2 moduri de a face brioșe cu spanac
Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias
Rețeta de brioșe cu spanac este o modalitate excelentă de a crește prezența legumelor în dietă. Legumele cu frunze verzi sunt clasificate ca fiind foarte benefice, deoarece sunt capabile să ofere o cantitate mare de micronutrienți și fitochimicale esențiale.
În plus, toți experții recomandă creșterea consumului de alimente vegetale. Aportul regulat este asociat cu o reducere a riscului de deces. Cu toate acestea, nici aportul proteinelor nu trebuie neglijat.
1. Brioșe cu spanac
Să începem cu o modalitate ușoară de a face brioșe cu spanac. Această rețetă poate fi preparată ca aperitiv sau ca fel principal. Poate avea alături o garnitură, cum ar fi orezul.
Ingrediente
Pentru brioșele cu spanac sunt necesare următoarele ingrediente:
- 1 ceapă
- 2 ouă
- Ulei de măsline
- Sare şi piper
- 400 g de spanac
- 100 g de ciuperci
- 300 ml de smântână lichidă
Instrucțiuni pas cu pas
Trebuie să începeți prin a curăța spanacul și a felia ciupercile, deși există opțiunea de a le cumpăra deja tăiate. Se curăță apoi ceapa și se toacă cât mai fin. Odată pregătite, legumele se pun într-o tigaie cu ulei de măsline extravirgin încins și se călesc aproximativ 7 minute, condimentându-le.
Se trec printr-o strecurătoare, apoi se bat ouăle cu smântâna într-un bol, adăugând sare și piper. Pentru acest pas, se recomanda folosirea unui tel. Odată ce ouăle au o textură omogenă, se adaugă legumele și se amestecă totul bine.
Se unge cu ulei o tava de brioșe și se toarnă aluatul. Se coace 25 de minute la 180 de grade Celsius în cuptorul preîncălzit.
Recomandăm și: Ce sunt și cum se prepară almojábanas?
2. Alternativa la prepararea brioșelor cu spanac
Vă oferim și o altă rețetă pentru a pregăti brioșe cu spanac. Este oarecum diferită, dar la fel de sănătoasă. Recomandarea noastră este să le încercați pe ambele și să vă alegeți varianta preferată. Puteți adăuga o notă personală sau să faceți un sos ca acompaniament.
Ingrediente
Ingredientele de care veți avea nevoie în acest caz vor fi următoarele:
- 1 ceapă
- 2 ouă
- Brânză proaspătă
- Nucşoară
- Sare și piper negru
- 15 g tărâțe de ovăz
- 5 g drojdie activă
- 100 g spanac proaspăt
- 40 g faină integrală de grâu
- 40 g ovăz măcinat
- 10 ml ulei de măsline extravirgin
Instrucțiuni pas cu pas
Este necesar să spălați bine frunzele de spanac, ca în cazul precedent. Apoi, ceapa tocată mărunt se călește într-o tigaie cu ulei de măsline extravirgin, împreună cu spanacul. Scopul este să elibereze apa și să-și reducă dimensiunea. Legumele se iau de pe foc și se scurg bine.
Se pun legumele într-un bol, pentru a adăuga ulterior ouăle, făina de grâu și ovăzul, plus drojdia. Se condimentează cu piper și nucșoară și se amestecă bine până se obține un aluat.
Următorul pas este să distribuiți preparatul în forme individuale care pot fi folosite în cuptor, cu ajutorul unei linguri. Brioșele cu spanac se coc 25 de minute la 180 de grade Celsius. Există și varianta de a pune deasupra un cub de brânză.
Beneficiile brioșelor cu spanac
Nu putem termina aceste rețete fără a enumera principalele beneficii ale consumului de brioșe cu spanac. Sunt recomandate în contextul unei alimentații echilibrate.
Reduc riscul de anemie
Spanacul este o sursă de fier. Acest mineral este esențial pentru a evita anemia. Totuși, rata sa de absorbție este scăzută. Din fericire, biodisponibilitatea crește atunci când este administrat cu o doză de vitamina C, potrivit cercetărilor publicate în jurnalul JAMA.
Îmbunătățesc sănătatea masei musculare
Pentru a aduce masa musculară la o stare funcțională și pentru a evita catabolismul, este esențial să acoperiți zilnic necesarul de proteine. Brioșele cu spanac pot fi incluse în dietă, deoarece au ouă printre ingrediente.
Trebuie remarcat faptul că proteina din ou este considerată de înaltă calitate, deoarece oferă toți aminoacizii esențiali. Satisfacerea necesarului proteic va fi decisivă în prevenirea dezvoltării patologiilor care condiționează funcționalitatea, precum sarcopenia. Acest lucru este dovedit de un studiu publicat în revista BioMed Research International.
Descoperiți: Pinolillo: ce este, beneficii și rețetă
Ajută la combaterea constipației
Trebuie menționat faptul că brioșele cu spanac sunt un preparat care poate ajuta la combaterea constipației. Acest lucru se datorează conținutului de fibre. Această substanță s-a dovedit a fi importantă pentru menținerea unei bune funcții intestinale.
Faceți brioșe cu spanac acasă
Este ușor să faceți acasă brioșe gustoase cu spanac. Este o rețetă care poate fi inclusă în contextul unei alimentații sănătoase. Amintiți-vă că este important să combinați dieta cu alte obiceiuri benefice pentru o sănătate optimă. Este esențial să practicați exerciții fizice în mod regulat, pe lângă asigurarea unei odihni adecvate.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Li, N., Zhao, G., Wu, W., Zhang, M., Liu, W., Chen, Q., & Wang, X. (2020). The Efficacy and Safety of Vitamin C for Iron Supplementation in Adult Patients With Iron Deficiency Anemia: A Randomized Clinical Trial. JAMA network open, 3(11), e2023644. https://doi.org/10.1001/jamanetworkopen.2020.23644
- Martone, A. M., Marzetti, E., Calvani, R., Picca, A., Tosato, M., Santoro, L., Di Giorgio, A., Nesci, A., Sisto, A., Santoliquido, A., & Landi, F. (2017). Exercise and Protein Intake: A Synergistic Approach against Sarcopenia. BioMed research international, 2017, 2672435. https://doi.org/10.1155/2017/2672435
- Gianfredi, V., Salvatori, T., Villarini, M., Moretti, M., Nucci, D., & Realdon, S. (2018). Is dietary fibre truly protective against colon cancer? A systematic review and meta-analysis. International journal of food sciences and nutrition, 69(8), 904–915. https://doi.org/10.1080/09637486.2018.1446917
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.