Cum se taie brânza în funcție de tipul său
În zilele noastre, există multe trucuri pentru tăierea brânzei. Deși poate părea a fi o sarcină simplă, trebuie să știi cum să o faci corect. Fiecare tip de brânză necesită o manipulare diferită, în funcție de forma și proprietățile sale. Vrei să știi cum se taie brânza în mod corect? Dacă da, citește mai departe!
Unele tipuri de brânză sunt greu de tăiat, mai ales din cauza texturii lor. Când o tai, brânza se poate rupe, se lipește de cuțit sau, în general, își pierde forma și se fărâmă. Din acest motiv, este important să înveți cum se taie brânza în funcție de tipul său.
Cum se taie brânza în funcție de tipul său
Dacă nu știi să tăi brânza în mod corespunzător, îi vei strica forma, făcând astfel dificilă așezarea ei pe sandvișuri sau alte tipuri de preparate. Acesta este motivul pentru care ar trebui să reții cele mai bune sfaturi pentru tăierea brânzei după formă sau tip.
Brânza cu formă rotundă, mică sau plată
Brânzeturile rotunde, mici și plate, cum ar fi Camembert, trebuie tăiate în formă triunghiulară, ca și cum ai tăia un tort. Începe întotdeauna din centrul bucății și mergi cu cuțitul spre margini. De asemenea, trebuie să te asiguri că folosești un cuțit ascuțit.
- Un truc pentru ca brânza pe care o vei tăia să nu se lipească de cuțit este să scufunzi ustensila în apă fierbinte înainte de a o folosi. (Desigur, trebuie să o ștergi bine înainte de a o folosi).
Îți recomandăm:
Trucuri pentru a tăia brânza brie
Brânza brie și alte brânzeturi cu formă rotundă trebuie să fie tăiate în triunghiuri mari, care trebuie apoi tăiate în jumătate. Pentru aceste tipuri de brânzeturi, poți folosi un tăietor de brânză din sârmă sau un cuțit special pentru tăiat brânza.
- Poți folosi trucul de mai sus și pentru a tăia brânza Brie. Cu toate acestea, dacă vrei să încerci ceva diferit, poți scufunda cuțitul în ulei înainte de a tăia brânza.
Brânza tip baton
Brânzeturile tip baton, cum ar fi brânza de capră, sunt adesea folosite pentru a prepara salate și sandvișuri. Brânza de capră și alte brânzeturi tip baton sunt foarte delicioase. Cel mai bine este să tai aceste brânzeturi în felii groase.
- Este important să folosești un cuțit ascuțit. Poți scufunda cuțitul în apă fierbinte după fiecare felie pentru a obține rezultate mai bune.
Brânza tare
Brânzeturile tari sunt cele care au fost supuse presiunii pentru a rămâne compacte. Vârsta brânzei determină gradul său de consistență. Îți recomandăm să tăi brânzeturile tari la temperatura camerei cu un cuțit cu mâner dublu.
- În primul rând, taie brânza în jumătate.
- Apoi, taie bucăți triunghiulare.
- Taie bucățile mari în triunghiuri mai mici de dimensiuni egale.
Cum se taie brânza parmezan
După cum probabil știi deja, brânza parmezan este folosită pentru a prepara paste, lasagna și alte rețete tipice din bucătăria italiană. Deși aceasta este o brânză foarte tare, nu necesită un tip special de tăiere. De fapt, tot ce trebuie să faci este să-l răzui sau să faci scale de parmezan.
- Taie scale mici de parmezan sau dă-l prin răzătoare deasupra preparatului pe care urmează să-l servești.
Brânza albastră
Brânzeturile precum Roquefort sau Cabrales sunt semisolide și greu de tăiat din cauza grăsimii pe care o conțin. De fapt, nu trebuie să te aștepți la rezultate de excepție. Dacă vrei ca bucățile tăiate să arate cât de cât bine, folosește un tăietor special de brânză din sârmă.
Poți tăia brânza albastră astfel:
- Taie brânza în formă de triunghi sau de evantai pe diagonală.
Îți recomandăm:
Cum se taie brânza: truc universal
Ca bonus, am decis să-ți împărtășim un truc puțin mai ciudat pe care îl poți folosi pentru a tăia toate tipurile de brânză. De fapt, nici nu ai nevoie de un cuțit. În schimb, tot ce trebuie să faci este să cumperi ață dentară fără aromă!
- Taie o bucată de ață dentară mai lungă decât bucata de brânză.
- După aceea, feliază brânza cu ața dentară.
- Repetă până când obții cantitatea dorită.
Știai cum se taie corect brânza în funcție de tipul său? Dacă ai stricat întotdeauna brânza pentru că nu știai să o tai în mod corect, începe să pui în practică ceea ce ai învățat chiar astăzi!
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.