Logo image
Logo image

Băutură care curăță rinichii, 100% naturală

3 minute
Pentru a-ți curăța rinichii și a te asigura că funcționează în mod corespunzător, trebuie să bei multe lichide pentru a elimina toxinele care le perturbă activitatea. 
Băutură care curăță rinichii, 100% naturală
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Verificat și aprobat de nutriționistul Renata Sylwia Kosierb Fernández

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Există numeroase modalități naturale de a ajuta rinichii să funcționeze în mod corespunzător prin eliminarea eficientă a toxinelor. Printre acestea se numără și o băutură care curăță rinichii, cu proprietăți antioxidante, pe care o poți prepara foarte simplu și rapid la tine acasă.

Rinichii sunt organe vitale din corp,  care au rolul de a filtra toxinele din sânge, eliminându-le ulterior prin urină.

Atunci când sunt sănătoși, ei îndeplinesc cu succes această sarcină, dar uneori sunt supraîncărcați și nu mai funcționează așa cum ar trebui. Problema este că în organism se păstrează diverse deșeuri care, în timp, afectează în mod direct sănătatea rinichilor.

De fapt, toxinele pot provoca boli complexe, precum insuficiența renală și pietrele la rinichi. Mai mult decât atât, în cazuri grave, aceste afecțiuni pot amenința chiar sănătatea celorlalte organe, cum ar fi inima și ficatul.

Băutură care curăță rinichii și pe bază de citrice

Some figure

Această băutură naturală pentru curățarea rinichilor și prevenirea formării pietrelor este bazată pe o combinație de lămâie, limetă și portocală. Fiind bogată în fitonutrienți și antioxidanți, ea îmbunătățește funcțiile renale, dacă este consumată de mai multe ori pe zi.

Consumul de lichide este fundamental pentru o detoxificare eficientă, drept pentru care acest suc este o opțiune foarte sănătoasă. Este sărac în calorii, conține cantități ridicate de vitamina C, minerale și fibre dietetice.

Te-ar putea interesa și:

Încearcă o dietă detoxifiantă pentru rinichi

În plus, acest suc are proprietăți diuretice care stimulează eliminarea lichidelor reținute în corp și a substanțelor care duc la formarea pietrelor la rinichi.

Lămâia, limeta și portocala au, printre ingredientele principale, acidul citric și cel fosforic. Aceste substanțe măresc aciditatea urinei și joacă un rol important în prevenirea pietrelor la rinichi.

Mai mult decât atât, această băutură întărește sistemul imunitar și scade riscul de infecții și boli ale tractului urinar.

Cum se prepară această băutură care curăță rinichii?

Some figure

Această băutură naturală îmbunătățește sănătatea rinichilor și curăță aparatul digestiv și pe cel hepatic. Ea este o alternativă excelentă pentru cei cărora nu le place apa simplă, deoarece citricele îi oferă un gust mult mai atrăgător. Este, de asemenea, o opțiune minunată pentru hidratare, pierdere în greutate și o piele sănătoasă.

Ingrediente

  • 5 pahare de apă (1 ¼ litri)
  • 1 lămâie
  • 1 limetă
  • 1 portocală
  • 10 frunze de mentă
  • 1 lingură de oțet sau bicarbonat de sodiu (10 g)

Te-ar putea interesa și:

Cureți rinichii ușor cu remedii naturale

Instrucțiuni

  • Dizolvă oțetul sau bicarbonatul de sodiu în apă, apoi folosește apa pentru a spăla fructele.
  • Taie în felii lămâia, limeta și portocala.
  • Toarnă fructele într-o carafă, apoi adaugă apa și frunzele de mentă.
  • Lasă amestecul să stea așa pentru cel puțin două ore, dar de preferat peste noapte. 
  • A doua zi, bea un pahar înainte de micul dejun și repetă de două sau de trei ori pe zi.
  • Urmează acest tratament detoxifiant timp de o săptămână, apoi ia o pauză de două săptămâni.

Reține!

Some figure

Chiar dacă această băutură este foarte benefică pentru sănătatea rinichilor, este important să reții că efectele sale depind de stilul tău de viață. Este indicat să îți îmbunătățești dieta și să reduci consumul de alimente bogate în oxalați:  cafea, băuturi acidulate, fructe uscate și cacao.

Este bine să mărești și aportul de vitamina C, nu numai pentru a preveni pietrele la rinichi, dar și pentru protejarea întregului tract urinar.

Afinele sunt la rândul lor o opțiune excelentă pentru o dietă benefică pentru rinichi. Acestea au un conținut bogat de antioxidanți, dar și de vitamine și minerale.

Bea echivalentul a 8 pahare de apă pe zi, fie simple, fie în compoziția unor băuturi naturale cu fructe.

Dacă suferi de boli renale sau iei anumite medicamente, este esențial să ceri opinia unui medic înainte de a consuma băutura prezentată mai sus.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • FOMINAYA, H. (2010). Sistema urinario. In Atlas de ecografía clínica abdomnal en pequeños animales. https://doi.org/10.1080/17518253.2010.482065
  • National Kidney and Urologic Diseases Information Clearinghouse. (2009). Los riñones y cómo funcionan. National Institute of Health. https://doi.org/10.1371/journal.pcbi.1004171
  • Fundación Norteamericana de Riñón y Urología. (2001). Los Riñones y su Funcionamiento. Fundación Norteamericana de Riñón y Urología.
  • Hemstreet, G. P. (2012). Sistemas renal y urinario. Enciclopedia De Salud Y Seguridad En El Trabajo. https://doi.org/S0014-5793(00)01618-5 [pii]
  • Torres, M., & Mattera, A. (2010). Infección urinaria. The Journal of Bacteriología y Virología Médica. https://doi.org/10.1016/S0210-4806(02)72829-5
  • National Center of Complementary and Integrative Health. “Detoxes” and “Cleanses”: What You Need To Know. https://www.nccih.nih.gov/health/detoxes-and-cleanses-what-you-need-to-know
  • National Institutes of Health. Vitamin C. https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-HealthProfessional/
  • Harvard Health Publishing. (2008). The dubious practice of detox. https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/the-dubious-practice-of-detox
  • Res Pharm Sci. 2010 Jan-Jun; 5(1): 1–8. Are antioxidants helpful for disease prevention? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3093095/
  • Archives of Environmental Contamination and Toxicology. 2011 Aug;61(2):344-57. Blood, Urine, and Sweat (BUS) Study: Monitoring and Elimination of Bioaccumulated Toxic Elements. doi: 10.1007/s00244-010-9611-5. Epub 2010 Nov 6.
  • MedlinePlus. Cuidados personales en caso de cálculos renales. https://medlineplus.gov/spanish/ency/patientinstructions/000135.htm
  • Revista Médica Clínica Los Condes. Vol. 29. Núm. 2. Tema central: Urología. Páginas 222-231 (Marzo – Abril 2018). https://www.elsevier.es/es-revista-revista-medica-clinica-las-condes-202-articulo-infeccion-urinaria-recurrente-mujer-S0716864018300282

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.