Supe pentru detoxifierea ficatului
Este momentul să vă rezervați puțin timp și pentru dumneavoastră, să vă îngrijiți sănătatea și să acordați atenție greutății. Mai întâi, trebuie să vă asigurați că ficatul dumneavoastră funcționează corespunzător. Consumați cu încredere supe pentru detoxifierea ficatului.
În acest articol veți învăța cum să scăpați de toxine, să vă detoxifiați ficatul într-un mod simplu, economic și natural, adică să îl purificați consumând supe ușor de preparat. Sunt ideale pentru sănătate și de-a dreptul delicioase. Încercați-le!
De ce trebuie să consumați supe pentru detoxifierea ficatului?
Am auzit adesea oamenii spunându-se că este foarte important să ne curățăm ficatul de toxine. Dar de ce? Acest organ este esențial pentru sănătate deoarece este responsabil de îndepărtarea substanțelor dăunătoare din organism. De aceea, atunci când organismul dumneavoastră este bombardat cu toxine, ficatul se intoxică.
Ce intoxică ficatul?
- Alimentele greu de digerat
- Alimentele bogate în grăsimi nesănătoase
- Excesul de proteine animale
- Aditivii alimentari: conservanții, coloranții, aromele, etc.
- Alcoolul
- Tutunul și alte substanțe toxice
- Poluarea
- Emoțiile negative
După cum vedeți, există mai mulți factori care ne pot afecta ficatul, de aceea este necesar ca din când în când să îl purificăm, pentru a-l ajuta să funcționeze mai bine.
Următoarele supe pentru detoxifierea ficatului sunt o alegere excelentă, la care puteți apela în orice moment al zilei.
Vă recomandăm să citiți și:
Supă sau supă-cremă?
În acest articol vom vorbi despre detoxificarea ficatului cu supe, dar puteți folosi în această cură și supele-cremă. Sunt mai sățioase și vă permit să includeți mai multe legume în meniul dumneavoastră.
Supele pot fi băute pe parcursul întregii zile și au un puternic efect de purificare.
Puteți bea 1 litru de supă zilnic, timp de 15-30 de zile. Beți în fiecare zi același fel de supă, alternați supele sau scoateți în fiecare zi câte un ingredient. Supele pentru detoxifierea ficatului au efect mai puternic dacă sunt consumate pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de masă.
Nu uitați să adăugați supelor sau supelor-cremă puțin ulei de calitate și sare de mare (în loc de sare de masă). Le vor face mai gustoase și le vor crește proprietățile nutritive.
Anghinare, măr și lămâie
Anghinarea este una dintre cele mai cunoscute legume care protejează ficatul. Puteți mânca anghinare ca atare sau bea supa făcută din frunzele acesteia. Pentru această supă specială vom folosi ambele părți ale anghinarei.
Gustul amar al acestei legume va fi echilibrat de dulceața merelor. Pe lângă alte beneficii, merele îmbunătățesc funcția hepatică.
Lămâia nu doar că îi oferă supei un gust mai bun, acrișor, dar ajută și la digerarea grăsimilor, ușurând munca ficatului.
Vă recomandăm și:
Țelină, fulgi de ovăz și ghimbir
Țelina este un aliment cu efect purificator puternic. Aceasta îmbunătățește funcția hepatică și a vezicii biliare, dar, de asemenea, ajută și rinichii. În plus, conferă supei un gust delicios.
Pe lângă faptul că îi dau supei consistență, fulgii de ovăz au fibre și proteine vegetale ce ajută la eliminarea substanțelor toxice din organism. În plus, sunt foarte hrănitori și îmbunătățesc tranzitul intestinal, ce trebuie să funcționeze bine pentru ca detoxificarea să aibă efect.
Un strop de ghimbir ajută la digerarea grăsimilor ce îngreunează activitatea ficatului.
Varză, napi și curcuma
Există o serie de legume crucifere (broccoli, conopidă) ce stimulează producerea enzimelor hepatice și previn dezvoltarea celulelor canceroase.
Napii, frecvent folosiți în ciorbe, sunt buni și pentru digestia grăsimilor și, de aceea, sunt esențiali în dietele de detoxificare.
De asemenea, curcuma, pe lângă faptul că este anticancerigenă și antiinflamatoare, drenează bila și curăță ficatul. Adaugați doar o linguriță la fiecare litru de supă.
Sperăm că acest articol despre supe pentru detoxifierea ficatului a fost pe placul dumneavoastră.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
Klein, A. V., & Kiat, H. (2015). Detox diets for toxin elimination and weight management: A critical review of the evidence. Journal of Human Nutrition and Dietetics. https://doi.org/10.1111/jhn.12286
Katoonizadeh, A. (2017). Liver Regeneration. In Liver Pathophysiology: Therapies and Antioxidants. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-804274-8.00007-2
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.