Soluții naturale pentru desfundarea chiuvetei
Una din cele mai enervante urgențe casnice cu care putem avea de-a face în zilele noastre este înfundarea chiuvetei de la baie sau bucătărie. Din fericire, putem rezolva problema cu produse naturale. Iată cele mai bune soluții ecologice pentru desfundarea chiuvetei!
Probabil că toți ne-am confruntat cu această problemă cel puțin o dată până acum și suntem deja familiarizați cu mirosul cumplit și murdăria care însoțesc orice chiuvetă înfundată.
În magazine putem găsi numeroase produse pentru desfundarea chiuvetei în mod rapid și ușor. Din păcate, acestea conțin chimicale și substanțe toxice care afectează atât sănătatea, cât și mediul nostru înconjurător.
Deci, produsele tradiționale pentru desfundarea țevilor nefiind tocmai sănătoase, ce-ar fi să trecem în revistă câteva variante ceva mai ecologice? În acest articol îți vom prezenta câteva sfaturi și patru soluții naturale pentru desfundarea chiuvetei.
Citește în continuare și țevile înfundate nu te vor mai deranja pentru mult timp!
Te-ar putea interesa și:
4 soluții naturale pentru desfundarea chiuvetei
Soluție cu oțet alb, bicarbonat de sodiu și sare
Una din cele mai bune modalități pentru a-ți menține chiuveta mereu desfundată este să-i cureți scurgerea foarte des. Pentru a face asta în mod natural (și pentru a preveni mirosurile neplăcute), încearcă această soluție de oțet alb, bicarbonat de sodiu și sare.
Cum să procedezi
Scurge toată apa din chiuvetă (dacă e cazul) și toarnă următoarele ingrediente pe scurgere în ordinea menționată:
- 1 cană de bicarbonat de sodiu
- 1 cană de sare
- 1 cană de oțet alb (de preferat fierbinte)
Lasă aceste ingrediente să acționeze timp de zece minute, iar apoi clătește-ți chiuveta cu apă fierbinte. Această soluție naturală este ideală dacă vrei să îndepărtezi resturile de grăsime și unsoare acumulate pe țevile de scurgere.
Îți recomandăm să citești și:
Soluție cu sare, oțet alb și borax
Și această soluție naturală este foarte ușor de preparat și va îndepărta imediat orice urmă de unsoare sau resturi alimentare acumulate în chiuvetă.
Cum să procedezi
- Amestecă un sfert de cană de sare cu un sfert de cană de oțet alb și un sfert de cană de borax, toarnă soluția obținută în chiuvetă, iar apoi clătește cu apă fierbinte di abundență.
- Vei obține rezultate superioare dacă adaugi sare într-o oală de apă fierbinte și torni acest amestec pe scurgere după ce ai aplicat soluția menționată mai sus.
Soluție de bicarbonat de sodiu, sare și zeamă de lămâie
Această soluție naturală preparată din bicarbonat de sodiu, sare și zeamă de lămâie va face ca desfundarea chiuvetei și îndepărtarea mirosurilor neplăcute acumulate acolo să ți se pară floare la ureche.
Cum să procedezi
- Combină cantități egale de bicarbonat de sodiu și sare, toarnă amestecul obținut pe scurgerea chiuvetei, iar apoi toarnă și o cantitate mare de zeamă de lămâie.
- La final, clătește chiuveta cu apă fierbinte din abundență.
Truc cu sare de bucătărie
Dacă vrei să-ți desfunzi chiuveta și să o menții curată, de ce nu încerci acest truc foarte simplu pe bază de sare și apă fierbinte?
Cum să procedezi
- Încălzește o cană de apă și adaugă trei linguri de sare.
- Toarnă acest amestec pe scurgerea chiuvetei și lasă-l să acționeze peste noapte.
Ce trebuie să facem pentru a ne menține chiuveta desfundată?
- Dacă vrei să ai mereu chiuveta desfundată, soluția este să previi acumularea resturilor alimentare, a părului și a oricăror alte substanțe pe scurgerea acesteia. În acest sens, te sfătuim să montezi ventile la toate chiuvetele pe care le ai în casă.
- Nu turna niciodată ulei de gătit deja folosit sau untură în chiuvetă. Deși aceste produse sunt vâscoase atunci când le folosești la gătit, ele devin solide dacă stau prea mult expuse la aer și pot înfunda foarte ușor scurgerile. Dacă vrei să arunci uleiul și untura rămase după gătit, pune-le într-un borcan, lasă-le să se solidifice, iar apoi aruncă-le la gunoi.
- Curăță-ți chiuveta în mod regulat cu oricare din soluțiile pe care ți le-am prezentat mai sus, iar aceasta nu se va mai înfunda niciodată și nici nu va mai mirosi urât.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- European Agency for Safety and Health at Work. (2009). The occupational safety and health of cleaning workers. Literature Review. https://doi.org/10.2802/21855
- Nazaroff, W. W., & Weschler, C. J. (2004). Cleaning products and air fresheners: Exposure to primary and secondary air pollutants. Atmospheric Environment. https://doi.org/10.1016/j.atmosenv.2004.02.040
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.