martines RM., Machado PR., Neri DA., Levy RB., et al., Association between watching TV whilst eating and children’s consumption of ultraprocessed foods in United Kingdom. Matern Child Nutr, 2019.
  • Kroeger CM., Hoddy KK., Varady KA., Impact of weigth regain on metabolic disease risk: a review of human trials. J Obes, 2014.
  • Wewege M., Berg R., Ward RE., Keech A., The effects of high intensity interval training vs moderate intensity continuous training on body composition in overweight and obese adults: a systematic review and meta analysis. Obes Rev, 2017. 18 (6): 635-646.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.