9 moduri de a refolosi blugii vechi
Există multe posibilități de a refolosi blugii vechi pe care i-ați rătăcit prin șifonier, poate din cauză că s-au demodat sau nu vă mai vin bine. Deși, uneori, cea mai bună alegere ar fi să-i dați unei persoane care îi poate îmbrăca, mai există și alte modalități de a-i utiliza în scop practic.
Dacă sunteți pregătite să vă testați creativitatea și talentul pentru lucrul manual, veți descoperi câteva idei minunate pentru a refolosi blugii vechi pe care îi mai aveți prin casă. Trebuie doar să știți să coaseți și să faceți lucruri noi cu foarfeca, ața și acul.
Pantaloni scurți din blugii vechi
Acesta este un mod clasic și foarte ușor de a refolosi o pereche de blugi vechi. Profitați de această idee dacă acești pantaloni încă vă mai vin și dacă s-au demodat sau s-au rupt în partea de jos.
Trebuie doar să marcați locul unde vreți să tăiați pentru a-i scurta și tăiați cu foarfeca la lungimea dorită. Dacă vreți un stil mai rebel, puteți face găuri sau îi puteți lăsa netiviți pe margine.
Vă recomandăm să citiți și:
Fustă scurtă
În afară de o pereche de pantaloni scurți simpatici, puteți să mai faceți și o fustiță drăguță pentru vară sau pentru ieșirile cu prietenii. Iată un articol vestimentar care nu se demodează niciodată. O puteți purta în zilele fierbinți de vară.
Pentru a face o fustiță din blugi, aveți nevoie de niște pantaloni mai mari, astfel încât să puteți prinde cele două jumătăți mai ușor.
Geantă sau portofel
Există multe modalități de a folosi blugii vechi pentru a crea o geantă drăguță sau un portofel. Trebuie doar să vă folosiți toată creativitatea și să mai adăugați câteva detalii care vă plac.
De exemplu, puteți face o geantă din blugi și să adăugați niște pietricele, nasturi, materiale colorate, fermoare sau alte detalii care vă plac.
Șorț de bucătărie
Nu este deloc greu să faceți un șorț de bucătărie. În pus, acest obiect este foarte util pentru că vă protejează hainele când gătiți. Aveți nevoie de niște blugi foarte uzați ca să puteți desface cusăturile mai ușor.
Tăiați materialul la dimensiunea pe care vreți să o dați șorțului. Dacă una dintre părți nu vă cuprinde, puteți să mai adăugați o bucată. După aceea, puteți face un tiv cu un alt material colorat. Adăugați și panglicile cu care să vă legați la spate.
Așa cum am menționat mai înainte, puteți să vă dați frâu liber imaginației, adăugând detaliile preferate: nasturi, pietricele sau petice colorate.
Portmoneu
Nu vă place să găsiți monede împrăștiate peste tot? Ei bine, puteți face un portmoneu drăguț din blugii vechi. Trebuie doar să tăiați o bucată în forma pe care vreți să o dați portmoneului (pătrată, rotundă, ovală, semilună) și apoi să coaseți marginile. Puteți să adăugați un fermoar, capse sau nasturi pentru a-l închide.
V-ar putea interesa și:
Copertă de agendă din blugi vechi
Dacă vreți să aveți o agendă personalizată, luați o bucată de material de blugi vechi și înveliți agenda preferată. Trebuie doar să tăiați exact măsura dorită și să folosiți adeziv pentru a o fixa de coperta agendei. O altă variantă ar fi să coaseți materialul, dar va fi mai complicat și va dura mai mult timp.
Husă de telefon mobil
Puteți găsi o mulțime de carcase pentru telefonul mobil. Există multe variante pentru a-l proteja de zgârieturi. Dar, ce-ar fi să faceți chiar voi o husă? Este foarte ușor și puteți folosi bucățele de material mai mici rămase de la confecționarea portofelului sau a genții.
Tăiați materialul astfel încât să fie cu un centimetru sau doi mai mare decât mărimea telefonului. Coaseți bucata astfel încât să lăsați spațiu pentru a băga aparatul. Puteți adăuga detalii decorative precum aplicații colorate, bucățele de material, nasturi, etc.
Îmbrăcăminte pentru animăluțe din blugi
Îmbrăcămintea pentru animalul de companie este foarte drăgălașă, fie că este pentru căței sau pisici. Ce-ar fi să încercați să o faceți chiar voi? Puneți-vă creativitatea la bătaie folosind o pereche de blugi de care nu mai aveți nevoie.
Vă puteți ghida după modelele articolelor de acest gen pe care le dețineți deja sau puteți crea altele noi.
Pernuțe
Dacă vreți să dați o față nouă pernelor și, mai ales, să le oferiți un stil aparte, luați niște blugi vechi pe care nu-i mai folosiți. Tăiați materialul pentru a retapița pernele, astfel încât să aibă un aspect complet nou și un stil foarte special.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Giler Choez, J. Y. (2015). Reciclaje de tela en la elaboración de bolsos su incidencia en el aprendizaje de las estudiantes del décimo año básica de Corte y Confección, del Centro de Formación Artesanal “Armando Coronel Dreshner” del Cantón El Empalme Provincia del Guayas (Bachelor’s thesis, Babahoyo: UTB, 2015).
- Chumbi Rivera, K. V. (2016). Guía de procesos para la fabricación de objetos textiles para generar fuentes de trabajo desde una conciencia social y medioambiental (Bachelor’s thesis, Universidad del Azuay).
- Soto Marín, C. (2015). Sostenibilidad y reciclaje: elaboración de ropa hogar usando muestras sobrantes y residuos de lavandería, procesos y acabados del Dením de las empresas textilera de Medellín (Bachelor’s thesis, Escuela Arquitectura y Diseño).
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.