Logo image
Logo image

7 modalități de a-ți subția coapsele

4 minute
Pentru a elimina grăsimea de pe coapse și a le tonifica, este foarte important să faci exerciții fizice și să adopți o dietă sănătoasă. 
7 modalități de a-ți subția coapsele
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Grăsimea acumulată în zona coapselor este greu de eliminat. Chiar dacă există numeroase metode, rezultatele apar după mult timp. S-a dovedit că – la fel ca în cazul abdomenului – o alimentație adecvată și un program de exerciții fizice pe măsură sunt cele mai bune modalități de a-ți subția coapsele.

Întrucât este o zonă problematică, trebuie să faci eforturi mai mari pentru a avea niște picioare atrăgătoare

Multe persoane sunt interesate de acest aspect, drept pentru care îți prezentăm mai jos șapte modalități la care poți apela pentru a-ți subția coapsele, a le tonifica și a reduce celulita din această zonă.

Iată despre ce este vorba!

Modalități de a-ți subția coapsele prin obiceiuri sănătoase

1. Masaje

Some figure

Masarea picioarelor reprezintă o soluție eficientă împotriva retenției de apă și a toxinelor acumulate în partea de jos a corpului.

Masajele stimulează sistemul limfatic, îmbunătățesc circulația sanguină și ajută la diminuarea depozitului de grăsime care duce la apariția celulitei.

Instrucțiuni

Alege un ulei esențial care îți place, de preferat unul cu proprietăți calmante și masează picioarele cu palmele, de jos în sus, apăsând ușor cu încheieturile și cu vârfurile degetelor.

Repetă procedeul cel puțin de trei ori pe săptămână.

2. Exerciții fizice

Sedentarismul nu îți îmbunătățește deloc aspectul fizic, întrucât încetinește metabolismul și duce la creșterea în greutate.

Pentru a avea picioare subțiri și tonifiate, este esențial să faci exerciții fizice în fiecare zi. 

Desigur, nu există niciun antrenament miraculos care să elimine numai grăsimea de pe coapse, însă cea mai eficientă metodă este combinația dintre exerciții cardiovasculare și de forță.

Află mai multe! Citește și:

Exerciții care subțiază și tonifiază coapsele

Cele mai recomandate activități sunt:

  • Mersul pe bicicletă
  • Înotul
  • Jogging-ul sau alergatul
  • Pilates
  • Yoga
  • Genuflexiuni
  • Urcatul și coborâtul scărilor

3. Îmbunătățirea dietei alimentare

Some figure

O alimentație corespunzătoare este una dintre cele mai bune modalități de a-ți subția coapsele și de a-ți menține organismul sănătos. Nu este vorba despre a urma o cură „miraculoasă,” ci despre a adopta o dietă completă, echilibrată, care să îți asigure necesarul caloric.

Este recomandat să mărești consumul de alimente diuretice și detoxifiante care stimulează pierderea în greutate. În plus, este bine să consumi mai multe proteine, întrucât acestea contribuie la dezvoltarea masei musculare.

Totodată, încearcă să reduci aportul de grăsimi saturate și nesaturate, dulciuri, sare în exces și alimente procesate.

4. Folosește creme pentru redarea fermității pielii

Aplicarea zilnică a cremelor și a loțiunilor pentru redarea fermității pielii pot oferi multiple beneficii în regiunea coapselor. Aceste produse diminuează celulita, elimină pielea lăsată, activează circulația și îmbunătățesc aspectul general al pielii.

Deși efectele nu se văd imediat, după câteva zile vei observa că aceste creme suplimentează cu succes celelalte tratamente.

5. Bea mai multă apă

Some figure

Obiceiul de a bea până la doi litri de apă pe zi este benefic pentru tot corpul, inclusiv pentru coapse.

Apa nu are calorii, iar după ce o bei, aceasta ajută organismul să își îndeplinească funcțiile și contribuie la reglarea greutății corporale.

Consumul regulat de apă reduce inflamațiile din corp, combate retenția de apă și activează circulația, prevenind apariția varicelor. În plus, acest lichid vital îmbunătățește funcțiile hepatice, prelungește senzația de sațietate și este un element esențial pentru o digestie corespunzătoare.

Pentru a obține un maxim de beneficii, îți recomandăm să bei apa pe stomacul gol cu puțină zeamă de lămâie.

6. Odihnă corespunzătoare

Deși nu pare să aibă nimic de-a face cu greutatea corporală, odihna joacă un rol foarte important în abilitatea organismului de a elimina grăsimea în exces.

Somnolența poate mări pofta de mâncare și, fiind mai puțin activă din cauza oboselii, ajungi să te îngrași.

Creează un cadru propice somnului în dormitor, evită să utilizezi dispozitive electronice înainte de culcare și asigură-te că salteaua și pernele sunt îndeajuns de comode.

Te-ar putea interesa și:

7 sfaturi pentru a slăbi în timp ce dormi

7. Fă dușuri reci

Some figure

Dușurile reci nu au un efect direct asupra coapselor, dar reprezintă un obicei sănătos care îți poate îmbunătăți aspectul fizic în general. La o temperatură scăzută, apa stimulează circulația, înfrumusețează pielea și o tonifică. 

 

În plus, un duș rece este un remediu excelent pentru oboseală și tensiune musculară.

Ești pregătită să ai, în sfârșit, coapsele mult visate? Acum că știi ce trebuie să faci pentru a-ți atinge obiectivul, fii perseverentă și fă efortul necesar pentru a vedea o schimbare majoră în cel mai scurt timp posibil.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Swift DL., McGee JE., Earnest CP., Carlisle E., et al., The effects of exercise and physical activity on weight loss and maintenance. Prog Cardiovasc Dis, 2018. 61 (2): 206-213.
  • Roberts J., Zinchenko A., Suckling C., Smith L., et al., The short term effect of high versus moderate protein intake on recovery after strength training in resistance trained individuals. J Int Soc Sports Nutr, 2017.
  • Jeong JN., Effect of pre meal water consumption on energy intake and satiety in non obese young adults. Clin Nutr Res, 2018. 7 (4): 291-296.

 

 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.