Logo image
Logo image

Cum să îți simplifici treburile casnice în 15 pași

5 minute
Pentru a simplifica treburile casnice, este nevoie să îți folosești imaginația. Profită la maxim de toate resursele pe care le ai la dispoziție în gospodărie.
Cum să îți simplifici treburile casnice în 15 pași
Lourdes Martínez

Verificat și aprobat de farmacistul Lourdes Martínez

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Cu siguranță și tu vrei să îți simplifici treburile casnice, deoarece deseori ajungem să irosim chiar și o zi întreagă făcând ordine în locuința noastră. Curățarea încăperilor, organizarea accesoriilor și gătitul ne complică viața în mod constant.

Din păcate, dacă nu dai dovadă de puțină creativitate și dacă nu ești dispusă să înveți lucruri noi despre cum să îți simplifici treburile casnice, acestea îți vor consuma toată energia. Practic, după ce le vei termina, vei fi prea obosită ca să mai poți face altceva.

Pentru a-ți da o mână de ajutor, în articolul de azi te invităm să descoperi 15 moduri de a-ți simplifica treburile casnice. La prima vedere, următoarele trucuri probabil vor părea ridicole. Cu toate acestea, dacă le încerci, vei vedea că ele îți pot ușura semnificativ viața. Citește în continuare și ia aminte!

15 sfaturi despre cum să îți simplifici treburile casnice

1. Așază prăjitorul de pâine pe o parte

Some figure

Îți este poftă de puțină pâine prăjită cu brânză? Dacă răspunsul tău la această întrebare este „da”, află că nu este nevoie să aprinzi cuptorul. Nu trebuie decât să așezi prăjitorul de pâine pe o parte și să introduci feliile de pâine cu brânză în acesta. Acest truc te va ajuta să prepari o gustare delicioasă foarte repede.

2. Truc pentru a îndepărta mătasea de porumb

Următorul truc cu ajutorul căruia să îți simplifici treburile casnice este foarte util pentru a îndepărta mătasea de pe cocenii de porumb. Ia o periuță de dinți curată și freacă cocenii, iar în câteva minute aceștia vor fi perfect curați.

Te-ar putea interesa și: 

6 lucruri care nu trebuie curățate cu oțet alb

3. Truc pentru a îndepărta petele dificile

Some figure

Zeama de lămâie reprezintă unul din cele mai bune ingrediente pentru a îndepărta petele dificile de pe haine și suprafețe. Stoarce zeama unei lămâi și aplică acest lichid pe pete cu ajutorul unei perii. Las-o să acționeze pentru 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă.

4. Pune un magnet în dulapul din baie

Some figure

Ai tendința să rătăcești ușor obiectele din metal? Dacă te-ai săturat să nu ai niciodată la îndemână o foarfecă, o pilă sau o agrafă de păr atunci când ai nevoie, instalează un magnet pe fundul dulapului din baie și atașează de el acele obiecte din metal pe care obișnuiești să le pierzi.

5. Acoperă clanțele cu folie de aluminiu

Vopsirea ușilor și a ramelor de fereastră poate fi o treabă complicată dacă nu avem experiență. În această situație, o problemă frecventă este pătarea clanțelor cu vopsea.

Putem să evităm acest inconvenient dacă acoperim clanțele cu folie de aluminiu înainte de a ne apuca de treaba. La final, când vom îndepărta folia, vom fi foarte mulțumiți de rezultat.

6. Truc pentru lustruirea cratițelor

Some figure

Dacă oalele și cratițele tale s-au murdărit, taie un cartof crud în felii și presară puțină sare pe una dintre acestea. Freacă bine oala sau cratița murdară cu felia de cartof, iar reziduurile alimentare și grăsimea vor dispărea imediat.

7. Truc pentru a introduce mai ușor ața în ac

Acest truc casnic va simplifica semnificativ introducerea aței în ace. Aplică puțin fixativ pe capătul aței și această sarcină, care în mod normal este frustrantă, nu o să-ți mai dea bătai de cap.

8. Truc pentru a utiliza mai ușor untul tare

Some figure

Dacă untul pe care îl ai la dispoziție este prea tare ca să gătești cu el, utilizează o răzătoare pentru a-l tăia în benzi fine.

9. Truc pentru a aspira spațiile mici și înguste

Atașează capacul unui recipient vechi de sos de furtunul aspiratorului și vei putea curăța spațiile mai greu accesibile.

10. Truc pentru a evita accidentele atunci când bați cuie

Some figure

Data viitoare când vrei să agăți ceva, utilizează un cârlig de rufe pentru a ține cuiul drept în timp ce îl bați în perete. Astfel, vei evita accidentele.

11. Ține-ți ustensilele pentru cusut într-o cutie de chibrituri

În loc să le arunci la gunoi, transformă cutiile vechi de chibrituri în recipiente pentru ace, ațe, cârlige și orice alte ustensile de cusut pe care vrei să la ai mereu la îndemână.

12. Fă-ți un organizator pentru cabluri

Some figure

Tuburile de carton în jurul cărora hârtia igienică este înfășurată pot fi reutilizate pentru a depozita diverse cabluri, inclusiv cele de alimentare pentru telefoane mobile sau calculatoare. Treburile casnice vor fi mai ușoare dacă ai ordine în casă!

13. Truc pentru curățarea robinetelor

De fiecare dată când observi că robinetele din bucătărie sau baie s-au murdărit, umple o pungă de plastic cu oțet și pune robinetele în aceasta. Ține-le acolo peste noapte, iar dimineața următoare șterge-le pentru a arăta ca noi.

14. Truc pentru a organiza pungile de plastic

Some figure

Ca să menții pungile de plastic curate și ordonate și să-ți ușurezi treburile casnice, împăturește-le și pune-le într-o cutie veche de șervețele de hârtie. Asigură-te că pungile sunt uscate înainte de a le depozita.

Te-ar putea interesa și: 

Oțetul de mere: 7 întrebuințări casnice

15. Truc pentru a-ți depozita căștile

Papiotele vechi pe care obișnuiești să le arunci la gunoi pot de fapt să îți simplifice foarte mult treburile casnice. De pildă, ca să previi încurcarea firelor căștilor tale, înfășoară-le în jurul unei papiote înainte să le pui în geantă.

Nu ezita să încerci sfaturile prezentate în acest articol ca să economisești timp și să îți simplifici treburile casnice. Dacă știi și tu niște trucuri asemănătoare pentru a ușura treburile casnice, nu ezita să ni le spui în secțiunea de comentarii de mai jos.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Hernandez Perez J.M, G. V. M. (2003). Intoxicaciones por productos domésticos. Medicina.
  • Cabezas, J. (2014). Guía de limpieza y desinfección en el hogar.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.