Logo image
Logo image

Sucul de usturoi și beneficiile sale

2 minute
Sucul de usturoi prezintă puternice proprietăți antiseptice, antibacteriene și antifungice, împiedică formarea cheagurilor de sânge, contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular și împiedică dezvoltarea mai multor tipuri de cancer.
Sucul de usturoi și beneficiile sale
Ultima actualizare: 28 noiembrie, 2018

Proprietățile medicinale ale usturoiului sunt cunoscute de secole întregi. Această mică minune a naturii, sucul de usturoi, conține numeroase elemente care sunt indispensabile pentru funcționarea optimă a organismului nostru.

Puteți beneficia de toate calitățile usturoiului consumându-l crud, sub formă de suc. Atunci când îl adăugați în mâncăruri pe care le pregătiți la foc își pierde mare parte din proprietăți. Sucul de usturoi conține vitaminele A, B6, C și E, minerale precum calciu, cupru, sulf, magneziu, fier, potasiu, seleniu și fosfor.

Te-ar putea interesa și:

Proprietățile usturoiului – un excelent supliment coagulant

Utilizări medicinale ale usturoiului

Una dintre cele mai importante utilizări ale sucului de usturoi este în tratamentul răcelilor, astmului și al altor complicații ale sistemului respirator. Sucul de usturoi întărește sistemul imunitar, iar organismul devine astfel mai rezistent la atacul numeroșilor viruși și bacterii din mediul înconjurător.

Consumul frecvent de suc de usturoi reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare, contribuind la sănătatea inimii. Reglează presiunea sângelui, crește nivelul colesterolului bun, care împiedică formarea depunerilor în artere.

Reduce riscul apariției cheagurilor de sânge – una dintre cauzele principale ale accidentelor vasculare cerebrale, care provoacă daune ireversibile.

Numeroase studii au demonstrat că oamenii care consumă suc de usturoi zilnic prezintă risc redus de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer, precum cel de plămâni, stomac sau colon.

S-a dovedit de asemenea că puternicii săi compuși activi acționează ca agenți antibacterieni, antivirali și antifungici, constituind astfel o redutabilă armă naturală în lupta împotriva tuturor tipurilor de infecții.

Cum să preparăm sucul de usturoi?Prepararea sucului de usturoi

Urmați indicațiile următoare:

  • 2-3 morcovi
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1 măr
  • câteva fire de pătrunjel
  • o bucățică de rădăcină de ghimbir proaspăt

Amestecați toate aceste ingrediente într-un blender, împreună cu o ceașcă sau două de apă. Beți acest suc de usturoi pe stomacul gol în fiecare zi.

Te-ar putea interesa și:

Unguent pentru varice cu usturoi și lămâie

Puteți face și alte combinații, precum cea de mai jos:

Amestecați toate ingredientele și consumați acest smoothie pe stomacul gol.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Onyeagba, R. A., Ugbogu, O. C., Okeke, C. U., & Iroakasi, .O. (2004). Studies on the antimicrobial effects of garlic (Allium sativum Linn), ginger (Zingiber officinale Roscoe) and lime (Citrus aurantifolia Linn). African Journal of Biotechnology. https://doi.org/10.5897/AJB2004.000-2108
  • Masjedi, F., Gol, A., & Dabiri, S. (2013). Preventive effect of garlic (Allium sativum L.) on serum biochemical factors and histopathology of pancreas and liver in streptozotocin-induced diabetic rats. Iranian Journal of Pharmaceutical Research.

 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.