Hipotensiunea arterială – 6 remedii naturiste
Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López
Hipotensiunea arterială poate fi prevenită și tratată cu ajutorul mai multor remedii naturiste.
În alte articole ți-am prezentat numeroase modalități de a trata hipertensiunea arterială, dar te-ai întrebat vreodată ce trebuie să faci dacă suferi de problema opusă?
Hipotensiunea arterială presupune încetinirea anormală a fluxului sanguin. Aceasta provoacă scăderea fluxului sanguin către organe, inclusiv către ficat, inimă și creier. Hipotensiunea arterială poate avea diverse cauze, printre care se numără deficiențele nutriționale, emoțiile intense, dezechilibrele hormonale și deshidratarea.
Când inima întâmpină dificultăți în a pompa suficient sânge, pacientul poate experimenta simptome ca sincopa, amețeala și slăbiciunea corporală. Din acest motiv, este esențial să-ți monitorizezi atent starea de sănătate și să obții un tratament corespunzător dacă este cazul.
În articolul de azi te invităm să descoperi șase remedii naturiste care sunt utile pentru persoanele afectate de hipotensiunea arterială. Citește în continuare și ia aminte!
Citește și
6 remedii naturiste pentru a trata hipotensiunea arterială
1. Infuzie de lemn dulce
Lemnul dulce este una dintre cele mai populare plante pentru a trata hipotensiunea arterială, putând acționa într-un timp foarte scurt. Acesta afectează circulația sângelui, stabilizând tensiunea arterială și ameliorând senzația de slăbiciune și crampele produse de sângerări extreme.
Te sfătuim să consumi lemnul dulce în doze mici deoarece riști să experimentezi efecte secundare nedorite.
Ingrediente
- 1 lingură (10 g) de lemn dulce
- 1 cană (250 ml) de apă
Instrucțiuni
- Adu cana de apă la punctul de fierbere, apoi adaugă lingurița de lemn dulce.
- După 10 minute, strecoară și bea.
- Servește această infuzie o dată pe zi, până când tensiunea arterială se stabilizează.
2. Infuzie de păducel
Păducelul este o plantă bogată în flavonoide, antioxidanți puternici ce determină reglarea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Efectul păducelului asupra arterelor previne rigidizarea cauzată de acumularea lipidelor. De asemenea, această plantă este utilă pentru a trata tulburările sistemului nervos.
Ingrediente
- 1 lingură (10 g) de frunze și flori uscate de păducel
- 1 cană (250 ml) de apă
Instrucțiuni
- Adu cana de apă la punctul de fierbere. De îndată ce dă în clocot, adaugă lingura de frunze și flori uscate de păducel.
- Acoperă amestecul și lasă-l să infuzeze pentru 15 minute înainte de a-l servi.
- Bea această infuzie de două ori pe zi.
Te-ar putea interesa și
3. Ceai de tei
Teiul are proprietăți hipertensive, motiv pentru care este util pentru a trata hipotensiunea arterială.
Ingrediente
- 1 lingură (10 g) de alburn uscat de tei
- 1 cană (250 ml) de apă
Instrucțiuni
- Introdu lingurița de alburn uscat de tei într-o cană de apă și fierbe pentru 15 minute.
- De îndată ce infuzia este gata, strecoară și servește.
- Bea două căni pe zi.
4. Infuzie de rozmarin
Proprietățile nutritive ale rozmarinului pot stimula sistemul nervos central și îmbunătăți circulația sanguină. Această plantă are un efect tonic util pentru a trata oboseala fizică și mentală asociată cu hipotensiunea arterială.
Ingrediente
- 1 lingură (10 g) de rozmarin
- 1 cană (250 ml) de apă
Instrucțiuni
- Adu cana de apă la punctul de fierbere, apoi înmoaie rozmarinul în lichid pentru 10 minute.
- Strecoare și servește infuzia de două ori pe zi.
5. Infuzie cu ghimbir și piper roșu
Grație abilității sale de a îmbunătăți circulația sanguină și a efectului său anticoagulant, rădăcina de ghimbir este un aliat de nădejde pentru a remedia hipotensiunea arterială. Pentru a amplifica proprietățile benefice ale acestei plante, adaugă puțin piper roșu, un condiment bogat în antioxidanți.
Ingrediente
- 3 linguri (30 g) de ghimbir ras
- 1 linguriță (5 g) de piper roșu măcinat
- 1 cană (250 ml) de apă
Instrucțiuni
- Începe prin a aduce apa la punctul de fierbere, apoi adaugă piperul roșu și ghimbirul ras.
- Ia infuzia de pe foc, las-o să stea pentru zice minute și servește.
- Bea una sau două căni pe zi, până când tensiunea ta arterială se reglează.
6. Apă sărată
Consumul excesiv de sare provoacă retenție de apă și hipertensiune arterială. Dacă însă consumi acest aliment în cantități moderate, poți trata hipotensiunea arterială.
Ingrediente
- 1 pahar (200 ml) de apă
- ¼ linguriță (1,2 g) de sare
Instrucțiuni
- Diluează vârful de cuțit de sare în paharul de apă, apoi bea.
- Nu consuma acest amestec pentru mai mult de cinci zile.
Dacă hipotensiunea arterială este o problemă frecventă pentru tine, aceste remedii naturiste te pot ajuta, însă este esențial să consulți un medic. De asemenea, te sfătuim să eviți băuturile alcoolice, să urmezi o dietă sănătoasă și să bei apă în fiecare zi.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ceraso, D. H. (2001). Hipotensión Arterial y Shock. 2do Congreso Virtual de Cardiología.
- KARINA R. FURAZ CZERPAKa, ADRIANA PUENTE GARCÍAa, ELENA CORCHETE PRATSa, M. ÁNGELES MORENO DE LA HIGUERAa, ENRIQUE GRUSS VERGARAb, R. M.-Hernández. (2014). Estrategias para el control de la hipotensión en hemodiálisis. NefroPlus. https://doi.org/10.3265/NefroPlus.pre2014.Sep.12730
- Blanc, A. S., & Bletry, O. (1999). Hipotensión ortostática. {EMC} – Tratado de Medicina. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1016/S1636-5410(99)70027-9
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.