Dietă bazată pe supe care ard grăsimile din corp
Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante
Chiar dacă pare greu de crezut, există supe care ard grăsimile din corp. Nu este vorba de magie sau de un truc ciudat. Pur și simplu vorbim despre un amestec de ingrediente care detoxifică organismul, având efecte depurative și diuretice.
Desigur, supele pentru arderea grăsimilor trebuie să facă parte dintr-o dietă sănătoasă. Această combinație te ajută să dai jos câteva kilograme în scurt timp.
Desigur, trebuie să accentuăm faptul că dieta bazată pe supe care ard grăsimile este indicată numai în cazuri de urgență. Dacă o urmezi pe o perioadă mai lungă de șapte zile, aceasta poate fi periculoasă.
În schimb, dacă faci pauze de o săptămână după fiecare săptămână în care ții dieta, poți continua să o urmezi fără probleme, până atingi greutatea ideală.
Ingrediente
Pentru a prepara una dintre cele mai eficiente supe care ard grăsimile, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 6 cepe mari
- 2 ardei mijlocii
- 1 mână de țelină
- 6 roșii mijlocii sau o conservă de roșii
- Varză sau varză furajeră
- 1 cutie de supă de pui
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Modul de preparare nu este deloc complicat.
1. Pune o cratiță mare cu apă pe aragaz și las-o să dea în clocot.
2. Între timp, spală și taie legumele.
3. După ce apa începe să fiarbă, pune toate legumele în cratiță și lasă-le la fiert până se înmoaie.
4. După preparare, poți ține supa în frigider timp de maxim o săptămână. Aceasta poate fi servită fierbinte sau rece.
Cum trebuie consumată supa?
Odată preparată, supa trebuie consumată. Dieta ține șapte zile și regimul zilnic este următorul:
- Prima zi: Mănâncă supă toată ziua + fructe de sezon, câte vrei (în afară de banane). Poți bea cafea sau ceai neîndulcit.
- A doua zi: Mănâncă supă toată ziua + câte legume dorești.
- A treia zi: Mănâncă supă toată ziua + câte fructe și legume dorești.
- A patra zi: Mănâncă supă toată ziua + banane și lapte degresat (banane sub formă de smoothie cu îndulcitor).
- A cincea zi: Mănâncă supă o dată pe zi + 500 g de carne albă (carne de pui fără piele preparată la cuptor sau la grătar) + 6 roșii mijlocii cu oregano și sare.
- A șasea zi: Mănâncă supă o dată pe zi + carne slabă preparată la cuptor sau la grătar și câte legume fierte dorești. Astăzi este ziua cărnii și a legumelor.
- A șaptea zi: Mănâncă supă o dată pe zi + orez integral și câte fructe și legume dorești.
Altă rețetă de supă care arde grăsimile
Dacă rețeta de mai sus nu ți s-a părut îndeajuns de apetisantă, îți oferim o alternativă. Iată cum se prepară altă supă care arde grăsimile:
Ingrediente
- 5 morcovi tăiați cubulețe
- 3 cepe tocate
- 500 g de roșii decojite (fierte)
- 1 căpățână de varză tocată
- 400 g de fasole verde
- 2 l de suc de roșii
- 2 ardei grași verzi tăiați
- 10 tije de țelină, tăiate cu tot cu frunze
- 400 ml de supă
- Sare, piper și usturoi granulat după gust
- Alt ierburi aromatice care îți plac (coriandru, pătrunjel)
Mod de preparare
1. Pune morcovii, ceapa, roșiile, varza, fasolea verde, ardeii și țelina într-o cratiță mare.
2. Adaugă sucul de roșii, supa și apă suficientă pentru a acoperi legumele.
3. Asezonează cu sare, piper și usturoi granulat.
Fierbe legumele la foc mic până se înmoaie. La fel ca în cazul rețetei anterioare, trebuie să ții supa în frigider pentru a o menține proaspătă.
De ce sunt atât de eficiente aceste supe care ard grăsimile?
Eficiența supelor se datorează ingredientelor din compoziția lor. Varza este bogată în potasiu, sulf, calciu și alte săruri minerale acide. O porție de 100 g are doar 40 de calorii.
- Ceapa este o legumă depurativă bogată în apă, sulf, potasiu și fosfor.
- Roșia are un conținut ridicat de potasiu și clor.
- Țelina este, de asemenea, bogată în potasiu, dar și în clor, sulf, cupru, calciu și sodiu, care sunt alcalinizante. Această legumă reduce excesul de acid uric.
Oricum ar fi, cere opinia unui nutriționist înainte de a urma această dietă bazată pe supe care ard grăsimile. Opinia unui specialist este foarte importantă. În acest fel te asiguri că organismul tău nu are de suferit în urma acestui regim.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Navaro, D. A., Raz, O., Gabriel, S., Shriqui, V. K., Gonen, E., & Boaz, M. (2017). Functional foods in fad diets: A review. Functional Foods in Health and Disease, 7(9), 702-715. https://ffhdj.com/index.php/ffhd/article/view/346/656
- Zhu, Y., & Hollis, J. H. (2014). Soup consumption is associated with a lower dietary energy density and a better diet quality in US adults. The British journal of nutrition, 111(8), 1474–1480. https://doi.org/10.1017/S0007114513003954
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.