5 trucuri pentru a coace un avocado în câteva minute
Avocado este un fruct sănătos și delicios ce poate fi inclus foarte ușor în dieta fiecăruia dintre noi. Descoperă 5 trucuri pentru a coace un avocado în numai câteva minute!
În general, oamenii cunosc doar două tipuri de avocado, însă în realitate există în jur de 900 de soiuri. Cele mai populare sunt așa numitul avocado Hass, un fruct de dimensiuni mici, folosit pentru a prepara guacamole și un avocado „uriaș”, utilizat ca ingredient în diverse garnituri.
Majoritatea persoanelor preferă aceste două specii de avocado deoarece au o textură moale, cremoasă și un gust unic, care se potrivește excelent cu multe alte arome culinare.
Din punct de vedere nutrițional, avocado este unul dintre cele mai complete și mai energizante alimente. Acesta are un conținut bogat de acizi grași esențiali, proteine și antioxidanți.
Singura problemă este faptul că de multe ori nu ne dăm seama dacă fructul este cu adevărat copt și gata de a fi servit.
În general, acest fruct este comercializat înainte de a ajunge la starea ideală pentru consum. Tocmai de aceea este bine să cunoști câteva modalități de a accelera procesul de coacere.
În cele ce urmează îți arătăm câteva trucuri pentru a coace un avocado în doar câteva minute sau, în anumite cazuri, în câteva zile.
Ia aminte!
Truc pentru a coace un avocado în cuptorul cu microunde
Procesul normal de coacere a unui avocado durează în jur de câteva zile, în funcție de cât de devreme sau de târziu a fost cules fructul.
Dacă ai nevoie să grăbești coacerea, apelează la această metodă pentru a-l înmuia în doar câteva minute.
Înainte de a începe, este bine să știi că tehnica de mai jos poate modifica ușor gustul natural al fructului. Însă acesta poate fi folosit cu succes pentru a prepara guacamole, salate, smoothie-uri și alte rețete.
Instrucțiuni
- Folosind o furculiță, apasă de mai multe ori pe părțile laterale ale fructului.
- Pune-l pe o farfurie și acoperă-l cu un șervețel sau cu un capac de plastic pentru a nu exploda în cuptor.
- Lasă-l la încălzit pentru 30 de secunde. Dacă nu este îndeajuns de moale, mai ține-l încă pe atât.
- Așteaptă să se răcească puțin, apoi taie-l ca de obicei.
Îți recomandăm și:
Cum se coace un avocado în folie de aluminiu
Cu ajutorul unei folii de aluminiu, poți să coci acest fruct în doar câteva minute. De această dată, trebuie să-l lași să se coacă la o temperatură de 200 ºC într-un cuptor normal.
Instrucțiuni
- Acoperă complet fructul cu o folie de aluminiu.
- Pune-l pe o hârtie de copt și lasă-l la cuptor timp de 10 minute.
- Așteaptă până se răcește, apoi îndepărtează folia și gătește-l așa cum dorești.
Citește și:
Cum se coace un avocado într-o pungă de hârtie
O pungă de hârtie este soluția perfectă pentru a accelera procesul de coacere a fructului de avocado, deoarece aceasta blochează în interiorul său etilena.
Această metodă durează mai mult decât cele precedente, dar are avantajul de a păstra gustul și proprietățile fructului.
Instrucțiuni
- Pune fructul de avocado în punga de hârtie și asigură-te că aceasta nu are găuri.
- Adaugă un măr sau o roșie înăuntru pentru a mări producția de etilenă.
- Închide punga și ține-o la o temperatură între 18 și 24 ºC.
- Fructul va fi gata de consum în câteva zile.
Cum se coace un avocado care a fost tăiat
Dacă ai tăiat un avocado și ți-ai dat seama că nu este îndeajuns de copt, apelează la acest truc înainte ca pulpa să devină maronie.
Instrucțiuni
- Mai întâi, presară puțină zeamă de lămâie pe pulpa fructului.
- Îmbină cele două părți și lasă sâmburele înăuntru. Înfășoară-le într-o folie de plastic, ca și cum ar fi un fruct întreg.
- Pune-l în frigider și ține-l până se coace suficient de bine.
Cum se coace un avocado într-o foaie de ziar
Aceasta este una dintre cele mai vechi tehnici care continuă să fie folosită în multe gospodării.
Instrucțiuni
- Înfășoară fructul într-o foaie de ziar și pune-l într-un loc cald, cum ar fi în cuptorul nepornit.
- Lasă-l să stea câteva zile sau până când observi că s-a înmuiat.
Acum știi cum se coace un avocado pe care nu l-ai cumpărat suficient de copt, dar pe care vrei să-l consumi mai devreme. Alege orice metodă dorești și urmează instrucțiunile pe care ți le-am prezentat mai sus pentru a obține cele mai bune rezultate.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Rodríguez, P., & Henao, J. (2016). Maduración del Aguacate (Persea Americana Mill. c.v Hass) y calidad de los Frutos. Agronomía Colombiana. http://doi.org/10.15446/agron.colomb
- Pérez Álvarez, S., Ávila Quezada, G., & Coto Arbelo, O. (2015). Revisión bibliográfica El aguacatero (Persea americana Mill). Cultivos Tropicales, 36(2), 111–123. https://doi.org/10.13140/RG.2.2.19879.55200
- Dreher, M. L., & Davenport, A. J. (2013). Hass Avocado Composition and Potential Health Effects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 53(7), 738–750. https://doi.org/10.1080/10408398.2011.556759
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.