Rețetă de plăcintă de pere fără zahăr
Rețeta de plăcintă de pere fără zahăr este un desert delicios, ieftin și foarte simplu de făcut. În plus, este o alternativă excelentă pentru copii, femeile însărcinate și pacienții cu diabet zaharat. Aceștia se vor bucura de un desert sănătos. Folosirea rețetelor fără zahăr este garanția unor obiceiuri alimentare sănătoase pentru întreaga familie.
Rețetă de plăcintă de pere fără zahăr
Poți face plăcintă de pere fără zahăr cu ingrediente ieftine pe care le poți găsi cu ușurință în magazin. Te poți delecta la o ocazie specială sau poți consuma plăcinta ca gustare. Încearc-o și tu!
Ingrediente
- 6 pere
- 2 ouă
- 3 albușuri
- 1 cană de făină (200 g)
- 1 lingură de praf de copt (15 g)
- 350 g brânză ricotta
- 1 lingură de îndulcitor natural (20 ml)
- 1 praf de sare
- Coajă de lămâie (opțional)
- 1 lingură de scorțișoară (opțional)
Mod de preparare
- Pentru început, dă prin răzătoare brânza ricotta și pune-o într-un castron.
- Apoi, taie perele spălate în felii subțiri și pune-le peste brânza ricotta.
- Bate cele două ouă și adaugă-le în amestec.
- Toarnă îndulcitorul.
- Dacă ai decis să folosești coajă de lămâie și scorțișoară, pune-le în amestec.
- În cele din urmă, adaugă făina, praful de copt și sarea.
- Amestecă toate ingredientele.
- Apoi, într-un recipient separat, bate albușurile spumă.
- Folosește o lingură pentru a adăuga spuma în amestec cu mișcări de jos în sus.
- Pune amestecul într-un vas și coace-l la 320 °C timp de 30 de minute.
- Lasă plăcinta să se răcească și scoate-o din formă.
Îți recomandăm:
Varianta ușoară de plăcintă cu pere fără zahăr
Versiunea dietetică a acestei plăcinte cu pere fără zahăr este o altă opțiune excelentă. Rețeta implică schimbarea unor ingrediente și un timp mai scurt de preparare. Este o plăcintă de 8 porții pe care toată lumea va dori să o guste!
Ingrediente
- 1 cană de făină de grâu integral (200 g)
- ½ cană de ovăz (100 g)
- 1 lingură de făină de grâu
- 1 ou
- ¼ cană de ulei de cocos (50 g)
- Extract de vanilie
- ¼ cană de făină (50 g)
- ½ cană dintr-un substitut de zahăr (un îndulcitor natural sau miere)
- 1 linguriță de scorțișoară pudră (7 g)
- 1 lingură de suc de lămâie (20 ml)
- 3 pere
Mod de preparare
- În primul rând, trebuie să faci un aluat pentru baza plăcintei.
- Apoi, pune făină integrală de grâu, ovăzul și uleiul într-un recipient.
- Amestecă ingredientele.
- Apoi, adaugă oul și extractul de vanilie (1 linguriță).
- Amestecă până obții un aluat.
- Întinde-l pe vasul pe care îl vei folosi pentru coacere și lasă-l să stea.
- Amestecă făina rămasă cu îndulcitorul și scorțișoara într-un alt recipient.
- Apoi, taie perele felii subțiri sau julienne.
- Stropește feliile de pere cu suc de lămâie.
- Trece-le prin amestec în cel de-al doilea recipient.
- Așază-le pe aluatul de bază.
- Coace plăcinta timp de 30 de minute.
- Odată ce plăcinta de pere fără zahăr se răcește, este timpul să o tai.
Îți recomandăm:
O variantă de plăcintă de pere fără zahăr cu mere
Plăcintele sunt foarte sănătoase și un mod inteligent de a-i determina pe copii să mănânce fructe. Adăugarea merelor în plăcintă cu pere este foarte hrănitoare și rezultatul este surprinzător: un amestec de fructe tentant și natural.
Ingrediente
- 2 pere
- 1 măr
- 1/2 pahar de lapte (100 ml)
- 2 ouă
- 1/2 cană de făină (100 g)
- Praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 linguri de unt (40 g)
Mod de preparare
- În primul rând, bate ouăle, îndulcitorul și sarea până când obții un amestec pufos.
- Apoi, topește untul până obții o textură cremoasă.
- Pune untul și laptele în amestec.
- Adaugă făina și praful de copt și amestecă până obții o cremă fină.
- După aceea, taie mărul în felii și pune-l la baza formei de copt.
- Toarnă jumătate din amestec peste măr.
- Apoi, taie perele și pune-le deasupra.
- Adaugă restul amestecului.
- Coace timp de 30 de minute la aproximativ 170 °C.
- Scoate plăcinta din cuptor după ce o înțepi cu o scobitoare și te asiguri că iese uscată.
- Las-o să se răcească înainte de a o servi.
După cum ai văzut, nu este necesar să adaugi zahăr pentru a obține un desert delicios, fie cu pere, fie cu mere. Gătitul cu fructe este întotdeauna mai interesant și mai sănătos.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.