Cum să prepari prăjitură pufoasă cu iaurt
Această prăjitură pufoasă cu iaurt este rețeta de succes pentru mesele în familie, mai ales atunci când dorești să-ți impresionezi invitații cu un desert delicios pe care nimeni nu îl poate refuza.
De asemenea, îți recomandăm consumarea lui cu moderație, la fel ca orice alt desert. Dacă este cu putință, bineînțeles, este de preferat consumarea lui în timpul zilei și nu seara, deoarece astfel ai mult mai mult timp pentru a consuma energia pe care ți-o oferă acest desert delicios.
Vei încerca această prăjitură pufoasă cu iaurt?
Ai probleme cu diabetul? Pur și simplu nu îți place să mănânci zahăr? Îți dorești să mănânci mai sănătos? Nu îți face griji! Poți face prăjitura pufoasă cu iaurt folosind îndulcitori naturali, astfel devenind mult mai sănătoasă, dar la fel de gustoasă.
Ingrediente pentru o prăjitură pufoasă cu iaurt
Ai nevoie de:
- 3 ouă;
- 1 iaurt cu lămâie – 125 g;
- 200 g de zahăr (miere sau îndulcitorul favorit, ajustând cantitățile după gust);
- 125 – 150 ml ulei de floarea-soarelui;
- 170 g de făină;
- 1 praf de copt;
- 70 g de cacao (acest ingredient este opțional; dacă nu îl adaugi, vei obține o prăjitură pufoasă de lămâie la fel de delicioasă);
- Sare.
Te invităm să citești și:
Mod de preparare
Urmează acești pași:
- Sparge 3 ouă într-un bol. Bate ouăle cu telul, apoi adaugă zahărul și amestecă bine.
Zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitori naturali, aceștia fiind mult mai sănătoși. Câteva exemple sunt trestia de zahăr, zahărul brun sau chiar stevia.
- Adaugă iaurtul cu lămâie și omogenizează amestecul, apoi adaugă uleiul de floarea-soarelui.
- Atunci când ai obținut o compoziție omogenă, încorporează încet făina.
- Adaugă praful de copt.
- Presară un vârf de cuțit de sare.
- După ce ai amestecat foarte bine toate ingredientele, adaugă cacao (îți recomandăm să utilizezi cacao naturală, dacă este posibil organică).
Citește și:
- Înainte de a pune compoziția în cuptor, trebuie să ungi cu unt tava în care vei coace prăjitura pentru a preveni lipirea acesteia sau chiar ruperea ei. Odată ce torni compoziția în tava unsă cu unt, pune-o în cuptorul preîncălzit la 170-180º Celsius. Poți înlocui untul topit cu hârtia de copt.
- Timpul de coacere este de 30-40 de minute.
Observație: Este important să nu deschizi cuptorul înainte ca prăjitura să se coacă, deoarece se va lăsa în jos și nu va mai crește la fel de bine.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Kumari, K. L. N. W., Abeysinghe, D. C., & Dharmadasa, R. M. (2016). Natural Sweetener. World Journal of Agricultural Research. https://doi.org/10.12691/wjar-4-6-2
- Denis, A. (2011). Biscuits and cakes: A large diversity [Les biscuits et gâteaux: Toute une diversité]. Cahiers de Nutrition et de Dietetique. https://doi.org/10.1016/j.cnd.2010.11.002
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.