Logo image
Logo image

Detoxificarea intestinelor cu sucuri

4 minute
Micul dejun este esențial pentru detoxificarea intestinelor. Pentru ca acestea să funcționeze corect, ar trebui să vă începeți ziua cu un ceai cald sau cu un pahar de apă călduță și lămâie.
Detoxificarea intestinelor cu sucuri
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Detoxificarea intestinelor este necesară pentru menținerea sănătății organismului. În zilele noastre multe persoane suferă de tot felul de probleme intestinale. 

Din păcate, intestinele sunt afectate de obiceiurile alimentare nesănătoase, de stilul de viață sedentar și de alte obiceiuri proaste care duc la acumularea de toxine și reziduuri în organism.

Curățarea și detoxificarea intestinelor este una dintre cele mai bune metode de a susține procesul de purificare al organismului.

De aceea, din ce în ce mai mulți oameni apelează la sfaturi și recomandări pentru detoxificarea intestinelor și eliminarea reziduurilor acumulate în ele care, pe termen lung, pot deteriora sever starea de sănătate.

Obiceiurile alimentare nesănătoase și stilul de viață dezordonat pot afecta intestinele în mod negativ. De aceea, este important să vă mențineți intestinele curate pentru a fi sănătoși și a vă păstra calitatea vieții.

În acest articol vă vom prezenta câteva sfaturi folositoare și rețete de sucuri utile pentru detoxificarea naturală a intestinelor.

Sfaturi pentru curățarea și detoxificarea intestinelor

Dacă sistemul dumneavoastră digestiv nu funcționează corespunzător sau dacă suferiți de constipație cronică, gaze și balonare abdominală, probabil că intestinele au nevoie de o detoxificare completă. Iată câteva trucuri:

Mâncați bine la micul dejun

Micul dejun joacă un rol foarte important în detoxificarea intestinelor și a sistemului digestiv. Vă recomandăm să vă începeți ziua cu un ceai cald sau cu puțină apă caldă cu lămâie. Mai târziu puteți servi ovăz, fructe, legume și sucuri naturale.

Mergeți la toaletă atunci când aveți nevoie

Corpul dumneavoastră vă transmite mereu semnale atunci când este pregătit să elimine reziduurile. Dacă vă abțineți mai mult timp, poate apărea constipația sau alte probleme intestinale.

Citiți și:

6 semne care indică o problemă intestinală

Nu vă forțați niciodată când eliminați deșeurile 

Specialiștii ne sfătuiesc să nu ne forțăm în timpul eliminării reziduurilor. Trebuie să respirăm normal și să ne relaxăm atât cât este necesar.

Adoptați o alimentație mai sănătoasă

Trebuie să aveți mare grijă cu obiceiurile alimentare dacă vreți ca intestinele dumneavoastră să fie curate și fără toxine.

Mâncați mai multe alimente ce conțin o cantitate mare de antioxidanți și fibre, precum fructe, legume și cereale integrale.

Faceți mișcare.

Exercițiile fizice joacă un rol foarte important în detoxificarea organismului. Încercați să faceți mișcare timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi și veți vedea cu siguranță rezultate pozitive în privința digestiei și a sănătății intestinelor.

Cele mai bune sucuri pentru detoxificarea intestinelor

O modalitate extraordinară de a detoxifica intestinele și a susține o digestie optimă o reprezintă consumul sucurilor naturale. Am întocmit o listă cu cele mai bune rețete de sucuri pentru atingerea acestui scop:

Suc de portocale, piersici și căpșuni

Some figure

Sucul de mai jos protejează sănătatea intestinală. Consumându-l în mod frecvent, veți elimina toxinele din sistemul digestiv și vă veți îmbunătăți digestia.

Ingrediente

  • Sucul a 2 portocale
  • 3 piersici fără sâmbure
  • 7 căpșuni

Mod de preparare

Amestecați toate ingredientele într-un blender și consumați sucul rece.

Suc verde pentru detoxificarea intestinelor

Some figure

Sucurile verzi sunt o alternativă minunată pentru detoxificarea intestinelor și a întregului organism. Frunzele legumelor verzi sunt foarte utile pentru sistemul respirator, ficat, rinichi și colon.

Ingrediente

  • 2 fire de țelină
  • 2 morcovi
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 sfeclă roșie
  • 3 fire de pătrunjel
  • 4 frunze de salată verde
  • 2 fire de mărar

Mod de preparare

Spălați bine toate ingredientele și puneți-le într-un blender împreună cu puțină apă pentru a face amestecul mai fin. Trebuie să beți acest suc pe stomacul gol.

Suc de mere

Some figure

Sucul proaspăt de mere este una dintre cele mai bune variante pentru curățarea intestinelor și eliminarea toxinelor în mod natural. Acest suc, pe care trebuie să-l consumați în cantități mari, ajută la funcționarea optimă a ficatului și stimulează peristaltismul, ameliorând constipația.

Cum se bea?

Puteți folosi un storcător de fructe pentru a stoarce sucul din mere. Beți acest suc nestrecurat, pe stomacul gol. După o jumătate de oră, beți un pahar cu apă, iar pe parcursul zilei încă un litru de suc de mere.

Vă recomandăm să citiți și:

7 alimente care afectează intestinele

Suc de mere și morcovi

Some figure

Acest suc combină beneficiile merelor cu proprietățile morcovilor, transformându-l într-o modalitate delicioasă de a vă detoxifica intestinele. Ideal este să beți acest suc timp de 9 zile consecutive pentru a obține rezultatele așteptate.

Ingrediente

  • ½ măr tăiat bucățele
  • 1 mână de creson
  • 2 morcovi mari

Cum se prepară?

Spălați bine toate ingredientele și stoarceți sucul din mere și morcovi. Într-un blender, amestecați zeama acestor fructe cu cresonul și consumați sucul pe stomacul gol.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • O’Hara, A. M., & Shanahan, F. (2006). The gut flora as a forgotten organ. EMBO Reports. https://doi.org/10.1038/sj.embor.7400731
  • Wang, H., Cao, G., & Prior, R. L. (1996). Total antioxidant capacity of fruits. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf950579y

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.