Tratează anemia cu 6 sucuri naturale
Tratează anemia prin creșterea aportului de alimente și sucuri naturale bogate în fier, mineral responsabil de creșterea numărului globulelor roșii.
Anemia este o boală ce presupune scăderea numărului de globule roșii din sânge și a hemoglobinei.
Drept consecință, organismul își pierde abilitatea de a transporta sânge de la plămâni spre țesuturi în mod corect, ceea ce poate cauza alte probleme de sănătate.
Persoanele care suferă de anemie se vor simți obosite, slăbite și vor întâmpina dificultăți de concentrare. De asemenea, acestea vor avea un ten palid și păr și unghii fragile.
Pentru a trata anemia este esențial să-ți crești aportul de alimente bogate în fier. Acest mineral este responsabil de creșterea numărului globulelor roșii, restaurând astfel funcțiile afectate de nivelul scăzut al acestor celule.
Tratamentele împotriva anemiei pot fi completate cu diverse sucuri naturale ce oferă fier și alți nutrienți importanți. Tratează și previne anemia cu șase sucuri naturale, pe care te invităm să le descoperi în cadrul acestui articol. Suntem siguri că le vei găsi a fi foarte utile!
6 sucuri naturale ce tratează anemia
1. Suc de pătrunjel
Pătrunjelul este o plantă foarte populară, utilizată de mult timp în gastronomie și în medicina alternativă. Având un conținut semnificativ de fier, vitamine și antioxidanți, această plantă aromatică susține detoxifierea organismului.
Următorul suc nu are un gust foarte delicios, dar merită să-l bei pentru a beneficia de proprietățile sale.
Ingrediente
- o mână de pătrunjel
- Zeama unei lămâi
- 1 pahar (200 ml) de apă
Mod de preparare
- Spală bine pătrunjelul și taie-l în bucățele.
- Pune pătrunjelul într-un robot de bucătărie împreună cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă și apă.
- Procesează timp de câteva minute, până în momentul în care nu mai observi nicio bucată întreagă de pătrunjel.
- Bea sucul imediat, de preferință la micul dejun.
2. Suc de sfeclă și drojdie de bere
Sfecla este o legumă bogată în fier, mineral esențial pentru a trata anemia. Acest aliment are un efect energizant, util împotriva oboselii, iar nutrienții din componența sa fortifică părul și unghiile.
Ingrediente
- 1 sfeclă
- 1 morcov
- 1 linguriță (5 g) de drojdie de bere
- 1 pahar (200 ml) de apă
Mod de preparare
- Taie sfecla și morcovul în bucățele și introdu-le într-un robot de bucătărie.
- Adaugă apa și lingurița de drojdie de bere și procesează timp de câteva minute, până când obții o băutură fină și omogenă.
- Bea sucul preparat imediat.
Citește și:
3. Suc de mure, căpșuni și mere
Pe lângă conținutul său semnificativ de fier, următorul suc este bogat în fibre și compuși antioxidanți ce stimulează curățarea sângelui.
Ingrediente
- 2 mure
- 3 căpșuni
- 1 măr
- ½ pahar (100 ml) de apă
Mod de preparare
- Spală bine murele și căpșunile și pune-le într-un robot de bucătărie.
- Taie mărul în mai multe felii și îndepărtează-i sâmburii. Introdu feliile de măr în robotul de bucătărie, împreună cu celelalte ingrediente.
- Adaugă o jumătate de pahar de apă pentru a facilita prepararea sucului și procesează totul timp de câteva minute.
- Bea sucul obținut dimineața.
4. Suc de ridichi și năsturel
Combinația de ridichi și năsturel îți permite să prepari un suc sărac în calorii, pe care îl poți include în diverse diete pentru a preveni anemia și a ține sub control disconfortul cauzat de simptomele acestei boli.
Ingrediente
- 5 buchete de năsturel
- 4 ridichi
- 2 mâini de spanac
- 1 pahar (200 ml) de apă
Mod de preparare
- Spală legumele și stoarce-le sucul folosind un storcător de fructe.
- Combină sucul acestora cu un pahar de apă și servește băutura obținută înainte de micul dejun.
5. Suc de morcovi și năsturel
Morcovii și năsturelul oferă o cantitate benefică de fibre, vitamine și minerale esențiale ce au abilitatea de a revitaliza organismul. Consumul regulat al următorului suc previne anemia și crește performanța fizică și mentală atunci când te simți lipsit de energie.
Ingrediente
- 3 morcovi
- 2 buchete de năsturel
- 1 pahar (200 ml) de apă
Mod de preparare
- Taie legumele în cubulețe și introdu-le într-un robot de bucătărie. Adaugă apa și procesează.
- Consumă sucul imediat.
- Poți bea cel mult două pahare pe zi.
6. Suc cu morcovi, spanac și țelină
Următorul suc de legume conține vitamine și minerale ce îți cresc nivelul de energie al organismului atunci când suferi de afecțiuni precum oboseala sau anemia cronică.
Ingrediente
- 5 morcovi
- 1 tulpină de țelină
- 1 mână de spanac
- 1 pahar (200 ml) de apă
Mod de preparare
- Spală bine toate ingredientele, taie-le în cubulețe și introdu-le într-un robot de bucătărie împreună cu un pahar de apă.
- Procesează la viteză mare timp de câteva minute, până obții un lichid omogen.
- Servește sucul la micul dejun, cât timp este încă proaspăt.
Te-ar putea interesa și:
Tratează și combate anemia și simptomele acesteia prin aceste sucuri naturale. Nu uita însă că aceste remedii naturiste nu pot înlocui un tratament medicamentos prescris de un specialist.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Go, R. S., Winters, J. L., & Kay, N. E. (2017). How I treat autoimmune hemolytic anemia. Blood. https://doi.org/10.1182/blood-2016-11-693689
- Auerbach, M., & Adamson, J. W. (2016). How we diagnose and treat iron deficiency anemia. American Journal of Hematology. https://doi.org/10.1002/ajh.24201
- Stoltzfus, R., & Dreyfuss, M. (2013). Guidelines for the use of iron supplements to prevent and treat iron dificiency anemia. International Life Sciences Institute. https://doi.org/10.3390/nu6125915
- Hershko, C., & Camaschella, C. (2014). How I treat unexplained refractory iron deficiency anemia. Blood. https://doi.org/10.1182/blood-2013-10-512624
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.