Rețeta coreeană de ssam: gustarea pe care trebuie să o încerci acasă
Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias
Rețeta coreeană de ssam este o gustare la modă. Constă în rulouri de salată verde umplute cu orez, carne la grătar și un sos special. Originea rețetei este coreeană, dar încetul cu încetul s-a răspândit și în alte bucătării datorită caracteristicilor organoleptice excepționale.
Rețeta coreeană de ssam: gustarea ideală
Ssam este un preparat simplu, dar oferă nutrienți esențiali de înaltă calitate, așa că merită încercat.
Înainte de a începe, este important de menționat că o dietă echilibrată și variată este esențială pentru o sănătate optimă de-a lungul anilor. Evitarea unui deficit de nutrienți este decisivă. În caz contrar, organismul poate experimenta probleme în procesele fiziologice care au loc zilnic în mediul intern.
Citiți și: Ce este și care sunt beneficiile dietei asiatice?
Ingrediente
Dacă doriți să obțineți un ssam rafinat, va trebui să pregătiți mai multe lucruri. Cu toate acestea, toate sunt simple și ușor de făcut. Să începem:
- 500 grame de mușchi de vită
- 4 inimioare de salată verde
- 200 grame de orez rotund
Pentru a face sosul în care se va marina carnea, veți avea nevoie de:
- 2 linguri de sos de soia
- 3 linguri de apă
- 1 lingura zahăr brun
- 1 lingură de miere
- 1 lingură ulei de susan
- 1 lingură de semințe de susan
- 4 căței de usturoi tocați
- 1/2 linguriță de piper negru măcinat
- 1/4 felii de ananas
Pentru sosul care acoperă carnea, veți avea nevoie de:
- 70 grame de pastă de soia fermentată
- 40 grame de pastă de ardei fermentat
- Ceapă verde (frunze)
- 50 grame de ceapă tocată
- 1 cățel de usturoi tocat
- 2 lingurițe de miere
- 2 lingurițe de semințe de susan
- 2 lingurițe de ulei de susan
Instrucțiuni pas cu pas
- Mai întâi, faceți marinada. Pentru a face acest lucru, amestecați bine toate ingredientele menționate.
- Apoi, congelați carnea ca să o puteți tăia în bucăți foarte fine.
- Marinați-o o jumătate de oră în frigider. Este esențial să menționăm faptul că ananasul este un ingredient opțional și că, dacă nu este adăugat, marinada poate fi păstrată mai mult timp.
- Odată ce acest pas este gata, pregătiți sosul amestecând toate ingredientele menționate.
- Carnea se gătește la grătar și orezul alb se gătește conform instrucțiunilor producătorului.
- Rămâne doar să separați frunzele de salată verde de inimi și să le spălați.
- Pentru a asambla gustarea, pregătiți rulouri cu frunzele de salată și umplutura propusă.
Beneficiile gustării „ssam”
Ssam este un fel de mâncare care poate avea anumite beneficii pentru sănătate dacă este inclus în contextul unei diete variate. Este important de reținut că oferă proteine de cea mai înaltă calitate.
Conține toți aminoacizii esențiali și are un scor bun în ceea ce privește digestibilitatea. Proteinele sunt necesare pentru a evita dezvoltarea patologiilor care afectează masa slabă pe termen mediu, cum este cazul sarcopeniei. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în Nutrition Research.
Ssam are o mulțime de fibre provenite din orez și salata verde. Acest element contribuie la îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv. Potrivit unui studiu publicat în revista Nature Reviews, fibrele reduc incidența constipației, îmbunătățind astfel mișcările intestinale. În plus, pot avea un impact pozitiv asupra densității microbiotei, crescând numărul de bacterii din intestine.
Recomandăm și: Cum se prepară bibimbap, un preparat coreean clasic
Ssam, o gustare coreeană delicioasă și hrănitoare
După cum ați văzut, ssam este o gustare ușor de preparat, care reușește să ofere o cantitate mare de nutrienți esențiali. Este preparat din ingrediente proaspete. Puteți înlocui carnea de vită cu porc sau pui. Asta va depinde de gusturile oaspeților.
Amintiți-vă că prezența produselor de origine animală în dietă este recomandată atunci când obiectivul este menținerea unei bune stări de sănătate. Acestea oferă proteine de cea mai înaltă calitate și minerale esențiale, cum ar fi fierul.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Naseeb, M. A., & Volpe, S. L. (2017). Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutrition research (New York, N.Y.), 40, 1–20. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2017.01.001
- Gill, S. K., Rossi, M., Bajka, B., & Whelan, K. (2021). Dietary fibre in gastrointestinal health and disease. Nature reviews. Gastroenterology & hepatology, 18(2), 101–116. https://doi.org/10.1038/s41575-020-00375-4
- Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients, 10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.