7 modalități simple și naturale care stimulează libidoul
Stimulează libidoul scăzut, ce poate avea mai multe cauze: probleme emoționale, stres, carențe nutriționale, tulburări psihologice, efecte secundare ale medicamentelor, dereglări hormonale, etc.
Lipsa dorinței sexuale poate fi o problemă trecătoare sau cronică. De cele mai multe ori, persoanele cu libidoul scăzut se simt nesigure, ceea ce creează diverse conflicte în relația de cuplu dacă situația nu este soluționată cu răbdare și încredere reciprocă.
Astăzi îți prezentăm 7 modalități simple și naturale care stimulează libidoul cu ajutorul alimentelor, a suplimentelor și a tehnicilor terapeutice, care nu au niciun fel de efecte secundare.
Cum se stimulează libidoul la femei și la bărbați
În ziua de azi, ideea că femeile își pierd apetitul sexual după o anumită vârstă este învechită. Viața în lumea modernă, cu tot stresul și dietele nesănătoase care o caracterizează, poate duce la pierderea libidoului atât la femei, cât și la bărbați.
Este important să îți autoevaluezi situația. Analizează posibilele cauze ale dorinței tale sexuale scăzute și soluționează-le cu ajutorul acestor remedii și tehnici naturale. În acest fel, îți vei îmbunătăți starea generală și te vei bucura de o viață sexuală mai sănătoasă și mai activă.
1. Miere și scorțișoară
Scorțișoara este o mirodenie delicioasă cu proprietăți stimulante și de încălzire a corpului, două efecte utile persoanelor cu libidoul scăzut.
Dacă amesteci scorțișoara cu miere de albine, un produs bogat în vitamine și minerale, obții un remediu complet și foarte hrănitor care îți oferă o doză generoasă de energie.
Consumă în fiecare dimineață o lingură de miere pe care ai presărat niște pudră de scorțișoară Ceylon. Deși este mai scumpă decât alte sortimente, scorțișoara Ceylon este cea mai bună alegere, deoarece are mai multe proprietăți medicinale.
Citește și:
2. Smoothie-uri cu maca
Smoothie-urile cu fructe și legume sunt foarte populare în prezent deoarece reprezintă o modalitate simplă și gustoasă de a consuma alimente sănătoase, în stare crudă.
Smoothie-urile pe bază de crudități sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, proteine și acizi grași, fiind o alegere excelentă pentru a combate orice tip de problemă fizică și emoțională.
Dacă adaugi și rădăcină de maca în smoothie-uri, acestea vor căpăta proprietăți afrodiziace mai puternice și îți vor oferi mai multă energie.
Persoanele care suferă de hipertensiune sau anxietate trebuie să consulte un medic înainte de a începe să consume maca.
3. Ulei esențial de ylang-ylang
Uleiurile esențiale reprezintă o resursă naturală foarte eficientă care oferă un plus de senzualitate momentelor intime, fie că sunt folosite ca parfumuri, odorizante de cameră sau uleiuri pentru masaje.
Uleiul esențial de ylang-ylang este unul dintre cele mai puternice afrodiziace. Alte opțiuni bune sunt uleiul esențial de vanilie, de iasomie, de scorțișoară și de ghimbir.
4. Ghimbir
Ghimbirul, la fel ca scorțișoara, este un condiment care stimulează libidoul în mod natural, fără să fii nevoit să apelezi la medicamente.
În plus, ghimbirul ajută digestia și stimulează pierderea în greutate, întrucât combate retenția de apă și activează metabolismul.
Poți adăuga ghimbir în tot felul de rețete:
- Sucuri și smoothie-uri
- Dulciuri și torturi
- Limonadă
- Carne și pește
- Pâine
5. Kelp
Kelp este un tip de algă marină de culoare maro bogată în vitamine, minerale, fibre și proteine. Există mai multe sortimente, printre care kombu și fucus, toate acestea ajutând la remineralizarea organismului și la eliminarea kilogramelor în plus.
Unul dintre efectele mai puțin cunoscute ale algelor kelp este abilitatea acestora de a crește apetitul sexual.
6. Remedii florale Bach
Remediile florale Bach ajută la combaterea mai multor probleme fizice și emoționale, întrucât nu au efecte secundare sau contraindicații.
Dacă ai libidoul scăzut, poți apela cu încredere la remedii florale Bach cu măceș, măslin, nuc sau castan alb.
Îți recomandăm să te adresezi unui specialist care să îți prescrie florile ce ar funcționa cel mai bine în cazul tău.
7. Stai la soare
Statul la soare oferă multe beneficii. Desigur, este bine să dai dovadă de precauție. Petrece puțin timp la soare în fiecare zi, atunci când razele solare nu sunt atât de puternice. Cel mai bine este să ieși afară dimineața sau după-amiaza târziu pentru a te bucura de toate beneficiile oferite, dar fără riscul de arsuri solare.
Te-ar putea interesa și:
Pentru a-ți stimula libidoul, îți recomandăm să stai la soare dezbrăcat. Dacă adopți zilnic acest obicei, vei observa o îmbunătățire în scurt timp.
Sursa imaginii reprezentative: wikiHow.com
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Montgomery KA. Sexual desire disorders. Psychiatry (Edgmont). 2008;5(6):50–55.
- Kotta S, Ansari SH, Ali J. Exploring scientifically proven herbal aphrodisiacs. Pharmacogn Rev. 2013;7(13):1–10. doi:10.4103/0973-7847.112832
- Shin BC, Lee MS, Yang EJ, Lim HS, Ernst E. Maca (L. meyenii) for improving sexual function: a systematic review. BMC Complement Altern Med. 2010;10:44. Published 2010 Aug 6. doi:10.1186/1472-6882-10-44
- LiverTox: Clinical and Research Information on Drug-Induced Liver Injury [Internet]. Bethesda (MD): National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases; 2012-. Maca. [Updated 2019 Apr 10]. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK548552/
- Tan LT, Lee LH, Yin WF, et al. Traditional Uses, Phytochemistry, and Bioactivities of Cananga odorata (Ylang-Ylang). Evid Based Complement Alternat Med. 2015;2015:896314. doi:10.1155/2015/896314
- Banihani SA. Ginger and Testosterone. Biomolecules. 2018;8(4):119. Published 2018 Oct 22. doi:10.3390/biom8040119
- Kim, S. K., & Bhatnagar, I. (2011). Physical, chemical, and biological properties of wonder kelp-laminaria. In Advances in Food and Nutrition Research (Vol. 64, pp. 85–96). Academic Press Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-387669-0.00007-7
- Eo, A. (2008). Cocoa and chocolate consumption – Are there aphrodisiac and other benefits for human health? South African Journal of Clinical Nutrition. Medpharm Publications.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.