Consumă gelatină pentru refacerea pielii
Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva
Odată cu înaintarea în vârstă, pielea începe să își piardă elasticitatea, proprietate datorită căreia arată tânără și sănătoasă. Colagenul este cel care susține țesuturile și dă pielii un aspect proaspăt și radiant. Acest element explică de ce ar trebui să consumi gelatină pentru refacerea pielii.
Pentru păstrarea sănătății pielii și prevenirea îmbătrânirii premature, provocate adesea de alimentația necorespunzătoare, fumat sau expunerea excesivă la soare, există astăzi numeroase terapii alternative, precum electrostimularea sau tratamentele cu radiofrecvență.
În cazul femeilor, cea mai sensibilă zonă a corpului este fața, pentru că este și cea mai expusă. Dar există și alte cauze pentru pierderea strălucirii tenului și apariția ridurilor. Printre acestea se numără stresul și somnul insuficient.
Este important să alegi cu grijă produsele cosmetice, neapărat potrivite pentru tipul tău de ten. În plus, trebuie să te demachiezi corect înainte de a merge la culcare. În caz contrar, porii se vor încărca și tenul tău va avea un aspect obosit și tern.
Citește și:
Ca și restul corpului, musculatura feței poate fi tonifiată cu ajutorul anumitor exerciții. În acest articol îți vom prezenta însă un remediu simplu, ieftin și fără efecte secundare, care te ajută să îți împrospătezi pielea.
Citește mai departe pentru a afla cum poți consuma gelatină pentru refacerea pielii. Cu ajutorul acestui produs, pielea ta va fi mai sănătoasă, mai frumoasă și mai rezistentă.
Gelatină pentru refacerea pielii
Obținută din colagen animal procesat, gelatina are o valoare nutritivă ridicată și este foarte bună pentru sănătatea unghiilor, a pielii și a părului. Este minunată la orice vârstă și are un conținut de colagen între 85 și 90% .
Gelatina este foarte eficientă pentru a preveni vergeturile, frecvente la femeile însărcinate. Trebuie să mănânci cât mai multă gelatină, chiar înainte de a rămâne însărcinată, pentru ca pielea ta să fie puternică și să nu cedeze din cauza întinderilor determinate de creșterea în greutate din timpul sarcinii.
Persoanele care suferă de artroză ar trebui, de asemenea, să includă gelatina în dietă, pentru a contracara degradarea progresivă a cartilajului articular produs de această boală. Acidul aminoacetic contribuie la repararea țesuturilor.
Medicii recomandă, de asemenea, consumul de gelatină persoanelor aflate în convalescență după o boală sau o intervenție chirurgicală. Gelatina este benefică și pentru digestie.
De asemenea, este bine să mănânci gelatină pentru a preveni accidentările, atunci când faci sport sau diverse activități de agrement. Aceasta stimulează întărirea musculaturii, tendoanelor, ligamentelor și articulațiilor și le sporește rezistența.
Gelatina este un aliment versatil. Aceasta este folosită ca întăritor pentru diferite preparate și chiar pentru realizarea capsulelor medicamentelor. Însă, așa cum am menționat deja, poți consuma gelatină pentru refacerea pielii afectate de diverși factori.
Totodată, consumul de apă, folosirea unor produse cosmetice de foarte bună calitate și protecția solară sunt esențiale atât pentru sănătatea pielii.
Îți recomandăm să citești și:
Un obicei nociv
Trebuie să știi că fumatul este foarte dăunător pentru piele. Dacă fumezi, vei arăta mai bătrână, cu riduri pronunțate și cu un ten obosit și lipsit de strălucire. Oricâți bani ai investi în creme și alte produse de înfrumusețare, acestea nu vor avea efect, dacă organismul tău este invadat de efectele nocive ale țigărilor.
Scurgerea timpului nu poate fi oprită, iar factorii genetici nu pot fi influențați, dar există o mulțime de mijloace prin care poți să-ți păstrezi înfățișarea tânără și proaspătă pentru mai mult timp. Ai grijă atât de exteriorul, cât și de interiorul corpului tău. Vei observa schimbările imediat.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Fani, M. (2013). Gelatina Um Ingrediente Alimentício Com Muitos Benefícios Para a Saúde. Adidivos & Ingredientes. https://doi.org/10.1007/BF01826181
- Gomez-Guillen, M. C., Gimenez, B., Lopez-Caballero, M. E., & Montero, M. P. (2011). Functional and bioactive properties of collagen and gelatin from alternative sources: A review. Food Hydrocolloids. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2011.02.007
- Bohin, M. C., Vincken, J. P., Van Der Hijden, H. T. W. M., & Gruppen, H. (2012). Efficacy of food proteins as carriers for flavonoids. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf205292r
- U.S. Department of Agriculture. Jelly. https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/169642/nutrients
- Osteoporos Int. 2006;17(3):319-36. Epub 2005 Dec 9. The role of collagen in bone strength. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16341622
- BMC Musculoskelet Disord. 2017; 18: 385. Published online 2017 Sep 5. Effects of dietary gelatin hydrolysates on bone mineral density in magnesium-deficient rats. doi: 10.1186/s12891-017-1745-4
- Cleveland Clinic. Triglycerides & Heart Health. https://my.clevelandclinic.org/health/articles/17583-triglycerides–heart-health
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.