Logo image
Logo image

Laptele de orez – beneficii pentru sănătate

3 minute
Apa în care fierbi orez poate fi folosită ca un supliment pentru frumusețe ce ameliorează iritațiile pielii și acționează ca un toner natural.
Laptele de orez – beneficii pentru sănătate
Ultima actualizare: 03 ianuarie, 2019

Laptele de orez, lichidul pe bază de lapte ce rămâne în urma fierberii orezului, a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani. Pe lângă faptul că oferă numeroase beneficii pentru piele și păr, este și util în tratarea unor probleme cum ar fi diareea, greața, vomitatul și poate chiar stimula producția de lapte mamar.

Bogat în vitamine și minerale, acest lichid este unul din cele mai populare suplimente pentru frumusețe folosite în Asia. În acest articol îți vom spune de ce nu ar trebui să arunci niciodată apa în care fierbi orezul. Citește în continuare și nu vei regreta!

Beneficiile pentru sănătate

Some figure

Laptele de orez are un conținut bogat de vitaminele B, acid folic, fier, potasiu, zinc și magneziu, ce sunt elemente nutritive pe care bobul de orez le pierde atunci când este fiert.

Te-ar putea interesa și:

Descoperă multiplele beneficii ale laptelui de orez

Cel mai bun orez pentru a obține acest lichid este cel alb, pentru că acesta pierde mai multe elemente nutritive decât orezul brun atunci când este fiert.

Beneficiile oferite de laptele de orez sunt:

  • Oferă un plus de energie.
  • Este recomandat în cazul problemelor gastrointestinale, cum ar fi diareea, greața, vomitatul etc.
  • Previne gastroenterita.
  • Ajută la reglarea temperaturii corpului.
  • Este recomandat femeilor gravide pentru a-și îmbunătăți și stimula producția de lapte mamar.
  • Ameliorează iritațiile pielii.
  • Previne și tratează constipația.

Beneficiile pentru frumusețe

Some figure

Laptele de orez are un conținut bogat de elemente nutritive ce sunt benefice pentru piele, inclusiv vitamine, minerale, antioxidanți și nu numai. Grație acestora, laptele de orez poate proteja pielea de efectele nocive ale soarelui, ameliora iritațiile și inflamațiile și preveni îmbătrânirea prematură.

Unul din cele mai benefice elemente pe care le conține laptele de orez este inozitolul, un polialcool ce promovează creșterea celulară și stimulează fluxul sanguin, ce este esențial dacă vrei să previi apariția semnelor timpurii ale îmbătrânirii și să reduci aspectul porilor.

Te-ar putea interesa și:

Rețetă de orez chinezesc simplă și delicioasă

Pe scurt, iată principalele beneficii ale laptelui de orez:

  • Promovează o piele mai moale.
  • Este un toner natural excelent.
  • Reduce aspectul porilor.
  • Ameliorează iritațiile pielii.
  • Oferă un strat protector pe piele.
  • Poate fi folosit pentru a face părul mai lucios și mătăsos.

Cum se prepară laptele de orez?

Multe persoane au impresia că laptele de orez este apa în care speli orezul înainte de a-l fierbe, dar lucrurile nu stau chiar așa. Și acea apă are propriile sale beneficii, dar laptele de orez veritabil este mult mai util. Dacă vrei să-ți prepari niște lapte de orez, nu trebuie decât să fierbi puțin orez în apă.

Ingrediente:

  • Jumătate de cană de orez
  • 4 căni de apă

Indicații:

  • Fierbe apa într-o oală, iar apoi adaugă orezul și lasă amestecul să fiarbă pentru 20 de minute.
  • Când e gata, strecoară orezul și toarnă apa rămasă într-un recipient de sticlă—acesta este laptele de orez!

Dacă vrei să-l folosești pe piele, pune recipientul în frigider și, după ce s-a răcit, aplică-ți lichidul pe față cu puțină vată. Dacă ești o femeie gravidă, te sfătuim să bei 8-10 căni de lapte de orez în fiecare zi.

În anumite țări, cum ar fi Mexic, laptele de orez este în mod tradițional aromat cu scorțișoară și îndulcit cu zahăr. Uneori acest lichid minunat este servit și cu lapte de vacă sau nuci. Dacă vrei să-l folosești pentru a trata diareea, atunci te sfătuim să respecți rețeta originală.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Mehr, S. S., Kakakios, A. M., & Kemp, A. S. (2009). Rice: A common and severe cause of food protein- Induced enterocolitis syndrome. Archives of Disease in Childhood. https://doi.org/10.1136/adc.2008.145144

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.