Sfaturi pentru plămâni mai sănătoși
Dacă veți învăța cum să respirați corect, să vă aerisiți cât mai bine casa și să eliminați mucusul, veți vedea rezultatele în cel mai scurt timp dacă urmați această serie de sfaturi pentru plămâni mai sănătoși.
Plămâni mai sănătoși cu 5 sfaturi utile
Băile de aburi
Știți ce sunt băile de aburi? Inhalarea profundă a vaporilor infuziilor de plante medicinale benefice pentru plămâni. Sunt o metodă excelentă de vindecare a bolilor respiratorii la copii și o metodă pentru curățarea plămânilor, în special pentru fumători.
Cum se fac băile de aburi?
Puneți la fiert, într-un vas, 2 litri de apă împreună cu plante medicinale precum cimbrul, rozmarinul, mușețelul, eucaliptul sau pinul. După 5-10 minute, când încep să iasă aburi aromați, luați vasul de pe foc, așezați-vă cu fața deasupra lui și acoperiți-vă capul cu un prosop (aveți grijă să nu vă ardeți). Inhalați profund pe gură și pe nas, acoperindu-vă alternativ nările, pentru curățarea plămânilor .
Scăpați de mucus
Se întâmplă să vă treziți dimineața cu senzația că aveți căile respiratorii pline de mucus. Uneori acesta poate provoca chiar congestii respiratorii și obstrucționarea bronhiilor. Iată două sfaturi și modalități simple și ușoare pentru curățarea plămânilor:
Mai ales dacă mucusul s-a acumulat în cavitatea nazală, spălați-vă pasajul nazal cu ajutorul unui un vas neti.
Aveți grijă să eliminați din dietă, până vă simțiți mai bine, alimentele care stimulează secreția de mucus:
- Laptele și derivatele din lapte; în special laptele de vacă. Înlocuiți-l cu lapte de origine vegetală.
- Făina și produsele care conțin făină. Mai sănătoasă este pâinea prăjită.
Citește și
Învățați să respirați corect
Dacă vine vorba despre aparatul respirator, trebuie remarcat faptul că mare parte din timp nu respirăm corect… pentru că am uitat să o facem! Respirăm doar atât cât avem nevoie ca să supraviețuim, fapt care nu doar că ne afectează plămânii, care sunt obișnuiți să lucreze la capacitate redusă, dar îngreunează și transportul de oxigen la toate celulele corpului nostru.
Cum puteți învăța să respirați corect?
Cel mai bine putem învăța să respirăm prin exercițiile de yoga, meditație sau Tai Chi. Acestea pun accent pe respirație și chiar ne învață să respirăm cu diferite părți ale corpului: abdomen, diafragma sau piept.
Îmbunătățiți-vă respirația nocturnă
De regulă dormim 8 ore pe noapte, adică o treime dintr-o zi. De aceea este esențial să ne asigurăm că în dormitorul nostru este un aer proaspăt și sănătos.
Cum puteți face acest lucru?
- Aerisiți casa în fiecare zi și, dacă doriți, lăsați noaptea un geam parțial deschis.
- Dacă nu puteți aerisi casa, cel puțin lăsați ușa de la dormitor întredeschisă.
- Țineți în dormitor plante care produc oxigen, precum cea numită iedera diavolului. Una sau două plante de acest fel ajută la împrospătarea aerului pe care îl respirăm.
- Scăpați de umiditate și de mirosurile neplăcute din casă. Folosiți dezumidificatoare și difuzoare electrice.
Te-ar putea interesa și
Uitați de tristețe
Cei care suferă de o boală respiratorie recurentă sau cronică ar trebui să știe că există o legătură între boală și tristețea persistentă.
Prin urmare, orice sfaturi și tratamente pentru a avea plămâni mai sănătoși trebuie să țină cont și de problemele emoționale, care pot fi tratate în mod natural cu remedii homeopate, cum ar fi floarea lui Bach sau cu ajutorul profesionist al unui psihoterapeut.
Sursa fotografiilor: Marketing Deluxe, Breigh Hammarlund și Caribb.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Dahlke, R., & Ehrenberger, D. (1999). El libro de la desintoxicación y la salud. Ediciones Robinbook.
- Fife, B. (2016). Oil Pulling: Enjuagues con aceite para desintoxicar y sanar el cuerpo. EDITORIAL SIRIO SA.
- Meidinger, W. (1999). La cura de desintoxicación. Ediciones Robinbook.
- J L. Fresquet Febrer (Profesor titular de Historia de la Ciencia, Universitat de València); G. Blanquer Roselló; M. Galindo Dobón; F. Gallego Estrada; R. García de la Cuadra Arizo; J.A. López Bueno; A. Sanjosé Pí (Estudiantes de medicina de la Universitat de València). Inventario de las plantas medicinales de uso popular en la ciudad de Valencia. Medicina y Ciencias Sociales, nº13. (mayo, 2001). ISNN: 1576-5377. http://www.uv.es/medciensoc https://www.uv.es/~fresquet/medciensoc/num2/inventario.PDF
- Fibrosis Quística. La Revista de la American Medical Association. http://www.ingaled.com/images/informacion/viasbiliares/Fibrosis%20Quistica.pdf
- García, AP y Cuadrado, SP (nd). Sistema de ejercicios respiratorios yoga para asmáticos. Recuperado de http://www.reefd.es/index.php/reefd/article/view/126
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.