3 trucuri pentru a reduce bărbia dublă
Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila
Bărbia dublă (numită și gușă) reprezintă o acumulare de țesut gras și este genul de problemă care îți poate altera aspectul fizic. Ea poate afecta atât femeile, cât și bărbații, drept pentru care este important să știi cum o poți reduce.
Din ce motiv apare bărbia dublă? Iată câteva cauze posibile:
- Obezitatea
- Supraponderalitatea
- Sedentarismul
- Fumatul
- Dietele inadecvate
- Moștenirea genetică
- Schimbările hormonale provocate de îmbătrânire
Atunci când o persoană atinge vârsta de 28-30 de ani, nivelurile hormonilor din organismul său se modifică. De la 30 de ani în sus, devii mult mai vulnerabilă acumulării excesive de grăsime.
Dar bărbia nu este singura regiune care poate fi afectată. Grăsimea în exces se poate depune și pe:
- Abdomen
- Coapse
- Spate
- Fese
Cum putem reduce bărbia dublă și ce trebuie să facem pentru a o preveni?
Asemenea oricărei alte probleme provocate de acumularea de grăsime, nici bărbia dublă nu poate fi remediată dacă nu suntem dispuse să depunem puțin efort.
Multe persoane supraponderale sau obeze reușesc să slăbească cu ajutorul exercițiilor și dietelor speciale. Însă, neglijându-și bărbia, cel mai probabil vor continua să aibă gușă—chiar și atunci când restul corpului lor arată din nou bine.
Citește și:
Așadar, ce putem face pentru a reduce bărbia dublă și a preveni apariția acesteia?
Nu ignora retenția de apă
Consumul excesiv de alcool, zahăr și sare favorizează apariția bărbiei duble. Aceste obiceiuri proaste nu numai că măresc cantitatea de țesut gras din organism, ci sunt și factori care provoacă retenția de fluide. Drept consecință, anumite părți ale corpului – inclusiv fața – par mai inflamate.
Te sfătuim să nu faci exces de alimentele pe care tocmai ți le-am menționat și să-ți crești aportul zilnic de apă pentru a te menține hidratată. Oricât de ciudat pare, un organism deshidratat este foarte predispus retenției de apă și de substanțe nocive.
Tratează alergiile alimentare
Persoanele care suferă de intoleranțe sau alergii alimentare (cum ar fi, de pildă, intoleranța la gluten sau sindromul colonului iritabil) sunt foarte predispuse la apariția bărbiei duble.
Inflamația stomacului și balonarea abdominală sunt semnale de alarmă că există o neregulă la nivelul sistemului. digestiv. Dacă nu tratezi această problemă din timp, poți dezvolta gușă în viitorul apropiat.
Fă exerciții pentru a reduce bărbia dublă
Pe lângă sfaturile pe care ți le-am prezentat mai sus, o modalitate eficientă de a reduce bărbia dublă este să adopți o rutină de exerciții pentru tonifierea gâtului și îndepărtarea grăsimii acumulate.
Exercițiile pe care ți le vom prezenta mai jos sunt o alternativă minunată la intervențiile chirurgicale și te pot chiar ajuta să previi reapariția bărbiei duble în viitor.
- Înclină-ți capul într-o parte și, menținând această poziție, atinge-ți cerul gurii cu limba. Execută 10-15 repetări, apoi înclină-ți capul în direcția opusă și ia exercițiul de la capăt.
- Întinde-te pe spate, relaxează-ți mușchii faciali și încearcă să-ți îndoi gâtul până când bărbia îți atinge pieptul. Începe cu serii de 10 repetări și, pe măsură ce progresezi, încearcă să crești treptat acest număr până când ajungi la 50 de repetări.
- Pentru a putea face ultimul exercițiu al acestui program, va trebui să te așezi pe un scaun, cu spatele sprijinit de spătarul acestuia. Înclină-ți capul înapoi, astfel încât să poți privi tavanul. Menținând această poziție, încearcă să-ți întinzi capul înainte. Fă câteva repetări și apoi relaxează-te.
Nu uita să citești:
Pentru a reduce bărbia dublă, va trebui să respecți programul descris mai sus și să ai puțină răbdare. Este posibil ca rezultatele dorite să nu apară imediat, dar, cu puțină consecvență, îți vei atinge obiectivul.
Însă, dacă gușa ta este foarte proeminentă, cel mai bine ar fi să-ți consulți medicul și să explorezi și alte opțiuni—cum ar fi, de pildă, o intervenție chirurgicală.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Konda, D., y Thappa, DM. (2013). “Mesoterapia: ¿Qué hay de nuevo?”, Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology, 79 (1): 127-134.
- Mataix Verdú, J. (2008). Fisiología de la hidratación y nutrición hídrica. Madrid: Coca-Cola España.
- National Institute of Diabetes and Digestive and Kidness Diseases. (2012). Better Health and You. Tips for Adults. Bethesda (MA): NIDDK.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.