Idei creative pentru reciclarea tacâmurilor vechi
Cu toții avem tacâmuri vechi și alte obiecte pe care nu le mai folosim răsfirate prin casă. Știai că poți să profiți de acestea și să le dai o viață nouă? Reciclarea tacâmurilor vechi este mai simplă decât bănuiești.
Ai la îndemână tacâmuri vechi și puțină imaginație? Dacă răspunsul tău la această întrebare este da, dispui deja de tot ce îți trebuie pentru a crea obiecte decorative unice. În articolul de azi, îți prezentăm câteva idei pe care merită să le încerci.
Reciclarea tacâmurilor vechi cu 7 idei simple
Metalul din care tacâmurile vechi au fost fabricate este un material incredibil, de care putem profita cu încredere. Scoate furculițele, lingurile și cuțitele vechi din dulap și folosește-le pentru a pune în aplicare următoarele trucuri.
Cuiere pentru haine
Prima idee pe care ți-o propunem constă în a crea un cuier simplu din furculițe. Nu ai nevoie decât de o placă de lemn și de câteva furculițe care zac nefolosite în sertar.
- Ca să modifici forma furculițelor astfel încât să obții brațele cuierului, va trebui să folosești o torță cu gaz (poartă echipament de protecție adecvat). Fiecare braț poate avea un design unic.
- Apoi, atașează brațele de placă și ai terminat. Vei avea un cuier atractiv pe care poți să agăți tot felul de obiecte.
Păpuși din linguri de lemn
Pentru că încerci tot felul de proiecte de lucru manual, de ce să nu-ți inviți copiii să te ajute? O altă idee pe care ți-o propunem este să folosești linguri de lemn vechi pentru a crea păpuși sau marionete.
Citește și:
Poți să confecționezi părul din lână sau din orice alt material ai la îndemână și să îmbraci păpușile în haine vechi. Ca să completezi păpușile, folosește nasturi și panglici. Ochii, nasul și gura pot fi pictate cu acuarele. Suntem siguri că cei mici te vor ajuta cu plăcere!
Inele pentru șervețele
O furculiță uitată în sertar poate fi transformată cu ușurință într-un inel pentru șervețele atractiv, mai ales dacă este fabricată dintr-un metal prețios ca argintul. Dacă vrei să obții un obiect cu aspect deosebit, te sfătuim să ceri ajutorul unui bijutier.
- Pentru a modela materialul, încălzește-l (cu mare grijă) cu o torță cu gaz. Îndoaie dinții în funcție de forma pe care dorești să o obții.
Inelele pentru șervețele din furculițe vechi reprezintă un cadou ideal pentru persoanele speciale din viața ta!
Brelocuri din lingurițe
Pentru a încerca acest truc, trebuie să te pricepi la prelucrarea argintului.
- Mai întâi, taie mânerul lingurii și turtește-o.
- Apoi, vei avea nevoie de o gaură prin care să inserezi inelul brelocului, astfel încât să poți atașa cheile.
- Totodată, poți folosi un poanson pentru a personaliza textura brelocului (de pildă, inscripționându-ți numele).
Etichete pentru dulapuri din tacâmuri vechi de alpaca
Alpaca este un material similar argintului. În realitate, acesta reprezintă un aliaj compus din zinc, nichel și cupru. Foarte multe tacâmuri vechi au fost fabricate din alpaca. Principalul său avantaj este maleabilitatea crescută, fiind ideal pentru meșteșugurile cu metale.
Poți folosi linguri din alpaca ca să confecționezi etichete pentru dulapuri:
- Îndoaie sau turtește tacâmurile cu un ciocan la temperatura camerei. Nu este greu deloc!
- Apoi, inscripționează cuvinte relevante („brânzeturi”, „cereale”, „zahăr”, etc.) și lipește etichetele pe sertarele și ușile dulapurilor în cauză.
Etichete pentru grădină
Acest proiect este similar celui anterior. Poți folosi și de această dată linguri sau cuțite din alpaca, un metal rezistent la condițiile din exterior.
Nu este așa că ar fi util să poți identifica cu ușurință plantele din grădină?
Ar putea să te intereseze:
Carusel cu tematică marină din tacâmuri vechi
Va trebui să depui puțin mai mult efort pentru a confecționa un carusel cu figurine acvatice din tacâmuri. Însă rezultatul va fi impresionant!
- Ca să confecționezi peștișori, îndepărtează mânerele unor linguri și modelează porțiunile rămase pentru a forma cozile. Poți găuri lingura pentru a forma ochii.
- Cu ajutorul unei torțe cu gaz, poți transforma furculițe în caracatițe sau calamari abstracți.
Concluzii
Câți dintre noi păstrăm argintăria moștenită de la bunica într-un sertar, dar nu o folosim niciodată? Nu ar fi mai bine să transformăm aceste obiecte în piese de artă pentru decorarea locuinței?
Cea mai simplă variantă este să le vopsești alb și să le înrămezi. Rezultatul te va surprinde și va fi original.
După cum poți vedea, ai la dispoziție numeroase trucuri pentru reciclarea tacâmurilor vechi din locuința ta. Tot ce îți trebuie este puțină creativitate și imaginație!
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.