Medicii cubanezi au creat un vaccin anticancer
Mai ții minte când ideea unui vaccin anticancer părea un lucru SF? În fiecare zi ne apropiem din ce în ce mai tare de îndeplinirea acestui obiectiv. Cei mai buni oameni de știință din întreaga lume depun toate eforturile posibile pentru a pune capăt acestei boli necruțătoare.
Indiferent de origine, toate țările își pun la dispoziție resursele pentru a crea tratamente noi și a găsi un leac pentru cancer. Cele mai sclipitoare minți din lume luptă pentru a atinge acest scop.
Dezvoltarea relațiilor dintre Statele Unite și Cuba reprezintă dovada acestui efort comun, întrucât cele două țări au stabilit un nou acord. Cele două națiuni au convenit să facă schimb de informații pentru a crea primul vaccin împotriva cancerului pulmonar, obiectiv atins de medicii cubanezi.
Cu toate acestea, nu este vorba despre un medicament preventiv sau de un leac. Acest vaccin încetinește evoluția cancerului și transformă boala terminală într-una cronică.
Astfel, chimioterapia și radiațiile nu mai sunt necesare. Prin urmare, multe dintre cele mai mari neplăceri asociate cancerului sunt eliminate. Aceste terapii sunt foarte greu de suportat de către pacienți, deși știința avansează în fiecare zi, iar dezavantajele sunt reduse treptat.
Noul vaccin împotriva cancerului
Conform supuselor conducătorului proiectului, Fernando Rasberg, vaccinul oferă multe alte avantaje.
Toate tumorile au ceva în comun. Conțin o moleculă esențială pentru dezvoltarea lor. Vaccinul acționează împotriva acestei molecule, prevenind evoluția cancerului.
Vaccinul îmbunătățește calitatea vieții bolnavului. Orice persoană care s-a confruntat în mod direct sau indirect cu cancerul știe cât de important este acest lucru.
Te-ar putea interesa și:
Când boala ajunge într-un stadiu avansat, calitatea vieții pacientului se diminuează considerabil. Astfel, unele persoane decid chiar să pună capăt tratamentului.
Cuba a înlesnit deja accesul locuitorilor țării la acest vaccin. În cazul străinilor, situația este mai complicată, însă și aceștia pot să primească vaccinul în cele din urmă.
Primul pas contă în contactarea companiei Servimed pentru a fi inclus în sistemul sanitar cubanez.
Primul vaccin anticancer din lume
În ciuda complicațiilor în ceea ce privește relațiile cu Cuba, vaccinul este deja disponibil în Peru și Paraguay.
Europa îl folosește, de asemenea, în mai multe studii clinice, deși costurile sunt imense. Astfel, disponibilitatea vaccinului în această zonă este întârziată cu 3 sau 4 ani. Între timp, medicii cubanezi caută investitorii străini care să îl finanțeze.
În acest sens, Cuba își dezvoltă relațiile cu cele mai mari puteri mondiale.
Einar Blanco, de la Centrul Cubanez pentru Imunologie Moleculară (CMI) afirmă că aceste colaborări sunt facilitate de către noile legi privind investițiile străine.
Astfel, CMI are permisiunea de a semna acorduri cu parteneri din alte țări. Contractele pot viza oricare dintre cele trei etape: cercetare, producere și comercializare.
În plus, centrul va avea acces și la zona de liber schimb Mariel, un port uriaș destinat dezvoltării industriale a insulei.
O rază de speranță: primul vaccin anticancer
Accesul la un astfel de tratament va schimba viețile a mii de oameni.
Când vine vorba de cancer, nu este importantă numai supraviețuirea, ci și menținerea unei vieți demne de-a lungul luptei cu această boală nemiloasă. După primirea acestui diagnostic, calitatea vieții pacientului este diminuată considerabil.
Te-ar putea interesa și:
Primul vaccin anticancer din lume creează un precedent pentru multe altele din viitor.
Oamenii de știință vor putea urma aceleași proceduri utilizate în cazul acestui vaccin împotriva cancerului pulmonar pentru a crea tratamente pentru alte tipuri de cancer. Medicii au primit vestea cu mult entuziasm.
Se estimează că 40% din populație este predispusă riscului de a dezvolta un tip de cancer de-a lungul vieții.
Fiind cauza principală a deceselor din întreaga lume, descurajarea în rândul medicilor și al pacienților nu este condamnabilă. Cu toate acestea, noul vaccin împotriva cancerului pulmonar reprezintă o rază de speranță pentru toată lumea.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Bergman, P. J. (2007). Anticancer Vaccines. Veterinary Clinics of North America – Small Animal Practice. https://doi.org/10.1016/j.cvsm.2007.06.005
- Guo, C., Manjili, M. H., Subjeck, J. R., Sarkar, D., Fisher, P. B., & Wang, X. Y. (2013). Therapeutic cancer vaccines. Past, present, and future. Advances in Cancer Research. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-407190-2.00007-1
- Guo, Y., Lei, K., & Tang, L. (2018). Neoantigen vaccine delivery for personalized anticancer immunotherapy. Frontiers in Immunology. https://doi.org/10.3389/fimmu.2018.01499
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.