Logo image
Logo image

9 sfaturi pentru îngrijirea părului blond

4 minute
Menținerea unui blond de revistă este o provocare. Îngrijirea părului blond este atât de minuțioasă, încât cea mai mica neglijență duce la schimbarea pigmenților.
9 sfaturi pentru îngrijirea părului blond
Ultima actualizare: 19 iulie, 2022

Trecerea de la o vopsea de păr la alta este simplă; partea dificilă este menținerea culorii, mai ales când vine vorba de pigmenții ușori. Una dintre provocări este îngrijirea părului blond.

Stiliștii sunt capabili sa obțină orice nuanță doriți, dar fără o atenție sporită acasă, apar rapid pete portocalii. Întotdeauna va fi mai ușor să aveți grijă de un blond natural. Părul vopsit presupune mai multă muncă. Cei care aleg blondul o fac uneori pentru a înmuia trăsăturile și a ascunde mici semne ale vârstei.

Părul blond este o resursă puternică pentru a simți încredere, siguranță și plăcere când vine vorba de propria imagine. Scopul este de păstra aspectul părului, ca și cum tocmai ați plecat de la salon.

De ce este atât de dificilă îngrijirea părului blond?

Persoanele blonde în mod natural sau persoanele cu tonuri puternice care nu au fost niciodată vopsite nu au de-a face cu atât de multe complicații. Acestea necesită însă o întreținere la fel de riguroasă ca în cazul transformărilor care pornesc de la părul permanent pigmentat.

Blondul nou presupun o decolorare intensă, crescând porozitatea firelor pentru a absorbi vopseaua. Părul devine mai sensibil și, dacă nu folosiți produsele cosmetice potrivite, poate fi distrus.

Aflați mai multe: Cum să aveți grijă de păr în timpul unei călătorii? Sfaturi utile

Recomandări pentru îngrijirea părului blond

Blondul complet sau tehnicile mai avansate, cum ar fi balayage, ombre, highlights, californians și babylights, necesită vizite frecvente la coafor. Este esențial să respectați următoarea rutină pentru a vă proteja părul:

Some figure

1. Nu spălați prea des părul

Academia Spaniolă de Dermatologie și Venerologie (AEDV) afirmămedicii nu recomandă un număr fix de spălări pe săptămână. Acțiunea este individualizată și depinde de nivelul de murdărie care se acumulează pe scalp.

Cu toate acestea, atunci când părul este blond, stiliștii recomandă scăderea frecvenței spălării, susținând că, din cauza decolorării, capacitatea firelor de a absorbi uleiurile naturale este crescută.

Terminați spălatul cu apă rece pentru a închide cuticulele și a prelungi viața culorii.

2. Folosiți produse specifice pentru părul blond

Există produse speciale pentru îngrijirea părului blond. Sunt formule care corectează oxidarea. În general, este vorba despre un șampon albastru sau violet cu efecte neutralizante.

Utilizați-l o dată pe săptămână, după spălarea regulată. Lăsați-l să acționeze timp de 5-10 minute sau atât timp cât vă recomandă stilistul, pentru a controla subtonurile.

3. Protejați-l de soare

Decolorarea are ca rezultat creșterea sensibilității părului la razele UV. Părul blond poate deveni uscat sau își poate pierde pigmentul. Folosiți câteva accesorii, precum eșarfe, șepci sau pălării și amintiți-vă de protecția solară capilară.

4. Evitați plăcile de îndreptat și uscătoarele

Pe cât posibil, evitați sau reduceți utilizarea uscătoarelor și plăcilor de păr. Dacă o faceți, pulverizați mai întâi un protector termic. Este de preferat să coafați părul fără prea multă căldură.

5. Folosiți seruri

Serurile pentru părul decolorat protejează cuticulele de factorii de mediu. Sunt tratamente fără clătire, mai puternice decât măștile, de la diferite mărci și cu  compoziție variată.

6. Aveți grijă la clor și sare

Întindeți balsam pe păr înainte de a intra în piscină, deoarece clorul poate face pigmentul verde. În plus, apa sărată face părul fragil, așa cum subliniază AEDV.

7. Tundeți vârfurile

Vârfurile despicate și vârfurile arse sau uscate sunt mai vizibile. Tăierea vârfurilor la o lună și jumătate împrospătează părul blond. Este modalitatea de eliminare a vârfurilor despicate, unul dintre principalele impedimente în calea creșterii părului.

Citiți și: Cum poți deschide culoarea părului? Descoperă 5 moduri naturale

8. Hidratați părul

Indiferent de culoare, hidratarea este esențială pentru păr. În fiecare săptămână, aplicați o mască pentru păr decolorat sau blond.

Masca face părul mătăsos și strălucitor. Ajută pigmentul să persiste, chiar dacă este o nuanță foarte deschisă, una dintre cele care dezvăluie mai repede rădăcinile. Revitalizatoarele de culoare care conțin ingrediente hrănitoare, cum ar fi mierea, untul de cacao, uleiurile de migdale și shea sau lavandă, sunt foarte bune.

Some figure

9. Mergeți la un profesionist

Cel mai bun mod de a avea grijă de părul blond este să-l puneți în mâinile unui specialist. Profesioniștii în coafură trebuie să cunoască produsele pe care le folosesc. Aceștia sunt la curent cu progresele științifice.

Mergeți la salon pentru ca stilistul să-și întrețină munca. Când vreți să retușați sau să schimbați culoarea, este de preferat să o faceți la coafor.

Ce se întâmplă dacă nu puteți merge la coafor?

Deși îngrijirea profesională este cea mai bună, acum există soluții pentru a avea grijă de părul blond până când ajungeți la salon. Consultați-vă stilistul pentru nuanțe personalizate. Acesta vă poate oferi produse acasă pentru îngrijire specifică. În timpul retușării rădăcinii, nu acoperiți partea vopsită, deoarece suprapunerea pigmenților va închide nuanța blondă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Aizpún Ponzán M. También el pelo sufre con el sol. Fundación Piel Sana. Academia Española de Dermatología y Venereología. España; 2018. https://fundacionpielsana.es/pelo/tambien-el-pelo-sufre-con-el-sol
  • Carbajo J. Cosmética capilar. Cosmética Capilar. 2013. https://www.mendeley.com/catalogue/d4ac1d4d-bfbe-3e58-94b8-d5b10e3f1687/?utm_source=desktop&utm_medium=1.19.4&utm_campaign=open_catalog&userDocumentId=%7Bdc417d56-6733-48b9-b20a-b4d628406051%7D
  • Conejo Mir-Vázquez L. La moda de los sustitutos del champú. Fundación Piel Sana. Academia Española de Dermatología y Venereología. España; 2016. https://fundacionpielsana.es/pelo/la-moda-de-los-sustitutos-del-champu

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.